• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΑΟΥΑΜΑ: Νέο νούμερο, εμπνευσμένο από τον Daijiro Kato.
Ο Ιάπωνας επιλέγει το #7.
Νέα 31/12/2009 - 10:20

Ο Hiroshi Aoyama κατέκτησε το φετινό Τίτλο στα 250cc με τον αριθμό #4 πάνω στη μοτοσυκλέτα του. Ο Ιάπωνας φυσιολογικά θα ήθελε να συνεχίσει με το ίδιο νούμερο και στα MotoGP, το οποίο όμως ήδη χρησιμοποιείται από τον Andrea Dovizioso. Έτσι, ο Aoyama επέλεξε το #7 για να αγωνιστεί την πρώτη του χρονιά στη Μεγάλη Κατηγορία.

 

Το #7 είναι εμπνευσμένο από τον Ιάπωνα θρύλο Daijiro Kato και έγινε διαθέσιμο μετά την αποχώρηση του Chris Vermeulen από την κατηγορία. Ο Kato ήταν ο τελευταίος Ιάπωνας Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα 250cc, πριν τον Aoyama. Πέρα από τις 17 του νίκες στα 250cc, ο Kato έμεινε στην ιστορία και λόγω του τραγικού θανάσιμου ατυχήματος του, στην Suzuka το 2003.

 

Σαν ένδειξη σεβασμού και τιμής, το νούμερο του, το #74 αποσύρθηκε από τα MotoGP, κι έτσι ο Aoyama θα χρησιμοποιήσει μόνο το πρώτο ψηφίο, το #7. "Το αγαπημένο μου νούμερο είναι το #74 του Daijiro Kato Φέτος στα 250cc έτρεχα με το #4, ήταν το δεύτερο ψηφίο από τον αριθμό του Kato, ενώ από εδώ και στο εξής τα τρέχω με το #7", έιπε ο Aoyama.

 

Παράλληλα, ο περσινός Πρωταθλητής των 250cc και νεοφερμένος μαζί με τον Aoyama στα MotoGP, θα συνεχίσει με τον αριθμό #58, παρότι στις χειμερινές δοκιμές συμμετείχε με ένα "T", αντί για νούμερο. "Το 'T' σήμαινε “Testing". Θα συνεχίσω με τον ίδιο αριθμό", επιβεβαίωσε ο Simoncelli.

Επόμενο άρθρο »

CORSER: Ο τελευταίος του στόχος, πριν αποσυρθεί.

« Προηγούμενο άρθρο

SPIES: Γρήγορος από τον πρώτο αγώνα.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα