• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Yamaha: Κοντράστ συναισθημάτων
«Πολύ αργός» ο Rossi, «νοιώθει καλά» ο Vinales
Νέα 25/02/2019 - 09:38

Ο Valentino Rossi έκανε τη χειρότερή του εμφάνιση στις φετινές χειμερινές δοκιμές χτες, ολοκληρώνοντας μόλις στην 19η θέση.

 

Την ίδια στιγμή, ο ομόσταυλός του στην Monster Yamaha, Maverick Vinales, ήταν δεύτερος και με ελάχιστη διαφορά πίσω από τον πρώτο.

 

«Ήταν δύσκολα σήμερα (σ.σ. χτες)», παραδεχόταν ο Vale. «Δυσκολεύτηκα περισσότερο και κυρίως με την πρόσφυση στον πίσω τροχό».

 

Ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους οδηγούς της Yamaha τα τελευταία δυο χρόνια.

 

«Χτες είχαμε το βασικό set-up και τα πήγαμε καλά. Σήμερα πήγαμε να το βελτιώσουμε, δοκιμάσαμε διαφορετικές ρυθμίσεις και υλικά, αλλά δεν τα καταφέραμε».

 

«Ήταν δύσκολη ημέρα και ήμουν πάντα αργός. Δεν είμαι χαρούμενος. Αύριο θα προσπαθήσουμε ν’ αλλάξουμε κατεύθυνση για να είμαστε ανταγωνιστικοί».

 

Από την πλευρά του ο Maverick Vinales δεν θα μπορούσε παρά να είναι ικανοποιημένος από την εμφάνισή του.

«Σίγουρα ήμασταν πολύ πιο σταθεροί κι ένοιωθα καλά με τα καινούργια ελαστικά. Προσπάθησα να κρατήσω το ρυθμό μου, αλλά είχα κάποια θέματα με τη μοτοσυκλέτα κι επέστρεψα στο γκαράζ».

 

«Πάντως βελτιωθήκαμε σε σχέση με χτες, ειδικά στην είσοδο της στροφής όπου βρήκαμε λίγη παραπάνω πρόσφυση και γι’ αυτό είμαι πραγματικά χαρούμενος».

 

«Είναι μόλις η δεύτερη ημέρα, αλλά είναι σημαντικό να έχεις τέτοια αίσθηση πάνω στη μοτοσυκλέτα».

 

«Σίγουρα η μοτοσυκλέτα δουλεύει καλά και είναι η καλύτερη που είχα εδώ και δυο χρόνια. Όμως κι ο ανταγωνισμός έχει κάνει βήματα εμπρός».

 

«Πρέπει λοιπόν να συνεχίσουμε τη δουλειά. Ειδικά στο κομμάτι της επιτάχυνσης. Χάνουμε αρκετά σ’ αυτό το θέμα. Όχι τόσο στην Sepang, όσο εδώ».

 

«Ελπίζω ότι αύριο, ίσως με κάτι διαφορετικό που θα δοκιμάσουμε, να κερδίσουμε λίγο σε τελική ταχύτητα. Αυτό θα είναι πολύ σημαντικό. Ειδικά για τον Αγώνα».

 

Να σημειωθεί ότι η Yamaha έχανε χτες στην ευθεία της πίστας του Qatar από 10 έως 12χλμ/ώρα περίπου, σε σχέση με την Ducati αλλά και την Honda που είχε την καλύτερη τελική.

Επόμενο άρθρο »

Νέα ποινή στο MotoGP

« Προηγούμενο άρθρο

MotoGP Qatar Test: Ημέρα 2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα