• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Στην αντεπίθεση η Ducati;
Απειλεί με ένσταση κατά της Honda!
Νέα 18/03/2019 - 13:46

Το θέμα με τα αεροδυναμικά και την ένσταση κατά της Ducati μετά τον Αγώνα στο Qatar, δεν έχει σταματήσει να απασχολεί την επικαιρότητα.

 

Ειδικά στη γειτονική μας χώρα, όπου ο Gigi DallIgna έχει δώσει αρκετές συνεντεύξεις μια μιλά για το συγκεκριμένο ζήτημα.

 

Πρόσφατα μίλησε στην Sky Italia, απειλώντας ότι η Ducati σκέφτεται να κάνει ένσταση κατά της Honda!

 

Αν και 4 ήταν οι Κατασκευαστές που έκαναν την ένσταση κατά της Ducati στο Qatar, είναι ξεκάθαρο ότι οι Ιταλοί έχουν ενοχληθεί πολύ από τη συμμετοχή της Honda.

 

«Πιο πολύ με ξάφνιασε η συμπεριφορά της Honda, που πέρα από το ότι είναι πρωταγωνιστής στο MotoGP, είναι από τους ιδρυτές της σύγχρονης, μοντέρνας εποχής, μαζί με την Ducati και την Yamaha».

 

Να θυμίσουμε ότι η Yamaha ήταν το μόνο εργοστάσιο που δεν έκανε ένσταση κατά της Ducati στο Qatar.

 

Για την Ducati το θέμα με το αεροδυναμικό spoiler στο ψαλίδι της GP19 είναι ξεκάθαρο και εντός των πλαισίων της νομιμότητας.

 

Άλλωστε είχαν ρωτήσει, πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος τον Τεχνικό Διευθυντή, Danny Aldridge ο οποίος και έδωσε τη συγκατάθεσή του για τη χρήση του spoiler.

 

Ωστόσο, εδώ πρέπει να τονίσουμε και την αντίθετη άποψη, ότι δηλαδή ο Aldridge επέτρεψε τη χρήση του υπό την προϋπόθεση ότι δεν δημιουργεί κάθετη δύναμη.

 

Και είναι γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο που τα άλλα εργοστάσια έκαναν την ένσταση, ισχυριζόμενοι ότι στην ουσία δημιουργεί.

 

Ο Gigi συνεχίζει και λέει:

 

«Το γεγονός ότι η Honda όχι μόνο δεν αποδέχτηκε την απόφαση του ΤΔ, αλλά και την αμφισβητεί, μας βάζει σε σκέψεις μήπως πρέπει κι εμείς να κάνουμε ένσταση εναντίον τους».

 

«Τα φτερά της Honda είναι – ειλικρινά – πολύ επικίνδυνα κατά τη γνώμη μας. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά έτσι όπως είναι κατασκευασμένα σε λεπτή βάση, είναι δυνατόν να υποστούν σημαντική παραμόρφωση από τα φορτία στα οποία υποβάλλονται».

 

«Κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι εκτελούν μια λειτουργία ίδια με αυτή των κινητών αεροδυναμικών βοηθημάτων (σ.σ. τα οποία απαγορεύονται)».

 

«Ποτέ δεν είχαμε σκεφτεί να κάνουμε ένσταση γι’ αυτό το λόγο, αλλά αν ο οποιοσδήποτε και ειδικά η Honda, αμφισβητούν το έργο του Aldridge, θα αξιολογήσουμε κι εμείς την πιθανότητα παραπόνων στους επόμενους Αγώνες».

Επόμενο άρθρο »

Hamilton: Πηγή συνεχούς έμπνευσης

« Προηγούμενο άρθρο

Video: Στα χιόνια ο Marquez

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα