• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP Jerez Test Ημέρα 1η
Αργό ξεκίνημα στην Ισπανία
Νέα 28/11/2018 - 13:26

Το τελευταίο τεστ του MotoGP για το 2018 έχει ξεκινήσει στην πίστα της Jerez, με ελάχιστους αναβάτες να είναι στην πίστα αυτή την ώρα.

 

Τις πρώτες ώρες όλοι περίμεναν να ανέβει λίγο περισσότερο η θερμοκρασία, προκειμένου να ξεκινήσουν τις δοκιμές.

 

Οι Joan Mir και Sylvain Guintoli με τις Suzuki τους ήταν οι πρώτοι που μπήκαν στην ηλιόλουστη πίστα, καθώς ο καιρός δείχνει καλός.

 

Αυτή την ώρα, στις 13:00 ώρα Ελλάδας, είναι 16 οι αναβάτες που έχουν γράψει χρόνο, με τον Marc Marquez να είναι στην κορυφή και ο μόνος που κατέβηκε κάτω από το 1:40.

 

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής έχει κάνει 1:39,481 και είναι πολύ μπροστά από τον δεύτερο, τον Pol Espargaro με την ΚΤΜ του!

 

Δυνατά έχει μπει στην πίστα ο Franco Morbidelli που έχει βάλει την Yamaha του στην τρίτη θέση, μπροστά από τον Joan Mir.

 

Ο Mir είναι και ο μόνος με διπλάσιο αριθμό γύρων, καθώς συνεχίζει και προσαρμόζεται στη νέα κατηγορία και μοτοσυκλέτα του.

 

Μάλιστα έχει καταφέρει ν’ αφήσει πίσω του για τρία δέκατα τόσο τον Alex Rins, όσο και τον Jorge Lorenzo, με τους δυο Ισπανούς να έχουν ακριβώς τον ίδιο χρόνο.

 

Την έβδομη θέση έχει ο Jack Miller, ενώ μόλις 16χιλ πίσω του βρίσκεται μια άλλη Ducati, αυτή του Alvaro Bautista που έχει πάρει τη θέση του Pirro.

 

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto2 Pecco Bagnaia και ο δοκιμαστής της Suzuki, Sylvain Guintoli, κλείνουν τη δεκάδα για την ώρα.

 

Τέλος, υπάρχει και πληροφόρηση αναφορικά με τα ελαστικά που έχει φέρει η Michelin για τις δοκιμές στην Jerez.

 

Βασικά είναι τα ίδια με αυτά που είχαν οι οδηγοί στο GP που έγινε εκεί, αλλά έχει προστεθεί κι ένα καινούργιο δοκιμαστικό ελαστικό για πίσω.

 

Αυτό θα έχει καινούργια μαλακή και μεσαία γόμα, περίπου σαν αυτό που είχαν οι αναβάτες στο τεστ της Valencia πριν λίγες ημέρες.

 

Πρόκειται για χρήση διαφορετικής τεχνολογίας που βελτιώνει το κράτημα και τη σταθερότητα στην απόδοση του ελαστικού. Αυτή η τεχνολογία έχει εφαρμοστεί στη δεξιά (πιο σκληρή) πλευρά του ασύμμετρου πίσω ελαστικού.

 

Τέλος, να σημειώσουμε ότι για τις δοκιμές της Jerez η Michelin έχει φέρει κι ένα καινούργιο μπροστινό ελαστικό, για το οποίο η εταιρεία έχει φροντίσει ώστε να είναι μια μείξη αυτού με τη μεσαία και τη σκληρή γόμα, για να έχουν οι οδηγοί ακόμα μεγαλύτερη γκάμα επιλογής.

Επόμενο άρθρο »

Δεν χάνει χρόνο ο Lorenzo!

« Προηγούμενο άρθρο

Μένει ο Bautista στην Jerez

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα