• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ξεκάθαρα τα πράγματα για τον Rossi
«Ο κινητήρας του ’19 δεν φτάνει»
Νέα 29/11/2018 - 09:28

Τα καλά νέα για την Yamaha είναι ότι και οι δυο αναβάτες της ομάδας συμφώνησαν από την πρώτη ημέρα για τον κινητήρα της νέας σεζόν.

 

Τα άσχημα όμως, τουλάχιστον για τον Valentino Rossi, είναι ότι ο κινητήρας του 2019 δεν φτάνει για να κάνει την Μ1 να διεκδικεί νίκες.

 

Μιλώντας στην Jerez, μετά το τέλος της πρώτης ημέρας των δοκιμών εκεί, ο Rossi είπε:

 

«Το πρόβλημα είναι ότι για μένα δεν κάναμε μεγάλο βήμα. Η ταχύτητά μας είναι περίπου ίδια με φέτος, ειδικά αν συγκριθούμε με τους κορυφαίους».

 

Ο Vale ήταν μόλις 17ος την πρώτη ημέρα, έχοντας αντιμετωπίσει κάποιο τεχνικό πρόβλημα όταν βγήκε στην πίστα με καινούργιο ελαστικό.

 

«Άκουσα έναν περίεργο, παράξενο θόρυβο και σταμάτησα. Δεν ξέρω τι έγινε.».

 

Το μεγαλύτερο πρόβλημά του είναι ότι θέλει ακόμα καλύτερο ρυθμό Αγώνα, με την Μ1 να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει το πίσω ελαστικό όσο αποτελεσματικά το κάνουν οι αντίπαλοί της.

 

«Για μένα το πρόβλημα είναι ότι με το καινούργιο ελαστικό είμαστε γρήγοροι, ακόμα και ο Franco που δεν έχει εμπειρία. Όμως μετά από 4-5 γύρους υποφέρουμε».

 

«Έτσι για μένα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στην Yamaha ότι ο νέος κινητήρας δεν φτάνει. Αν αγωνιστούμε αύριο, θα είμαστε 5οι, 6οι ή 7οι. Δεν θα παλεύουμε για νίκες».

 

Και συνέχισε λέγοντας: «Το θέμα δεν είναι να διαλέξουμε κινητήρα, αυτό δεν είναι δύσκολο. Το θέμα είναι ότι είτε με τον έναν είτε με τον άλλον, δεν βελτιωνόμαστε όπως θέλουμε».

 

Κι αυτό έφερε το ερώτημα αν η Yamaha θα φέρει ακόμα έναν κινητήρα για δοκιμές.

 

«Ειλικρινά δεν ξέρω το πλάνο της Yamaha και τι θα κάνουν, αν θα φέρουν άλλον. Δεν το ξέρω».

 

Τουλάχιστον ελπίζει ότι θα μπορέσει να βελτιωθεί η απόδοσή του και με λύσεις που θα έρθουν στα ηλεκτρονικά.

 

«Δεν είναι μόνο ο κινητήρας, είναι και άλλοι τομείς που μπορούμε να δουλέψουμε και να βελτιωθούμε. Κι ελπίζουμε ότι θα βελτιωθούμε».

 

Τέλος, μίλησε και για τις Ducati: «Ήταν εντυπωσιακές σήμερα! Θα πρέπει να κοιτάξω καλύτερα το ρυθμό όμως, μήπως κάνω λάθος. Αλλά έκαναν εύκολα τους χρόνους».

Επόμενο άρθρο »

Ο χρόνος με την Honda του ‘18

« Προηγούμενο άρθρο

MotoGP Jerez Test Ημέρα 1η

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα