• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bridgestone: To βάρος στα qualifiers
H βελτίωση των qualifiers ελαστικών της είναι το μεγάλο στοίχημα που έχει βάλει φέτος η Bridgestone.
Νέα 20/02/2008 - 00:00
H βελτίωση των qualifiers ελαστικών της είναι το μεγάλο στοίχημα που έχει βάλει φέτος η Bridgestone.

Στις δοκιμές που έχουν γίνει ως τώρα η Michelin δείχνει να έχει το πάνω χέρι, με αποκορύφωμα τις δοκιμές της Jerez, όπου στο στεγνό οι αναβάτες που χρησιμοποιούσαν ελαστικά του γαλλικού εργοστασίου ήταν ταχύτατοι.

Στο βρεγμένο, οι Ιάπωνες δείχνουν ιδιαίτερα δυνατοί, πράγμα το οποίο φάνηκε και στο 40λεπτο των χρονομετρημένων δοκιμαστικών που έγινε την Κυριακή, εκεί όπου ο Casey Stoner σημείωσε τον καλύτερο χρόνο αφήνοντας στη δεύτερη θέση το Valentino Rossi. Ωστόσο στο στεγνό, τα πράγματα ήταν δύσκολα για την Bridgestone.

«Από τα μέσα της περσινής χρονιάς, τα μαλακά λάστιχα της εταιρίας μας δεν ήταν τόσο δυνατά σε σύγκριση με αυτά της Michelin του Valentino. Πρώτος στόχος μας είναι να αυξήσουμε την απόδοση των qualifiers», είπε χαρακτηριστικά ο Director of Motorsport & Motorcycle Tyre Development Division της Bridgestone, Hirohide Hamshima.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Tohru Ubukata, Manager of Motorcycle Race Tyre Development της ιαπωνικής εταιρίας: «Είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι από την ανθεκτικότητα των ελαστικών για δοκιμές σε αυτήν την πίστα, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι χρειαζόμαστε περισσότερη πρόσφυση ώστε να μπορούν οι αναβάτες μας να κάνουν ένα σημαντικό βήμα στον τομέα των χρόνων. Παρά το γεγονός ότι οι αντίπαλοί μας εξακολουθούν να είναι πολύ δυνατοί σε αυτόν τον τομέα, πιστεύω ότι έχουμε βελτιωθεί σημαντικά σε σύγκριση με πέρσι, ακόμα και από τις πρώτες δοκιμές που κάναμε φέτος».

Επόμενο άρθρο »

Stoner: «Φοβάμαι περισσότερο τον Pedrosa»

« Προηγούμενο άρθρο

Jerez IRTA test: Φινάλε με Hayden

Χορηγοί