• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Brno MotoGP: ΚΑΤ
Μεγάλο ρίσκο αλλά και τρομερή pole για Marquez!
Νέα 03/08/2019 - 17:19

Ο Marc Marquez δεν ήταν ο μόνος που επέλεξε να βγει στην πίστα του Brno με τα σλικ ελαστικά, ωστόσο ήταν αυτός που στο τέλος βγήκε κερδισμένος!

 

Η βροχή που είχε ξεκινήσει να πέφτει στο μεσημεριανό διάλειμμα είχε σταματήσει και η πίστα στέγνωνε λίγο πριν την έναρξη των ΚΑΤ2.

 

Και πάλι, όμως, δεν «σήκωνε» σλικ, τουλάχιστον όχι στα πρώτα λεπτά.

 

Λίγο πριν το τέλος, όμως, πρώτος ο Marquez επέστρεψε στα pits για να βάλει τα σλικ. Όπως είπε αργότερα, δεν κατάλαβε πόσο μεγάλο ρίσκο ήταν αυτό!

 

Στη συνέχεια κι ενώ άρχιζε να κατεβάζει τους χρόνους του, δυο λεπτά πριν πέσει η καρώ σημαία, άρχισε και πάλι να βρέχει!

 

Η βροχή ήταν πολύ δυνατή στο τελευταίο κομμάτι της πίστας, εκεί που τελικά έκανε το λάθος ο Jack Miller, ένας ακόμα αναβάτης που έβαλε σλικ στο τέλος.

 

Ο Marc όμως δεν έκανε λάθη και σταματώντας το χρονόμετρο στο 2:02,753, πήρε την 58η pole position της καριέρας του και μάλιστα με διαφορά 2,5’’ από τον δεύτερο!

 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 58 pole positions έχει και ο Mick Doohan σε όλη του την καριέρα στη μεγάλη κατηγορία.

 

Παρά την πτώση του, ο Jack Miller κράτησε τη δεύτερη θέση και θα ξεκινήσει από την πρώτη σειρά της εκκίνησης.

 

Μαζί τους και ο Johann Zarco, ο οποίος σε αντίθεση με τους δυο πρώτους είχε βρόχινα ελαστικά, αλλά ήταν μόλις 74χιλ πίσω από τον Zarco και την ΚΤΜ.

 

Για την ΚΤΜ, πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη φορά στη σύντομη ιστορία της στη μεγάλη κατηγορία, που παίρνει θέση στην 1η σειρά της εκκίνησης.

 

Τέταρτος ήταν ο Dovizioso, μπροστά από τον Pol Espargaro που ισοφάρισε το καλύτερό του αποτέλεσμα με την ΚΤΜ σε κατατακτήριες.

 

Τελευταίος από τη δεύτερη σειρά θα ξεκινήσει τον αυριανό Αγώνα ο Alex Rins, ενώ  61χιλ πίσω του έμεινε ο Valentino Rossi.

 

Ο Petrucci έκανε τον 8ο καλύτερο χρόνο, με τον Vinales – που ήταν ο πιο γρήγορος χτες σε ρυθμό στο στεγνό – να είναι απογοητευμένος με την 9η θέση του.

 

Την τέταρτη σειρά της εκκίνησης επανδρώνουν οι Fabio Quartararo, Cal Crutchlow και Franco Morbidelli.

Επόμενο άρθρο »

Brno Moto2: ΚΑΤ

« Προηγούμενο άρθρο

Brno Moto3: ΚΑΤ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα