• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Άξιος Πρωταθλητής ο Mir!
Νέα 09/12/2020 - 13:25

Μπορεί να πήρε μόνο μία νίκη όλη τη χρονιά, ωστόσο ο Joan Mir κατάφερε να είναι ο πιο σταθερός αναβάτης της μεγάλης κατηγορίας από την Αυστρία και μετά.

 

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2020 πήρε συνολικά 7 βάθρα – τα περισσότερα από κάθε άλλον – και κέρδισε τον Τίτλο για την Suzuki 20 χρόνια μετά τον Kenny Roberts Jr.

 

Πολλοί προσπάθησαν να μειώσουν την αξία του Τίτλου του Joan Mir, με το επιχείρημα ότι από τις πίστες έλειπε ο Marc Marquez.

 

Ο ίδιος ο Marc, μιλώντας στο Ισπανικό DAZN, τόνισε ότι ο συμπατριώτης του άξιζε 100% τον Τίτλο.

 

«Ήταν ο πιο σταθερός οδηγός και άξιζε τον Τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή».

 

«Σε μια χρονιά που η σταθερότητα ήταν το ζητούμενο, ο Mir πήρε το Πρωτάθλημα χωρίς να κάνει κάτι το ιδιαίτερο».

 

«Έχει πολύ μεγάλη αξία και το γεγονός ότι πήρε τον Τίτλο μόλις στη δεύτερή του σεζόν στην κατηγορία. Τώρα θα πρέπει να υπερασπιστεί το στέμμα του».

 

«Όποιος κι αν είναι στην πίστα, θα πρέπει να υπερασπιστεί την πρώτη του θέση. Οι μοτοσυκλέτες θα είναι ίδιες άλλωστε, λόγω κανονισμών».

 

«Έχει το ταλέντο και θα προσπαθήσει να πάρει και πάλι τον Τίτλο, ενώ εγώ από την πλευρά μου θα προσπαθήσω να του τον πάρω».

 

Ο Marc μιλούσε πριν την αιφνιδιαστική τρίτη επέμβαση στο χέρι του, κάτι που ενδεχομένως να τον κρατήσει εκτός δράσης για έξι μήνες.

 

Σ’ εκείνη τη συνέντευξη μίλησε και για το νέο του ομόσταυλο, τον Pol Espargaro, λέγοντας πως η Honda έκανε καλή κίνηση στο να επιλέξει τον Polyccio.

 

«Ανυπομονώ να δοκιμάσει την Honda επειδή έκανε καλούς Αγώνες με την ΚΤΜ κι έτσι με την Honda, που είναι μια μοτοσυκλέτα για νίκες, θα πρέπει να είναι τακτικά στο βάθρο».

 

«Ήταν μια καλή επιλογή κι ένα καλό βήμα από την Honda. Για τον Pol δεν ξέρω… βλέποντας πως τα πάει η KTM θα αναρωτιέται κανείς γιατί δεν έμεινε τελικά».

 

Τέλος μίλησε και για τον μεγάλο του αντίπαλο τα τρία προηγούμενα χρόνια, τον Andrea Dovizioso.

 

«Λέει ότι θέλει να επιστρέψει το 2022, αλλά δεν είναι εύκολο να επιστρέψεις μετά από ένα χρόνο απραξίας αν δεν είσαι έστω δοκιμαστής».

Επόμενο άρθρο »

Morbidelli: Δεν ξεχνάω ποιος είμαι!

« Προηγούμενο άρθρο

Tardozzi: Η 4η θέση δεν είναι αρκετή!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα