• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
2003-2020: Οι 50 νίκες της Ducati στο MotoGP!
Στατιστικά στοιχεία από τις επιτυχίες των κόκκινων
Νέα 18/08/2020 - 10:49

Χάρη στον Andrea Dovizioso, η Ducati έφτασε τις 50 νίκες στη μεγάλη κατηγορία από το 2003 και μετά, στη σύγχρονη εποχή του MotoGP.

 

Αυτή ήταν η 14η νίκη του Dovi, με τον Casey Stoner να εξακολουθεί να είναι ο αναβάτης των κόκκινων με τις περισσότερες επιτυχίες: 23 συνολικά.

 

Μετά τον Dovi ακολουθεί ο Loris Capirossi με 7 νίκες, ο Jorge Lorenzo με 3, ενώ από μια νίκη έχουν οι Troy Bayliss, Andrea Iannone και Danilo Petrucci.

 

Η χρονιά που η Ducati πήρε τις περισσότερες νίκες της ήταν το 2007, όταν ο Casey Stoner κατακτούσε τον Τίτλο έχοντας ανέβει 10 φορές στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

 

Την ίδια χρονιά είχε κερδίσει έναν Αγώνα και ο Loris Capirossi (στην Ιαπωνία).

 

Η μοτοσυκλέτα της Ducati θριάμβευσε σε 19 διαφορετικές πίστες, ωστόσο στο Motegi, στην Sepang, στη Losail και στο Red Bull Ring έχει τις περισσότερες επιτυχίες της.

 

Σ’ αυτές τις πίστες έχει πέντε νίκες, ενώ 4 νίκες έχει στο Mugello, στο Montmelo και στο Phillip Island και 3 νίκες στη Valencia και στο Brno.

 

Στο Misano και στο Donington Park έχει δυο νίκες και από μία σε Sachsenring, Assen, Jerez, Silverstone, Laguna Seca, Motorland Aragon, Shanghai και Κωνσταντινούπολη.

 

Από το 2003 και μετά και στο διάστημα αυτό των 50 νικών, η Ducati έχει καταφέρει να κάνει έξι φορές το 1-2 σε Αγώνα.

 

Τέλος, πέρα από τις 50 νίκες, η Ducati έχει και 155 βάθρα. Τα 136 από αυτά τα πήραν εργοστασιακοί οδηγοί και τα υπόλοιπα 19 δορυφορικοί.

Επόμενο άρθρο »

Austria 1: Φωτογραφικό αφιέρωμα

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Morbido είναι «απόλυτα πεπεισμένος»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα