• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Nicky Hayden:"Έβγαλα τα ράμματα και είμαι πανέτοιμος!"
Χαρούμενος ο Τεξανός στο Twitter!
Νέα 20/02/2010 - 06:20

Μόλις πριν μερικές ώρες ο Nicky Hayden έβγαλε ένα Twit, με το οποίο μας πληροφορούσε ότι απαλλάχτηκε από τα ράμματα στο χέρι του και είναι πανέτοιμος για δράση. Και για του λόγου το αληθές ανέβασε και μια φωτογραφία του χεριού του, απαλλαγμένο από τα ράμματα.

"Stiches just out back in the saddle for Malaysia2 test in T-4 days..... Yeay buddy!!!", όπως έγραψε χαρακτηριστικά.

 

Να θυμίσουμε ότι ο Hayden, εκτός των άλλων, ταλαιπωρήθηκε και από "Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα", μια πάθηση αρκετά διαδεδομένη στους αναβάτες μοτοσυκλέτας - ειδικά στους αγωνιζόμενους. Ο καρπιαίος σωλήνας είναι ένα στενό μονοπάτι στην περιοχή του καρπού, που αποτελείται από οστά, συνδέσμους καθώς και τους μύες και τένοντες που κινούν τα δάκτυλα του χεριού.

Συνήθως η παγίδευση του μέσου νεύρου προκαλείται λόγω οιδήματος στην περιοχή. Το οίδημα τις περισσότερες φορές οφείλεται σε τεντινίτιδα, δηλαδή σε εκφυλιστικές αλλοιώσεις, στους τένοντες των καμπτήρων μυών των δακτύλων σαν αποτέλεσμα υπερκόπωσης.

Άλλες αιτίες είναι κάταγμα στην περιοχή με εξάρθρωση, μόλυνση, κάκωση του ίδιου του νεύρου κ.α..

Συγκεκριμένες απασχολήσεις που απαιτούν επαναλαμβανόμενες κινήσεις κάμψης του καρπού εμφανίζουν σχετικά υψηλή συχνότητα εμφάνισης του συνδρόμου. Αυτού του τύπου οι τραυματισμοί ονομάζονται «Σύνδρομα Υπέρχρησης», αφορούν τις γραμματείς που δακτυλογραφούν, αυτούς που ασχολούνται με ηλεκτρονικούς υπολογιστές (παρόλο που μελέτη της Mayo Clinic το 2001 έδειξε ότι αυτοί που απασχολούνται με ηλεκτρονικούς υπολογιστές περισσότερο από 7 ώρες την ημέρα δεν εμφάνισαν αυξημένα ποσοστά εμφάνισης του συνδρόμου, σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό), τους ταμίες, τους εργάτες σε γραμμές παραγωγής και τους μουσικούς.

 

Ανεβασμένος ψυχολογικά τώρα, ο Hayden, περιμένει (όπως και οι υπόλοιποι αναβάτες βέβαια) την έναρξη των επίσημων δοκιμών motoGP στην πίστα της Sepang στην Μαλαισία.

Επόμενο άρθρο »

Jonathan Rea: “Θα ήθελα να τρέξω στα motoGP”

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Lorenzo μας ενημερώνει για την κατάστασή του μέσω social media

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα