• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bautista: Μου θύμισε τα 250cc
Αλλά με περισσότερη ιπποδύναμη
Νέα 27/11/2018 - 14:34

Ευχάριστα εξέπληξε τον Alvaro Bautista η Ducati Panigale V4R, την οποία και οδήγησε για πρώτη φορά χτες, στο τεστ των SBK-Motul στην Jerez.

 

Ο Ισπανός έκανε 62 γύρους και έκανε δυο προσομοιώσεις κατατακτηρίων δοκιμών, για να γράψει στο τέλος τον δεύτερο καλύτερο χρόνο της ημέρας.

 

Συνοψίζοντας αργότερα, δήλωνε:

 

«Είναι πολύ διαφορετική από μια μοτοσυκλέτα MotoGP. Έχει λιγότερη δύναμη στις ευθείες και στην αρχή νόμιζα ότι είχε κάποια θέμα! Όμως έτσι είναι ο κινητήρας».

 

«Μετά και η ευστάθειά της δεν είναι λιγότερη. Έκανα μερικούς γύρους με τα βρόχινα ελαστικά το πρωί, αλλά και με τα σλικ πάλι κουνούσε αρκετά».

 

«Ο χαρακτήρας γενικότερα είναι ίδιος, αλλά με λιγότερη δύναμη. Πρέπει να την οδηγείς σαν τα 250cc: περισσότερη ταχύτητα στις στροφές και λιγότερο επιθετικός στο γκάζι».

 

«Μου θυμίζει τα 250cc αλλά με περισσότερη ιπποδύναμη. Πρέπει ν’ αλλάξω το στυλ μου, αλλά όσο οδηγείς τόσο τη συνηθίζεις και στα 250cc άλλωστε ήμουν γρήγορος».

 

Πέρα από τη μοτοσυκλέτα, ο Bautista - ο οποίος αναμένεται να εκτελεί και χρέη δοκιμαστή της Ducati - γνωρίστηκε και με την καινούργια ομάδα του.

 

«Δεν τους ήξερα, εκτός από τον Giulio Nava με τον οποίο δουλεύαμε στην Aprilia μαζί. Μέρος του σχεδιασμού μας ήταν και η γνωριμία μας».

 

Τα τελευταία του λόγια ήταν:

 

«Στη μοτοσυκλέτα δεν αλλάξαμε πολλά, μόνο κάτι μικρές σε ανάρτηση και ηλεκτρονικά. Κατά τ’ άλλα απλά οδήγησα για να τη μάθω».

 

«Για τα φρένα, δεν περίμενα ότι τα ατσάλινα φρένα θα σταματούσαν τη μοτοσυκλέτα αποτελεσματικά, μιας και με τα carbon έχεις παραπάνω δύναμη».

 

«Αλλά με εξέπληξαν ευχάριστα μιας και με αυτά, με τα ατσάλινα, έχεις αρκετή δύναμη για να σταματήσεις τη μοτοσυκλέτα».

Επόμενο άρθρο »

Πάνω από 1000 πτώσεις

« Προηγούμενο άρθρο

Έως 5 εβδομάδες εκτός ο Martin

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα