• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αύριο (;) η απόφαση για την Ducati
Τι επιλογές έχει ο χαμένος;
Νέα 21/03/2019 - 12:24

Ο νικητής του Αγώνα στο Qatar θ’ αποφασιστεί αύριο, ημέρα κατά την οποία το Εφετείο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας θα συνεδριάσει στην Γενεύη.

 

Τέσσερεις Κατασκευαστές έκαναν ένσταση κατά του αεροδυναμικού βοηθήματος της Ducati στο ψαλίδι της GP19 στον Αγώνα της 10ης Μαρτίου.

 

Με αυτό είχαν εφοδιαστεί οι μοτοσυκλέτες των Andrea Dovizioso, Danilo Petrucci και Jack Miller, με τον πρώτο να κερδίζει για 23χιλ τον Marquez.

 

Η νίκη του, όμως αυτή, δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί, καθώς το αποτέλεσμα του Αγώνα θα κριθεί εκτός πίστας.

 

Την Τρίτη που μας πέρασε, έληξε η διορία που είχαν η Ducati και τα 4 εργοστάσια (Honda-Aprilia-Suzuki-KTM) για να καταθέσουν οποιοδήποτε υλικό για την υπόθεση.

 

Η ακρόαση των δυο πλευρών έχει προγραμματιστεί για αύριο και θα ξεκινήσει στις 11:00 (τοπική ώρα) για να διαρκέσει – όπως πιθανολογείται – όλη την ημέρα.

 

Εκεί θα παρουσιαστούν οι εκπρόσωποι των δυο πλευρών.

 

Δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν η Ducati στείλει τον ίδιο τον Gigi DallIgna για να υπερασπιστεί το συγκεκριμένο spoiler στην GP19.

 

«Δυνατά» ονόματα θα στείλουν και οι αντίπαλοι των κόκκινων. Η Aprilia (από τους πρωτεργάτες της ένστασης, μαζί με την Honda) θα στείλει τον νέο της CEO για τον Αγωνιστικό Τμήμα, τον Massimo Rivola.

 

Η Repsol Honda θα στείλει τον Team Manager της ομάδας, τον Alberto Puig, η Suzuki τον δικό της Team Manager, τον Davide Brivio και η KTM θα έχει δυο απεσταλμένους.

 

Ο ένας θα είναι ο δικός της Team Manager, ο Mike Leitner, αλλά μαζί του θα είναι και ένα από τα αφεντικά του Αυστριακού Κατασκευαστή, ο Winfried Kerschhaggi.

 

Όπως είχαμε γράψει και παλιότερα, η οριστική απόφαση αναμένεται να παρθεί πριν τον Αγώνα στην Αργεντινή. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι αυτή θα έρθει αύριο.

 

Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να μην καταλήξει σε οριστική απόφαση το Εφετείο.

 

Όποια κι αν είναι η απόφασή του, ωστόσο, πρέπει να θεωρείται μάλλον βέβαιο ότι οι κανονισμοί για τα αεροδυναμικά βοηθήματα θα αλλάξουν στο άμεσο μέλλον.

 

Επιπρόσθετα, να επισημάνουμε ότι δεν τελειώνουν όλα με την αυριανή – κατά πάσα πιθανότητα – απόφαση του Εφετείου.

 

Για τον «χαμένο», υπάρχει μια τελευταία λύση και αυτή ακούει στο όνομα: ΚΑΣ (Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο).

 

Ναι, το ΚΑΣ μπορεί να ξαναμπεί στη ζωή μας μετά τη σεζόν του 2015 και τα όσα είχαν γίνει στην Sepang ανάμεσα στον Valentino Rossi και τον Marc Marquez.

Επόμενο άρθρο »

Crutchlow για Mir:

« Προηγούμενο άρθρο

Dovi: Δυο ακόμα «περίεργες» πίστες

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα