• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Φοιτητές του Design δημιουργούν την μελλοντική Ducati Scrambler
Ανοίγει ο δρόμος για ένα σκούτερ από το Ιταλικό εργοστάσιο;
Νέα Αγοράς 22/10/2020 - 18:07

 

Ο δημιουργικός διαγωνισμός που πρότεινε η Ducati σε φοιτητές δύο Ιταλικών σχολών design ολοκληρώθηκε με τη βράβευση του καλύτερου πρότζεκτ. Οι 6 φοιτητές του IAAD (Italian University for Design) με το πρότζεκτ "Scrambler E-MX" πήραν το βραβείο τους στο Borgo Panigale στη διάρκεια επίσκεψής τους στο Ducati Museum και το Centro Stile Ducati. Η ιδέα των 6 έχει να κάνει με ένα ηλεκτρικό σκούτερ με μοντέρνο design, το οποίο χρησιμοποιεί δύο εύκολα επαναφορτιζόμενες μπαταρίες και μαζί η ομάδα έφτιαξε ένα mobile app με το οποίο κλειδώνεις και ξεκλειδώνεις το σκούτερ, κρατάς τα δεδομένα των διαδρομών και βρίσκεις τη θέση του.

Οι προτάσεις των δύο σχολών ήταν 19 και οι φοιτητές σχεδιασμού είχαν πάρει ως δεδομένο για το σχεδιασμό τους να μην χαθεί η έννοια και οι αξίες της "Land of Joy", όπως έχουν ονομάσει την όλη δημιουργία της σειράς Scrambler.

Η νικήτρια ομάδα
Η νικήτρια ομάδα

Υπήρξαν πολλές και διαφορετικές εκδοχές που έδωσαν αυτές οι 19 ομάδες των φοιτητών, από ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες και όχι, αλλά και ηλεκτρικά ποδήλατα, jet ski, snowmobiles, buggies για αμμόλοφους και σκούτερ. .
Προκρίθηκαν για την τελική φάση του διαγωνισμού οι σχεδιαστικές προτάσεις που είχαν την ομόφωνη αποδοχή της επιτροπής που αποτελείτο από τον Διευθευντή του Centro Stile Ducati Andrea Ferraresi, τον Διευθυντή την μάρκας Ducati Scrambler Claudio De Angeli, τον Διευθυντή Σχεδιασμού της μάρκας Enrico Peroni, όπως και όλους τους σχεδιαστές της. 

Λέτε η βράβευση αυτή να ανοίγει την κερκόπορτα της μελλοντικής εμφάνισης σκούτερ από την Ducati, έστω στα χρώματα του Scrambler; Γιατί μέχρι τώρα η Ιταλική εταιρία λέει επισήμως ότι δεν έχει στα άμεσα σχέδιά της την κατασκευή σκούτερ...

H Laura Milani (IAAD) και ο Andrea Ferraresi (Centro Stile Ducati)
H Laura Milani (IAAD) και ο Andrea Ferraresi (Centro Stile Ducati)


 

Επόμενο άρθρο »

Νέα Ηλεκτρικά Ποδήλατα από την BMW

« Προηγούμενο άρθρο

Gran Premio Michelin de Aragón

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα