• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: H Yamaha προτεραιότητα, αλλά και Aprilia...
Οι επιλογές για το 2021 ως δοκιμαστής
Νέα 02/11/2020 - 18:38

O Jorge Lorenzo μπορεί να απογοήτευσε στο πρόσφατο τεστ του Πορτιμάο, όμως ο ίδιος θεωρεί ότι μπορεί να συνεχίσει να προσφέρει στο ρόλο του δοκιμαστή, με τις έκτακτες συμμετοχές που θα επανέλθουν το 2021, όπως φαίνεται από τα στοιχεία της προετοιμασίας ενός κανονικού Πρωταθλήματος με 20 Αγώνες. 

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Ισπανικό δίκτυο AS, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής των 250 με την Aprilia και του MotoGP με την Yamaha, είπε ότι προτεραιότητά του είναι η Ιαπωνική εταιρία, αλλά ότι θέλει να έχει και μια πόρτα ανοιχτή στην Ιταλική. 

Με τους Ιταλούς μίλησε και μέσω του φίλου του Μαξ Μπιάτζι, που είναι σύμβουλος της Aprilia. 

“Θα ήταν ωραίο να κλείσω τον κύκλο μαζί τους (ξεκίνησε να τρέχει στα 125 με Derbi που ήταν στο γκρουπ τους). Θα είναι πιο δύσκολο, γιατί η Μ1 είναι πιο φυσική μοτοσυκλέτα για μένα, αλλά αν μπορώ να τη βελτιώσω, θα είναι μια μεγάλη αξία για μένα, όπως έγινε με την περίπτωση του Pedrosa και της ΚΤΜ. Επίσης σκέπτομαι ότι θα μπορούσα να βοηθήσω τον Ιαννόνε, αν τον αφήσουν να τρέξει του χρόνου. Μένουμε και οι δύο στο Λουγκάνο και μπορώ να γίνω ο κόουτς του”, είπε ο Χόρχε.

Επίσης η Aprilia έχει το προνόμιο να επιτρέπεται να έχει 6 έκτακτες συμμετοχές μέσα στη χρονιά σε σχέση με τις 3 που επιτρέπεται στις άλλες εταιρίες.

“Μίλησα με τον Λιν Τζάρβις και μου είπε ότι σύντομα θα έχουμε νέα από την Ιαπωνία. Η τωρινή μου ομάδα πάντα έχει την προτεραιότητα, γνωρίζω όλους τους ανθρώπους και η Yamaha είναι ο μόνος κατασκευαστής στη μεγάλη κατηγορία με την οποία ήμουν Παγκόσμιος Πρωταθλητής και η Μ1 ήταν πάντα μια φυσική μοτοσυκλέτα για το στυλ μου”, είπε στη συνέντευξη και συνέχισε εξηγώντας την κακή του επίδοση στο Πορτιμάο: “Τον Ιούνιο μου είπαν ότι δεν θα γίνουν άλλα τεστ μέσα στη χρονιά και έτσι έριξα το ρυθμό των προπονήσεων μου και μετά ξαφνικά μου είπαν ότι θα γίνει τεστ στο Πορτιμάο. Ξεκίνησα την προπόνηση όσο καλύτερα μπορούσα, αλλά δεν υπήρχε πολύς χρόνος. Πάνω απ' όλα δεν είχα οδηγήσει μια MotoGP για οκτώ μήνες. Χάνεις το ρυθμό σου, τα ανακλαστικά σου, οι χρόνοι αντίδρασης γίνονται αργότεροι, χρειάζεσαι μερικές μέρες για να το συνηθίζεις, είτε σε λένε Λορένθο, Ρόσσι ή Μάρκεθ. Αν προσθέσεις σε αυτά το ότι πήγαμε σε μια δύσκολη και παράξενη πίστα, με μια ομάδα που φτιάχτηκε την τελευταία στιγμή και επιπλέον με μια παλιά μοτοσυκλέτα, με όλα αυτά είναι δύσκολο να είσαι ανταγωνιστικός”. 

Ο Lorenzo πιστεύει ότι η Yamaha θα χάσει αν δεν ανανεώσει μαζί του: “Ειλικρινά πιστεύω ότι είναι αδύνατο γι αυτούς να βρουν έναν οδηγό που προσαρμόζεται τόσο φυσικά σε αυτό που χρειάζεται η Yamaha και έχει την αίσθηση να βρίσκει τη σωστή κατεύθυνση στην εξέλιξη κάθε κομματιού”, είπε, χωρίς να υπολογίσει ότι τις τελευταίες ημέρες “παίζει” και η περίπτωση του Dovizioso για τη θέση αυτή! 

 

 

 

 

 

 

Επόμενο άρθρο »

O Max Biaggi στα 408χλμ/ώρα με την Voxan

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Jorge Lorenzo στην Aprilia;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα