• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dakar 2019: Ειδική 7
Στην αντεπίθεση ο Sunderland
RALLY DAKAR 15/01/2019 - 10:27

Μετά από μια δύσκολη Κυριακή, ο Sam Sunderland της ΚΤΜ έκανε την αντεπίθεσή του χτες στην 7η Ειδική, την ώρα που ο Ricky Brabec της Honda έπαιρνε και πάλι την 1η θέση στη γενική κατάταξη.

 

Την περασμένη Κυριακή ο Sunderland είχε προβλήματα με το πίσω φρένο του και αυτός ήταν ο λόγος που έμεινε πάνω από 20 λεπτά πίσω από τον πρώτο.

 

Ωστόσο ο μεγάλος νικητής του Rally Dakar για το 2017 ήταν κυρίαρχος χτες Δευτέρα, επικρατώντας των αντιπάλων του στα 331 χρονομετρημένα χιλιόμετρα.

 

Η ομίχλη ήταν η αιτία που καθυστέρησε η έναρξη της χτεσινής ημέρας, με τον Ricky Brabec να είναι στην πρώτη θέση στο τρίτο από τα έξι σημεία ελέγχου.

 

Η συνέχεια όμως ανήκε στον Sam Sunderland και μόνο ο Χιλιανός Jose Ignacio Cornejo – που είναι ανεβασμένος τις τελευταίες ημέρες – κατάφερε να μείνει κοντά του.

 

Ο Cornejo, με μοτοσυκλέτα της Honda, ήταν μόλις δυο λεπτά περίπου πίσω από τον Βρετανό, ενώ κανείς από τα μεγάλα ονόματα δεν κατάφερε να τους απειλήσει.

 

Η τρίτη θέση πήγε στον Ricky Brabec ο οποίος επανήλθε για μια ακόμη φορά στην κορυφή της γενικής κατάταξης, εκμεταλλευόμενος την άσχημη ημέρα του Quintanilla.

 

Ο Pablo Quintanilla δυσκολευόταν όλη την ημέρα και τελικά έμεινε πολύ πίσω, μόλις στην 14η θέση και 21 λεπτά μακριά από την κορυφή.

 

Επομένως, ο αναβάτης της Husqvarna όχι μόνο έχασε την 1η θέση στη γενική κατάταξη, αλλά υποχώρησε ως την 5η, πίσω από τους Van Beveren, Price και Sunderland.

 

Ο Adrien van Beveren (Yamaha) ήταν και ο τελευταίος οδηγός με διαφορά εντός δέκα λεπτών από τον πρώτο στη χτεσινή Ειδική, κατακτώντας την 4η θέση.

 

Τον ακουλούθησαν οι Luciano Benavides (ΚΤΜ), Andrew Short (Husqvarna), Xavier de Soultrait (Yamaha) και Toby Price (ΚΤΜ).

 

Οι Price και Matthias Walkner (ΚΤΜ) ήταν λίγο-πολύ κοντά στον Sunderland, τουλάχιστον μέχρι το 4ο σημείο ελέγχου, αλλά μετά έχασαν πάρα πολύ χρόνο τερματίζοντας εκτός δεκάδας.

 

Πάντως οι μεγαλύτεροι χαμένοι της χτεσινής ημέρας ήταν οι Kevin Benavides και Pablo Quintanilla, καθώς έχασαν 19 και 21 λεπτά αντίστοιχα, υποχωρώντας στην 6η και 5η θέση της γενικής κατάταξης.

Επόμενο άρθρο »

Video Dakar 2019 (Ημ. 7)

« Προηγούμενο άρθρο

Video Dakar 2019 (Ημ. 6)

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα