• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Πιο χαρούμενος ο Vinales απ’ τον Rossi
Αναφορικά με κινητήρα και φθορά ελαστικών
Νέα 29/11/2018 - 11:19

Διαφορετικά είναι τα μηνύματα που βγαίνουν από το γκαράζ της Yamaha μετά το τέλος της πρώτης ημέρας δοκιμών στην Jerez.

 

Ενώ ο Valentino Rossi πιστεύει ότι χρειάζονται να γίνουν κι άλλα βήματα, πέρα από τον κινητήρα, για να μην φθείρει πολύ το πίσω ελαστικό η Μ1, ο Vinales είναι χαρούμενος.

 

Και οι δυο δείχνουν να συμφωνούν στην τελική επιλογή του κινητήρα, αλλά ενώ ο Vale λέει ότι αυτό δεν είναι αρκετό, ο Vinales ισχυρίζεται ότι βγάζει καλούς και σταθερούς χρόνους με πολύ φθαρμένα ελαστικά.

 

«Δουλέψαμε περισσότερο στον κινητήρα σε μια διαφορετική πίστα, μιας και η Valencia ήταν πιο εύκολη για εμάς».

 

«Είμαστε σταθεροί ακόμα κι όταν το ελαστικό έχει πολλούς γύρους και είμαι πολύ χαρούμενος. Η μοτοσυκλέτα δούλεψε καλά. Η απόφαση για τον κινητήρα έχει, λίγο-πολύ, παρθεί».

 

«Προτιμώ αυτόν με το περισσότερο φρένο κινητήρα, μιας και με βοηθά με το στυλ μου και δεν χρειάζομαι να έχω υψηλή τελική για να βγάλω χρόνο».

 

«Θα δούμε... πάντως είναι καλά τα πράγματα. Μπορώ και κάνω καλούς χρόνους ενώ το ελαστικό έχει 30 γύρους. Πραγματικά οι χρόνοι μας είναι καλοί μέχρι το τέλος της ζωής του ελαστικού».

 

«Νομίζω ότι μπορούμε να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο με τα ηλεκτρονικά. Πρέπει ν’ αλλάξω λίγο τη μοτοσυκλέτα».

 

«Πριν σταματούσα τη μοτοσυκλέτα, τη σήκωνα κι έφευγα. Τώρα την οδηγώ πιο φυσιολογικά και ίσως να καταφέρω να τη βελτιώσω πολύ».

 

Τον ρώτησαν για το αν ανησυχεί μήπως η Yamaha εκτιμήσει περισσότερο την πληροφόρηση του Valentino από τη δική του και ο Vinales είπε:

 

«Όχι, δεν ανησυχώ κι αυτό επειδή θεωρώ ότι τα λεγόμενά μου είναι ξεκάθαρα. Τα βλέπουμε άλλωστε και στην τηλεμετρία. Μετά θα πρέπει ν’ αποφασίσει η Yamaha».

 

Τέλος, να σημειώσουμε ότι χτες ο Maverick είχε την ευκαιρία να δουλέψει για πρώτη φορά με τον Esteban Garcia, τον αρχιμηχανικό που είχε το 2013 όταν έπαιρνε τον Τίτλο στην Moto3.

 

«Ήταν ωραία. Ο Esteban είναι πραγματικά πολύ καλός άνθρωπος και δουλεύουμε καλά μαζί. Ήμασταν μπροστά προτού οι Ducati βάλουν καινούργια λάστιχα. Είμαι πολύ χαρούμενος μαζί του».

Επόμενο άρθρο »

MotoGP Jerez Test: Ημέρα 2η

« Προηγούμενο άρθρο

Dovi: Καμμία επιβεβαίωση

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα