• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dakar 2019: Ειδική 5
Ταχύτερος ο De Soultrait, αλλά…
RALLY DAKAR 13/01/2019 - 16:12

Στα τελευταία λεπτά της 5ης Ειδικής του φετινού Rally Dakar, ήταν ο Xavier de Soultrait αυτός που ήταν ο ταχύτερος όλων.

 

Ωστόσο δεν ήταν αυτός που τελικά επικράτησε στην Ειδική, μιας και ο Sam Sunderland είχε χάσει 10 λεπτά για να βοηθήσει τον τραυματία Paulo Goncalves.

 

Ο τελευταίος είχε μια πτώση στο 155ο χιλιόμετρο, με τον Πορτογάλο αναβάτη της Honda να τραυματίζεται σε κεφάλι και δεξί χέρι.

 

Η 5η Ειδική ήταν συναρπαστική, με οχτώ αναβάτες να είναι ο ένας κοντά στον άλλο και με διαφορά όχι μεγαλύτερη του ενός λεπτού μεταξύ τους.

 

Εν τέλει η νίκη δόθηκε στον Sunderland, με το χρόνο του να αναπροσαρμόζεται μετά τα 10 λεπτά και 52’’ που έχασε βοηθώντας τον Goncalves.

 

Έτσι ο Βρετανός αναρριχήθηκε στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης, μόλις 59’’ πίσω από τον Ricky Brabec.

 

Στη δύσκολη αυτή Ειδική, ο τελευταίος δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 12η θέση, ενώ ήταν πάνω από έξι λεπτά μακριά από τον πρώτο.

 

Στην αρχή πάντως ήταν ο Pablo Quintanilla της Husqvarna αυτός που ήταν μπροστά, κρατώντας την πρώτη θέση στα 5 από τα 6 σημεία ελέγχου.

 

Όμως στην τελική ευθεία είχαμε ανατροπές και ο Quintanilla δεν μπήκε ούτε καν στη δεκάδα, την ώρα που ο De Soultrait κέρδιζε πέντε ολόκληρα λεπτά!

 

Παρομοίως δυνατός στα τελευταία λεπτά της Ειδικής ήταν και ο Matthias Walkner, ο οποίος θα ήταν τρίτος αν δεν δεχόταν ποινή 3 λεπτών.

 

Εντυπωσιακοί ήταν οι Jose Ignacio Florimo (Honda) και Lorenzo Santolino (Sherco TVS), ενώ ο Adrien van Beveren έβαλε μια 2η Yamaha μέσα στην πεντάδα.

 

Ο τελευταίος κέρδισε για μόλις 10’’ τους Andrew Short (Husqvarna) και Luciano Benavides (ΚΤΜ) οι οποίοι έκαναν ακριβώς τον ίδιο χρόνο!

 

Αρκετά από τα «μεγάλα» ονόματα χρειάστηκε να συμβιβαστούν με χαμηλές θέσεις, ωστόσο δεν έχασαν πολύ χρόνο μιας και πολλοί ήταν κοντά ο ένας με τον άλλον.

 

Έτσι ο Brabec κράτησε την πρωτοπορία στη γενική κατάταξη, με μικρή διαφορά από τον Sunderland ενώ 2 λεπτά και 52’’ μακριά του είναι ο Quintanilla.

 

Επόμενο άρθρο »

Dakar 2019: Ειδική 6

« Προηγούμενο άρθρο

Video Dakar 2019 (Ημ. 4)

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα