• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η μάχη Συνιώρη-Πίππου στα Μέγαρα
Άρωμα MotoGP στον 6ο Αγώνα του ΠΠΤ
Νέα 22/10/2018 - 20:20

Ήταν η απόλυτη μάχη της χρονιάς για το ΠΠΤ2018! Ο Σάκης Συνιώρης με την Aprilia RSV4 ξεκινούσε από την Pole Position με προβάδισμα ενός βαθμού στο Πρωτάθλημα της κορυφαίας κατηγορίας SBK (Superbikes), σε σχέση με τον Λευτέρη Πίππο που εκκινούσε από την 3η θέση πάνω στην Yamaha R1.

Δεν ήταν μόνο μια μάχη για τη Νίκη, αλλά κυρίως μια μάχη για τον Τίτλο του 2018, καθώς όποιος από τους δύο κέρδιζε σε σχέση με τον άλλο (στις 5 πρώτες θέσεις) θα έπαιρνε το Πρωτάθλημα! Από την άλλη αν οι δυο οδηγοί ξεπερνούσαν τα όρια και είχαν μια πτώση, ο Τίτλος θα πήγαινε στον νικητή της άλλης μονομαχίας των Τσαλίκη-Μπεγνή!

Η μάχη ήταν δυνατή, ο Πίππος χρειάστηκε λίγους γύρους ώστε να ζεστάνει καλά τα Michelin και να αποκτήσει εμπιστοσύνη ώστε να πιέσει και ήδη ο Συνιώρης με τα Dunlop του είχε δημιουργήσει μια μικρή διαφορά.

Ο Πίππος πέρασε τους Μπεγνή και Τσαλίκη, βρέθηκε στην ουρά της Aprilia και η μεγάλη μονομαχία έφτασε στα τελευταία της στάδια.

Αλληλοπροσπεράσματα και εντυπωσιακά φρεναρίσματα έδωσαν θέαμα στις κάμερες της τηλεόρασης που κατέγραψαν τον αγώνα και βέβαια στους θεατές που βρέθηκαν στα Μέγαρα.

Τρεις γύρους πριν το τέλος ο Πίππος πέρασε στα φρένα της 6, όμως ο Συνιώρης είχε καλύτερη έξοδο και πήρε και πάλι την πρωτοπορία.

Στον προτελευταίο γύρο στο ίδιο σημείο ο Πίππος επιχείρησε και πάλι στα φρένα και στην έξοδο αυτή τη φορά κατάφερε να κρατήσει την πρωτοπορία από τον Συνιώρη που επέλεξε να αντεπιτεθεί από την εσωτερική της 7! Ήδη ο Πίππος είχε πάρει τη γραμμή του προς τα εκεί και οι τροχιές των δύο κορυφαίων οδηγών συναντήθηκαν! Η μικρή επαφή έδωσε ένα στραβωμένο τιμόνι στην Ιταλική μοτοσυκλέτα και τη δυνατότητα στον Συνιώρη να ανταποδώσει στον τελευταίο γύρο που βρήκε την Yamaha R1 να περνά πρώτη τη γραμμή του τερματισμού και τον Λευτέρη Πίππο να πανηγυρίζει τον 4ο Τίτλο του στην Ταχύτητα.

Σε μια επίδειξη αθλητικού πνεύματος ο Συνιώρης συγχαίρει τον μεγάλο του αντίπαλο και στο βάθρο τον λούζει με τη σαμπάνια των νικητών.

Ο Βαγγέλης Μαραγκός και η APEX Photography με τους Γιώργο Νιαουνάκη και Κάτια Πουπάκη, βρέθηκαν εκεί και κατέγραψαν τις φάσεις αυτές, καθώς και άλλες στιγμές της μεγάλης μονομαχίας!

Μοναδικές στιγμές που μπορούμε μάλιστα να απολαύσουμε στην COSMOTE TVτις επόμενες μέρες. Το ακριβές πρόγραμμα των τηλεοπτικών μεταδόσεων θα ανακοινωθεί σύντομα!

Επόμενο άρθρο »

Ο Πίππος με την Yamaha R1 Πρωταθλητής 2018

« Προηγούμενο άρθρο

Τέλος το πρωτάθλημα για τον Ντοβιτσιόζο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα