• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bagnaia: Το πρόβλημα δεν είναι ο άνεμος
Το πρόβλημα είναι οι Suzuki και οι Yamaha!
Νέα 03/04/2021 - 11:39

Η απόδοση του Pecco Bagnaia χτες, που μαζί με τον εκπληκτικό Jack Miller έκαναν το 1-2 για την Ducati, δεν ήταν αυτό που ικανοποίησε τον Ιταλό και την ομάδα του. Περισσότερο χαμογελούσαν για τις λύσεις που βρέθηκαν στη διαχείριση των ελαστικών και στη φθορά τους, που ήταν και το μεγάλο πρόβλημα το περασμένο Σ/Κ. Τώρα φαίνεται ότι οι λύσεις βρέθηκαν.

«Έχω καλύτερη αίσθηση σε σχέση με το προηγούμενο Σ/Κ, αν και οι συνθήκες δεν ήταν καλύτερες σήμερα. Είχα καλό ρυθμό και νοιώθω πολύ άνετα πάνω στη μοτοσυκλέτα. Όταν πίεσα για το χρόνο αυτός ήρθε πολύ εύκολα. Τα πάντα δούλεψαν, ακόμα και όσα νέα πράγματα δοκιμάσαμε στη μοτοσυκλέτα. Είχα την ίδια με αυτή που χρησιμοποίησα την προηγούμενη εβδομάδα για να βελτιώσουμε τη φθορά των ελαστικών και νομίζω ότι κάναμε πολύ καλή δουλειά σήμερα».

Ο αέρας – και περιμένουμε δυνατό άνεμο σήμερα – φαίνεται ότι αποτελεί πρόβλημα για τους κόκκινους. Την πρώτη ημέρα πάντως η έντασή του ήταν χαμηλή. «Ο αέρας πάντα δημιουργεί προβλήματα στην Ducati, αλλά την προηγούμενη φορά ήμασταν στη 2η και 3η θέση. Άρα δεν νομίζω να έχουμε πρόβλημα. Νομίζω ότι θα πρέπει να σκεφτόμαστε περισσότερο τις Suzuki και τις Yamaha και όχι τον αέρα».

Παρά τις συνθήκες που δεν ήταν καλές χτες, ο Bagnaia οδήγησε πάρα πολύ καλά. «Ναι, στη δεύτερή μου έξοδο είχα φθαρμένα ελαστικά και την ίδια ποσότητα καυσίμου που έχουμε και στον Αγώνα και αμέσως έκανα καλούς χρόνους. Φαίνεται ότι όλα βγαίνουν εύκολα με τη μοτοσυκλέτα. Ήδη με το δεύτερο γύρο μου ήμουν πολύ κοντά στο χρόνο που ήθελα για να είμαι στη δεκάδα κι αυτό για μένα δεν είναι μικρό πράγμα. Το αντίθετο μάλιστα. Πάντως όλοι είδαμε ότι η πρόσφυση δεν ήταν τόσο καλή όσο την περασμένη εβδομάδα. Υπήρχε περισσότερη υγρασία και με δεδομένες τις συνθήκες που είχαμε, ήμασταν πολύ γρήγοροι».

Επόμενο άρθρο »

Qatar2 MotoGP ΕΔ3: Άνεμος και σκόνη στην πίστα

« Προηγούμενο άρθρο

Quartararo: Σήμερα δυσκολεύτηκα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα