• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul Qatar: Αγώνας 1
Φανταστική νίκη για Rea, αγγίζει νέα ρεκόρ!
Νέα 26/10/2018 - 21:28

Με μια νέα επίδειξη δύναμης από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή των SBK-Motul, ολοκληρώθηκε η δεύτερη ημέρα του τελευταίου Γύρου της χρονιάς στο Qatar.

 

Ο Jonathan Rea κατάφερε να πάρει την 11η συνεχόμενη νίκη του και να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Doug Polen φτάνοντας τις 17 νίκες μέσα στη φετινή χρονιά!

 

Αύριο θα έχει την ευκαιρία να καταρρίψει αυτό το ρεκόρ, όπως και το ρεκόρ των περισσότερων βαθμών μέσα σε μια σεζόν. Αν καταφέρει και πάρει τη νίκη.

 

Ο Rea πήρε στην εκκίνηση τον ομόσταυλό του, τον Tom Sykes (που είχε ξεκινήσει από την pole) και στο τέλος τον κέρδισε με διαφορά 1,4’’.

 

Αν επαναλάβει αυτή του επιτυχία αύριο, τότε θα κάνει κι ένα άλλο ρεκόρ: θα έχει εφτά διπλά μέσα σ’ ένα χρόνο!

 

Πίσω από το δίδυμο της Kawasaki (που έκαναν το 1-2 στο σημερινό Αγώνα), για το μεγαλύτερο διάστημα ήταν ο Eugene Laverty.

 

Έχοντας χάσει τη θέση του στην ομάδα στην SMR Aprilia, ο Ιρλανδός έκανε μια ακόμα εξαιρετική εμφάνιση για να δείξει σε όλους ότι αξίζει να είναι στο paddock και το ’19.

 

Ο Laverty δέχτηκε μεγάλη πίεση από τον Alex Lowes. Ο τελευταίος επιτέθηκε κι έβαλε την Yamaha του μπροστά από την Aprilia στον τελευταίο γύρο.

 

Η αντεπίθεση του Laverty ήταν άμεση, όμως και πάλι ο Lowes έδειξε τρομερή ευχέρεια στα φρένα και ξεπέρασε το εμπόδιο του αντιπάλου του στην 12.

 

Όμως ο Laverty δεν το έβαλε κάτω και ετοιμαζόταν για την τελική του επίθεση, όταν ήρθε μια μεγάλη και δύσκολη στιγμή με το μπροστινό της μοτοσυκλέτας του.

 

Έτσι συμβιβάστηκε με την 4η θέση, ενώ ο Alex Lowes ανέβαινε χαρούμενος στο βάθρο των νικητών.

 

Ο Marco Melandri πάλευε με τον Xavi Fores για το ποιος θα ήταν η καλύτερη Ducati, για το μεγαλύτερο διάστημα του Αγώνα.

 

Ο Fores είχε το πλεονέκτημα, όμως κυριολεκτικά βυθίστηκε στον τελευταίο γύρο και από 5ος τερμάτισε 13ος!

 

Παρομοίως πολύ δυνατές μάχες έδωσαν και οι Chaz Davies-Michael Van der Mark που διεκδικούν τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία.

 

Όμως τους πρόλαβε και τους πέρασε και τους δυο ο Loris Baz (BMW) στα τελευταία στάδια του Αγώνα.

 

Έτσι ο Γάλλος τερμάτισε πίσω από τον Melandri, στην έκτη θέση, μετά την απότομη πτώση στην απόδοση του Chaz Davies.

 

Ο Van der Mark νίκησε τον Davies - ο οποίος δυσκολεύτηκε να κρατήσει πίσω του την Honda του Jake Gagne - αλλά είναι ο Davies που θα ξεκινήσει τον αυριανό Αγώνα με ένα προβάδισμα της τάξης των 23β υπέρ του.

 

Τη δεκάδα έκλεισε ο Toprak Razgatlioglu (Kawasaki). Ο ομόσταυλος του Gagne, ο Leon Camier, έπεσε στην 12 στα μισά του Αγώνα.

Επόμενο άρθρο »

Αυστραλία MotoGP: ΕΔ3

« Προηγούμενο άρθρο

Rins: Δουλεύουμε καλά!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα