• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Δύσκολα τα πράγματα για το Brno
Υπέρογκο το ποσό για τις αναβαθμίσεις που ζητούνται
Νέα 10/12/2020 - 14:48

Δεν αποκλείεται τη νέα σεζόν να μην γίνει τελικά το Grand Prix του Brno, ένας από τους πλέον αγαπημένους προορισμούς για πολλούς Έλληνες φίλους του MotoGP.

 

Υπάρχουν πληροφορίες ότι η Dorna και η τοπική αυτοδιοίκηση δεν τα βρίσκουν τόσο στο οικονομικό κομμάτι, όσο και στις σημαντικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην πίστα.

 

Το Grand Prix της Τσεχίας είναι ένας Αγώνας με μεγάλη ιστορική παράδοση στο MotoGP, ενώ πάντα είναι ανάμεσα στα πρώτα GP σε αριθμό θεατών.

 

Τα τελευταία χρόνια πάντως ο Αγώνας αυτός έχει κινδυνεύσει να βγει από το Ημερολόγιο Αγώνων για οικονομικούς κυρίως λόγους.

 

Η πίστα ανήκει στον πατέρα του πρώην αγωνιζόμενου στο MotoGP Karel Abraham, στον Karel Abraham Sr ο οποίος ήταν αυτός που χρηματοδοτούσε το Grand Prix.

 

Όταν ζήτησε τη βοήθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης τα προηγούμενα χρόνια, συνάντησε αντιδράσεις, οι οποίες ξεπεράστηκαν όταν τελικά βρέθηκε η χρυσή τομή.

 

Πλέον το νέο εμπόδιο για την παρουσία της πίστας στο Ημερολόγιο Αγώνων του 2021 είναι οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν στις εγκαταστάσεις αλλά κυρίως στην άσφαλτο.

 

Η πίστα είναι μια από τις πλέον αγαπημένες των οδηγών, οι οποίοι όμως τόνισαν και φέτος ότι χρειάζεται απαραίτητα να περαστεί καινούργια άσφαλτος.

 

Σε συνδυασμό με τις αναβαθμίσεις στις εγκαταστάσεις της, τα έξοδα φτάνουν το νούμερο των 3 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Ένα σημαντικό ποσό που θα πρέπει να βρουν τόσο ο Karel Abraham όσο και η τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά δεν είναι εύκολο ειδικά αφού σε αυτό δεν υπολογίζονται και τα χρήματα που πρέπει να δοθούν στην Dorna.

 

Τα πράγματα γίνονται χειρότερα για την πίστα από το γεγονός ότι δεν υπάρχει 100% εξασφάλιση ότι το 2021 οι θεατές θα επιστρέψουν στα νούμερα των προηγούμενων ετών.

 

Αλλά ακόμα κι αν επιτραπεί να γεμίσει η πίστα, οι (πολλοί) ταξιδιώτες από τις γειτονικές χώρες είναι πιθανό να μην θελήσουν – τουλάχιστον για το ’21 – να κάνουν το ταξίδι.

 

Η Dorna δεν έχει βγάλει κάποια σχετική ανακοίνωση, αν και αναμένεται να μειώσει τις απαιτήσεις των χρημάτων που έχει λαμβάνειν από τις πίστες για την επόμενη σεζόν.

 

Αυτό θα βοηθήσει, αλλά δεν θα είναι καθοριστικός παράγοντας για την αντιστροφή του κλίματος, εκτός κι αν τελικά μειωθούν οι απαιτήσεις από την πίστα.

Επόμενο άρθρο »

Suppo: Κινδυνεύει η καριέρα του Marquez!

« Προηγούμενο άρθρο

Morbido: Έξτρα ενθουσιασμός!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα