• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Μουσείο Ducati: Θεματική ενότητα Troy Story
Νέα Αγοράς 02/06/2021 - 15:42

 

Το μουσείο της Ducati άνοιξε ξανά τις πύλες του για το κοινό (τα τριήμερα των Π.Σ.Κ.) και με αφορμή τα 20 χρόνια από τo 2001 που ο Troy Bayliss πήρε τον 1ο παγκόσμιο τίτλο του με Ducati στο SBK δημιούργησε μια νέα έκτακτη θεματική ενότητα με τίτλο Troy Story.

Η θεματική αυτή ενότητα άνοιξε στις 21 Μαΐου, την ίδια ημέρα που το 2020 ο μέχρι τότε άγνωστος Αυστραλός αναβάτης συμμετείχε στον αγώνα της Monza σαν έκτακτος αντικαταστάτης του Carl Fogarty που είχε τραυματιστεί στον αγώνα του Philip Island. Μετά από την εκπληκτική εμφάνιση εκείνης της ημέρας η Ducati αποφάσισε να του δώσει την ευκαιρία στον Bauliss να συνεχίσει το πρωτάθλημα στη σέλα μιας εργοστασιακής 996R.

Η απόφαση αποδείχθηκε σωστή μιας και εκείνη τη χρονιά ο Bayliss με 2 νίκες και 7 τερματισμούς στο βάθρο ανέβηκε στην 6η θέση της βαθμολογίας με 243 βαθμούς. Αυτό του εξασφάλισε μια θέση στην ομάδα και για το 2001 που κατέκτησε τον 1ο του τίτλο σαν πρωταθλητής στο WSBK με 6 νίκες και 9 τερματισμούς με θέσεις στο βάθρο.

 

Οι επισκέπτες του μουσείου μπορούν να θαυμάσουν από κοντά τις παρακάτω μοτοσυκλέτες του Αυστραλού πρωταθλητή

  •   -  996 Factory 2000 – η μοτοσυκλέτα που έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο World SBK και οδηγούσε στον αγώνα της Monza όπου έκανε και την εκπληκτική τετραπλή προσπέραση.
  •   -  996 Factory 2001 Testastretta – η μοτοσυκλέτα που του χάρισε τον τίτλο που πρωταθλητή στα χρώματα που είχε στον αγώνα της Imola το 2001.
  •   -  998 Factory Testastretta 2002 – η μοτοσυκλετα που χρησιμοποίησε στον αγώνα της Imola όπου τερμάτισε στη 1η θέση μετά από φοβερή μάχη με τον Edwards.
  •   -  999 Factory 2006 “Superman” - η μοτοσυκλέτα που έδωσε στην Ducati την 250η νίκη στο SBK, και στον Troy τον 2ο τίτλο που παγκόσμιου πρωταθλητή.
  •   -  999 Factory 2007 – η μοτοσυκλέτα που έτρεξε και κέρδισε την 1 θέση στο νήμα από τον James Toseland στο Assen.
  •   -  1098 R Factory 2008 – η μοτοσυκλέτα έτρεξε στο στον αγώνα του Magny-Cours όπου κατέκτησε και τον τελευταίο τίτλο του σαν πρωταθλητής.

Για όσους δεν έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το μουσείο της Ducati υπάρχει η δυνατότητα να δουν την, αφιερωμένη στην καριέρα του Troy Bayliss, ενότητα μέσα από το "Ducati Museum Online Journey" μέσα απο το PC, το tablet ή την Smart TV.

Επόμενο άρθρο »

SEAT MÓ: και ο εξηλεκτρισμός ενός Ελληνικού νησιού

« Προηγούμενο άρθρο

Daytona U1 125 και G125 - By Zontes

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα