• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Νέα εποχή Ducati Monster
Με νέο πλαίσιο και σημαντικά μικρότερο βάρος
Νέα Αγοράς 02/12/2020 - 18:00

Νέα Ducati Monster

H Ducati παρουσίασε σήμερα, στο 5ο επεισόδιο της σειράς DWP 2021, τη νέα Monster.

Η σειρά Monster παρουσιάστηκε το 1993 και από τότε έχουν παραχθεί περισσότερες από 350 χιλιάδες μοτοσυκλέτες, κάνοντας την σειρά Monster την καλύτερα πουλημένη Ducati.

Η συνταγή της επιτυχίας της Monster, που δημιούργησε τη νέα κατηγορία naked μοτοσυκλετών, ήταν και παραμένει απλή.

Eνας σπορ κινητήρας σε μια μοτοσυκλέτα με θέση οδήγησης κατάλληλη για καθημερινή χρήση, το αποτέλεσμα μια εύχρηστη και ευχάριστη μοτοσυκλέτα με σπορ στοιχεία.

Η ιδέα πίσω από τη νέα monster είναι η επιστροφή στις βασικές αξίες με στόχο την ακόμα μεγαλύτερη ευκολία και ευχαρίστηση στην οδήγηση. “Ελαφριά, συμπαγής, ουσιώδης και διασκεδαστική. Όλη η ουσία της Monster στην όσο γίνεται πιο ελαφριά, πιο συμπαγή και ουσιαστική μορφή”, λέει χαρακτηριστικά η Ducati.

Τα κυρία στοιχεία της νέας monster είναι οι “μαζεμένες” διαστάσεις, το μικρό βάρος η ευελιξία και ο δικύλινδρος σε σχήμα L κινητήρας Testastretta 11° των 937 cc με απόδοση 111 ίππων. Η ροπή είναι στα 95 Nm στις 6,500 στροφές. Και ο κινητήρας αυτός είναι -2.4 κιλά ελαφρύτερος από αυτόν της Monster 821.

Οι κύριες διαφορές από την 821 είναι το νέο εμπρός και πίσω πλαίσιο κατασκευασμένα από αλουμίνιο και συνθετικές ίνες αντίστοιχα, με βάρος για το εμπρός κομμάτι μόλις 3 κιλά δηλαδή 4,5 κιλά κάτω από το προηγούμενο. Το πλαίσιο αυτό είναι στην ίδια ιδέα με αυτό της Panigale V4! Δεν είναι μόνο η επίτευξη του μικρού βάρους, είναι μια σημαντική κατεύθυνση προς την κατάργηση του κλασικού για την Ιταλική εταιρία χωροδικτυώματος; Ίσως ναι, το άμεσο μέλλον θα δείξει.

Το ύψος σέλας είναι στα 820 χιλιοστά που κατεβαίνει στα 800 με τη χαμηλή σέλα και στα 775 με τη χρήση του κιτ χαμηλώματος αναρτήσεων. Στην ευκολία συμβάλει και η αύξηση της γωνίας στροφής του τιμονιού κατά 7º σε σχέση με την 821.

Στη συνολική μείωση του βάρους κατά 18 ολόκληρα κιλά, σε σχέση με την 821, συμβάλουν και οι τροχοί -3 kg, το ψαλίδι -1,6 kg, το πίσω υποπλαίσιο -1,9 kg.

Τα παραπάνω συμπληρώνουν τα νέα LED φώτα (με περιμετρικό DRL) και φλας, η έγχρωμη TFT οθόνη 4,3” με απεικόνιση που αντιγράφει αυτή της Panigale και φυσικά το πλήρες πακέτο ηλεκτρονικού εξοπλισμού που περιλαμβάνει:

  •    - 3 (Sport, Urban, Touring) προγράμματα οδήγησης

  •    - Ducati Quick Shift Up / Down

  •    - ABS Cornering

  •    - Traction Control

  •    - Wheelie Control

  •    - Launch Control

 

Επίσης η Ducati πιστή στην παράδοση της διάθεση ειδικών αξεσουάρ για κάθε μοντέλο θα διαθέτει μαι πλήρη σειρά ειδικών αξεσουάρ για τη νέα Monster

H Νέα Monster θα είναι διαθέσιμη σε 3 χρωματισμούς Ducati Red και Dark Stealth με μαύρους τροχούς και Aviator Grey με κόκκινους GP τροχούς επίσης θα υπάρχει και μια έκδοση + με ένα μικρό ζελατινάκι – φέρινγκ και κάλυμμα σέλας συνεπιβάτη στον στάνταρ εξοπλισμό.


Η νέα Monster θα είναι διαθέσιμη στους συνεργάτες της Ducati από τον Απρίλιο του 2021.

Ducati Red
Ducati Red
Dark Stealth
Dark Stealth
Aviator Grey
Aviator Grey

Επόμενο άρθρο »

Ολόσωμο Αδιάβροχο IXS Ontario

« Προηγούμενο άρθρο

Ducati World Première 2021

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα