• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Yamaha: Με όλες μας τις δυνάμεις
Παλεύουμε για μια πιο ανταγωνιστική Μ1!
Νέα 09/08/2019 - 20:42

Πριν από ένα χρόνο, στο Red Bull Ring, ο MotoGP Leader της Yamaha, ο Kouji Tsuya, ζητούσε δημοσίως συγγνώμη για την εικόνα της ομάδας στο MotoGP.

 

Ο Tsuya αποσύρθηκε στο τέλος της χρονιάς και τη θέση του πήρε ο Takahiro Sumi, ο οποίος μίλησε στη συνέντευξη τύπου των Κατασκευαστών στην Αυστρία σήμερα.

 

Ο Sumi παραδέχτηκε ότι η Yamaha άλλαξε σελίδα, αλλά και νοοτροπία μέσα σ’ ένα χρόνο:

 

«Σ’ αυτήν εδώ την πίστα αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες πέρυσι, αλλά ήταν κι ένα σημείο καμπής για εμάς. Μια στιγμή που μας βοήθησε ν’ αλλάξουμε».

 

«Ξέρουμε ότι έχουμε μια πρόκληση μπροστά μας και ότι η κρίση δεν έχει περάσει. Τώρα, με όλη τη δυναμική της Yamaha, παλεύουμε για μια πιο ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα το 2020».

 

«Το πρόβλημα είναι ότι χάσαμε το δρόμο της εξέλιξης σε μερικούς τομείς, μετά τις αλλαγές στους κανονισμούς για τα ελαστικά και τα ηλεκτρονικά το 2016».

 

«Τα προβλήματα εύκολα πολλαπλασιάζονταν και ήταν αδύνατον να λύσουμε 10 ή 20 προβλήματα μαζεμένα».

 

«Φέτος βελτιώσαμε τη μοτοσυκλέτα σε ορισμένες πίστες, δυστυχώς όμως η διαφορά στην τελική ταχύτητα είναι μεγαλύτερη εις βάρος μας κι αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα».

 

Το άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι ότι η M1 είναι η μοναδική μοτοσυκλέτα που υποφέρει τόσο πολύ όταν αλλάζουν τα επίπεδα πρόσφυσης και δεν υπάρχει κράτημα στην πίστα.

 

«Θέλω κάποιος να μου το εξηγήσει αυτό! Πρόκειται για χρόνιο πρόβλημα της Μ1. Δοκιμάσαμε κάποιες λύσεις και βελτιωνόμαστε, αλλά παραμένει κι αυτό μεγάλο πρόβλημα».

 

Τέλος, δήλωσε ότι η νέα πρωτότυπη μοτοσυκλέτα του 2020 που παρουσιάστηκε στο Brno, θα συνεχίσει να εξελίσσεται.

 

«Στο Brno η μοτοσυκλέτα που φέραμε ήταν μια πολύ αρχική έκδοση αυτής του 2020, απλά για να επιβεβαιώσουμε ότι είμαστε στη σωστή κατεύθυνση».

 

«Και οι δυο αναβάτες έμειναν ευχαριστημένοι και είμαστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα, να φέρουμε κάτι καινούργιο δηλαδή στα επόμενα τεστ».

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Σωστά τα είπε ο Sumi

« Προηγούμενο άρθρο

Austria Moto2: ΕΔ2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα