• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Γιάννης Περιστεράς ξεκίνησε προετοιμασία για το 2021
Με νέο ρεκόρ στην Σπάρτη!
Νέα 01/12/2020 - 14:06

Το Yamaha R3 bLU cRU FIM European Cup 2021 είναι το πρωτάθλημα στο οποίο θα συμμετέχει το 2021 ο 15χρονος Γιάννης Περιστεράς, φυσικά με την Yamaha R3, που είναι η μοτοσυκλέτα του ενιαίου αυτού τύπου Αγώνων Ταχύτητας, που θα διεξαχθεί μαζί με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WSBK. 

Μετά το πετυχημένο τέλος της αγωνιστικής χρονιάς 2020, με δύο Τίτλους στο Πρωτάθλημα Supersport 300 και στην κατηγορία ΝΕΩΝ Οδηγών, ο Γιάννης ξεκίνησε άμεσα την προετοιμασία για το 2021. Το πρόγραμμα προπονήσεων περιλαμβάνει πέρα από την οδήγηση της Yamaha R3, βελτίωση της φυσικής κατάστασης, διατροφή και προπόνηση με μοτοσυκλέτες flat track & motocross.

Ο πολύ-Πρωταθλητής Λευτέρης Πίππος που έχει αναλάβει την επίβλεψη της όλης προετοιμασίας, δίνει μεγάλη σημασία στον τομέα της ειδικής γυμναστικής που χρειάζεται και βέβαια βρίσκεται πάντα στην πίστα για να καθοδηγεί τον νεαρό διπλό Πρωταθλητή. 

Πρόσφατα οι δύο τους βρέθηκαν στην πίστα της Σπάρτης, με την Yamaha R3 με την οποία αγωνίστηκε στο Ελληνικό Πρωτάθλημα, την οποία ετοίμασε προσεκτικά ο επίσης πολυ-Πρωταθλητής Άκης Τσώκος, που έχει την επιμέλεια της τεχνικής υποστήριξης της ομάδας. 

Ο Γιάννης Περιστεράς οδήγησε με πολύ καλό ρυθμό όλο το διήμερο, μάλιστα την δεύτερη ημέρα, λόγω βροχής, δόθηκε η ευκαιρία να προπονηθεί με βρόχινα ελαστικά και να κάνει πολλούς γύρους σε αυτές τις συνθήκες, που πολύ πιθανόν να αντιμετωπίσει στις Ευρωπαϊκές πίστες το 2021. Την πρώτη ημέρα στο στεγνό ο ταχύτερος χρόνος 57.42 που κατέγραψε η R3, αποτελεί ρεκόρ πίστας για την κατηγορία SSP300, ενώ το 1'04.95 στη βρεγμένη πίστα είναι επίσης ένας καλός χρόνος. 

 

 

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΙΠΠΟΣ – Κόουτς

“Αυτό το διήμερο είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε και τις ρυθμίσεις για βρεγμένο στην Yamaha R3 και μπορώ να πω ότι ο Γιάννης οδήγησε καλά, με δεδομένη τη μικρή εμπειρία του σε τέτοιες συνθήκες. Στο στεγνό την πρώτη ημέρα, ήταν πάρα πολύ καλός, ιδιαίτερα στο ότι μπορούσε να έχει ρυθμό, με πολλούς γύρους κοντά στο νέο ρεκόρ πίστας που πέτυχε. Η προετοιμασία έχει ξεκινήσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις”.


 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ

“Ήταν ένα καλό διήμερο δοκιμών στην Σπάρτη, όχι μόνο για τον καλό χρόνο στο στεγνό, αλλά και για την οδήγηση στο βρεγμένο, που μου έδωσε την ευκαιρία να καταλάβω καλύτερα τα βρόχινα λάστιχα. Ο στόχος είναι να είμαστε δυνατοί στο ξεκίνημα του Πρωταθλήματος Yamaha R3 bLU cRU τον Απρίλιο και δεν θέλω να χάσω ούτε μια μέρα από την προετοιμασία”.


 

Φωτογραφία: VASSILOPOULOS PHOTOGRAPHY, Πέτρος Βασιλόπουλος
 


 

Γιάννης Περιστεράς & Λευτέρης Πίππος
Γιάννης Περιστεράς & Λευτέρης Πίππος

Επόμενο άρθρο »

WSBK: Βρήκε ομάδα ο Chaz Davies!

« Προηγούμενο άρθρο

2020: Ο «Πρωταθλητής» στις πτώσεις!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα