• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Γάλλος ο επικεφαλής σχεδιασμού των FIAT & Abarth
Ο 46χρονος François Leboine
4auto 25/05/2021 - 12:16

Ο 46χρονος François Leboine, εντάσσεται στο τμήμα σχεδιασμού της Stellantis από την 1η Ιουνίου του 2021. Θα αναφέρεται στον Jean-Pierre Ploué, Επικεφαλής Σχεδιασμού της Stellantis.

Απόφοιτος του Royal College of Art και στο παρελθόν Επικεφαλής του Renault Advanced Design, ο κ. François Leboine είναι ένας παθιασμένος με τις όμορφες αναλογίες σχεδιαστής, ο οποίος στην πορεία του δημιούργησε μερικά από τα πλέον ελκυστικά αυτοκίνητα παραγωγής, αλλά και πρωτότυπα.

Το στρατηγικό του όραμα θα αποτελέσει βασικό πυλώνα στην εξέλιξη των Fiat και Abarth σε συνεργασία με τον CEO των μαρκών, κ. Olivier François.

Ο κ. Jean-Pierre Ploué, Επικεφαλής Σχεδιασμού της Stellantis δήλωσε σχετικά: «με χαρά υποδεχόμαστε έναν ταλαντούχο σχεδιαστή με αναγνωρισμένη επαγγελματική αξία. Η μοντέρνα σχεδιαστική του αντίληψη και η ξεχωριστή του προσωπικότητα θα αποτελέσουν βασική κινητήριο δύναμη στο ρόλο του για τη μελλοντική εξέλιξη των Fiat και Abarth».

Ο François Leboine
Ο François Leboine

Από την πλευρά του, ο CEO των μαρκών, κ. Olivier François σημείωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος που υποδέχομαι τον François Leboine στον κόσμο των Fiat και Abarth σε μια στιγμή που είναι γεμάτη ευκαιρίες στο πλαίσιο του νέου Ομίλου. Ο σχεδιασμός των νεών Fiatκαι Abarth αποτελεί κύριο στοιχείο στην προσπάθεια μας να εκφράσουμε το όραμα μας προς του πελάτες μας σε όλο τον κόσμο.» 

Ήδη από τη δεκαετία του 1950, η Fiat είχε αναπτύξει ένα πλήρες κέντρο σχεδιασμού, μέσα από το οποίο δημιουργήθηκαν μερικά από τα πλέον θρυλικά αυτοκίνητα στην ιστορία, όπως τα 500, 128, 127 αλλά και το Autobianchi A112. Στο πέρασμα των χρόνων ιδιοφυείς σχεδιαστές-μηχανικές άφησαν το στίγμα τους, από τους Dante Giacosa και  Pio Manzù μέχρι τον Chris Bangle, τον Roberto Giolito, αλλά και τον Ανδρέα Ζαπατίνα.

Με αυτήν την ανακοίνωση φαίνεται ότι η FIAT "γαλλοκρατείται" όλο και περισσότερο! Ελπίζουμε τουλάχιστον να μείνει η Ιταλική φλόγα στο σχεδιασμό, έστω αππο Γαλλικό μάτι...

Επόμενο άρθρο »

Δηλώνεις συμμετοχή και κερδίζεις!

« Προηγούμενο άρθρο

1ο αγώνας I.KTEO ΠΗΓΑΣΟΣ Rotax MAX Challenge 2021

Χορηγοί