• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bautista: Είμαι εδώ
Για ν’ αγχωθούν λίγο οι γρήγοροι!
Νέα 20/02/2019 - 11:23

Η Panigale V4 R του Alvaro Bautista «πετούσε» στην πίστα του Phillip Island, όπου χτες ολοκληρώθηκαν οι τελευταίες δοκιμές πριν την έναρξη της σεζόν.

 

Η ικανοποίηση στο στρατόπεδο των κόκκινων είναι μεγάλη, ωστόσο ο Ισπανός δεν θέλει να σκέφτεται ή να του λένε για νίκη.

 

«Τα πάντα μπορούν να γίνουν με τις μοτοσυκλέτες. Θα είναι ο πρώτος μου Αγώνας στα SBK, με μια μοτοσυκλέτα επίσης νέα στο Πρωτάθλημα».

 

«Πριν μιλήσουμε για νίκες, ας πούμε ότι είμαι εδώ για ν’ αγχώσω λίγο τους γρήγορους αναβάτες. Είναι πολλά στα οποία πρέπει να προσαρμοστώ ακόμα».

 

Για το τεστ της Αυστραλίας είπε: «Οι αλλαγές στη γεωμετρία με βοήθησαν και είμαι πολύ χαρούμενος. Πετύχαμε αυτό που θέλαμε».

 

«Έχω καλή αίσθηση και ρυθμό. Οι τελευταίοι 4 γύροι του Αγώνα θα είναι αποφασιστικής σημασίας για τα ελαστικά. Στον Αγώνα προσπαθείς να τα κρατήσεις σε καλή κατάσταση, όπως και την ενέργειά σου. Στα τεστ δεν συμβαίνει το ίδιο».

 

«Ο ρυθμός είναι καλός, αλλά αν τα ελαστικά φθαρούν πολύ στο τέλος θα είναι πρόβλημα για όλους».

 

Ο Bautista έκανε προσομοίωση Αγώνα 17 γύρων στο τεστ της Αυστραλίας κι ενώ ξεκίνησε δυνατά, με 6 συνεχόμενους γύρους κάτω από το ρεκόρ πίστας, στο τέλος οι χρόνοι του ανέβηκαν πολύ: από το μεσαίο 1:30 στο μεσαίο 1:32.

 

«Στην προσομοίωσή μου έκανα χρόνους κάτω από το ρεκόρ πίστας, ωστόσο η διαχείριση είναι που μετρά περισσότερο στον Αγώνα, ειδικά στην αρχή».

 

Τι συνειδητοποίησε από πλευράς ελαστικών; «Ότι είμαι πιο ανταγωνιστικός με το σκληρό ελαστικό κι αυτή είναι, ίσως, η καλύτερη επιλογή για εμένα».

 

Τέλος, τον ρώτησαν αν περίμενε ότι θα ήταν τόσο δυνατός, μετά τα τεστ του Νοεμβρίου.

 

«Εδώ είχα διαφορετική αίσθηση. Δουλέψαμε στα δεδομένα και κάναμε συγκεκριμένες αλλαγές που μου έδωσαν την αίσθηση που ήθελα».

 

«Σ’ αυτό το χρονικό σημείο μπορώ να πω ότι είμαστε σε καλό δρόμο».

Επόμενο άρθρο »

Suzuki Video @ Sepang

« Προηγούμενο άρθρο

HRC: Επιστρέψαμε στα SBK-MOTUL

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα