• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP Qatar Test: Ημέρα 3
Η Yamaha δυνατή στο Qatar, 4 Μ1 στην 6άδα!
Νέα 25/02/2019 - 00:12

Το τελευταίο τεστ πριν την έναρξη της φετινής σεζόν έλαβε τέλος, με την Yamaha να βλέπει 4 μοτοσυκλέτες της να φιγουράρουν στις πρώτες 6 θέσεις.

 

O Maverick Vinales κατέβασε 4 περίπου δέκατα το χτεσινό χρόνο του Alex Rins, σταματώντας το χρονόμετρο στο 1:54,208.

 

Τελικά δεν είδαμε καθόλου χρόνους στο 1:53, που είναι ο απόλυτος χρόνος πίστας, αλλά ήταν αρκετοί αυτοί με χρόνο στο 1:54.

 

Για την ακρίβεια ήταν οι πρώτοι 12 που είχαν μεταξύ τους διαφορά μικρότερη από 8 δέκατα.

 

Ο Fabio Quartararo κάθε φορά που ανέβαινε στην Μ1 του 2019 (κι όχι του ’18) βελτιωνόταν και στο τέλος απέδειξε πόσο μεγάλο ταλέντο είναι.

 

Ο χτεσινός του χρόνος μόνο τυχαίος δεν ήταν, με τον Γάλλο να σημειώνει κι άλλη πρόοδο στα φρένα – εκεί είναι που «πονάει» περισσότερο – και να σκαρφαλώνει στη 2η θέση!

 

Ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα για τον rookie, που αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία αν σκεφτεί κανείς ότι η Μ1 του, αν και του ’19, είναι με μικρότερο όριο στροφών στον κινητήρα.

 

Τον τρίτο καλύτερο χρόνο έκανε ο Marc Marquez, με διαφορά 4 δεκάτων από τον πρώτο, ένα πολύ καλό αποτέλεσμα αν σκεφτεί κανείς ότι είναι τραυματίας και η Losail δεν ευνοεί ιδιαίτερα την Honda.

 

Αυτό δεν ισχύει για τις Yamaha πάντως, που είναι παραδοσιακά δυνατή στη συγκεκριμένη πίστα.

 

Ο Valentino Rossi ήταν 4ος, βρίσκοντας λύσεις με το set-up της μοτοσυκλέτας του και κυρίως με την πρόσφυση στον πίσω τροχό, για να γράψει έναν καλό χρόνο.

Σημαντική είναι και η παρουσία του Jorge Lorenzo στις πρώτες θέσεις, μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα του – επίσης τραυματία – αναβάτη της Honda στο τεστ.

 

Ο Jorge κατάφερε να κατεβάσει το χρόνο του πάνω από 1 δευτερόλεπτο σε σχέση με χτες, κάνοντας κι άλλη πρόοδο με την εργονομία και τη θέση του πάνω στην Honda.

 

Να σημειώσουμε ότι στο συγκεκριμένο τεστ ήρθε και η πρώτη πτώση του Lorenzo με μοτοσυκλέτα της Honda, χωρίς – ευτυχώς για τον ίδιο – να χτυπήσει στο τραυματισμένο χέρι του.

 

Η δύναμη της Yamaha φαίνεται και από την 6η θέση του Franco Morbidelli, αν και ο Ιταλός ήταν δυο δέκατα περίπου πιο αργός από τον rookie ομόσταυλό του.

 

Πάντως εδώ να σημειώσουμε ότι το θέμα της Yamaha δεν είναι στον ένα γύρο, αλλά στο κατά πόσο έχουν βρει λύσεις με τη φθορά των ελαστικών, ώστε να είναι ανταγωνιστική η Μ1 και στους τελευταίους γύρους ενός Αγώνα.

 

Μεγάλη ήταν η διαφορά του Pol Espargaro από τις υπόλοιπες ΚΤΜ, με τον Ισπανό να μπαίνει μέσα στη δεκάδα – 7ος – και μάλιστα με διαφορά μόλις μισού δευτερολέπτου από τον πρώτο!

 

Ακολουθεί η Honda του Takaaki Nakagami, ο μόνος με Honda του ’18, ενώ η καλύτερη Ducati ήταν αυτή του Danilo Petrucci μόλις στην 9η θέση.

 

Ωστόσο τόσο ο Petrux, όσο και ο Dovizioso – που ήταν μόλις 15ος – πιστεύεται ότι (κυρίως ο Dovi που μετρά 4 συνεχόμενα βάθρα στη Losail) δεν θέλησαν να δείξουν όλα τα χαρτιά τους, ενόψει του Αγώνα.

 

Παρά την πτώση του και κάποια τεχνικά προβλήματα, ο Jack Miller βελτίωσε την εικόνα του σήμερα και μπήκε στη 10άδα, μπροστά από το δίδυμο της Suzuki.

 

Στα μισά της σημερινής ημέρας, ο Alex Rins με τον Joan Mir έκαναν το 1-2 μπροστά, αλλά στη συνέχεια δεν κυνήγησαν κάτι ακόμα καλύτερο στον ένα γύρο.

 

Πολύ πίσω στη λίστα με τους χρόνους η Aprilia αλλά και ο Cal Crutchlow, ενώ μόλις στην 22η θέση ολοκλήρωσε ο Johann Zarco, 1,5’’ περίπου πιο αργός από τον Pol Espargaro.

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Έτοιμος για μάχη!

« Προηγούμενο άρθρο

MotoGP Qatar Test: Ημέρα 3

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα