• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Χωρίς Ιταλό νικητή στους πρώτους 7 αγώνες
Πρώτη φορά από το 2014
Νέα 09/06/2021 - 17:04

Το να βλέπουμε Ιταλούς στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου στα MotoGP είναι μια συνηθισμένη εικόνα. Παρόλα αυτά, φέτος έχουν περάσει ήδη 7 αγώνες χωρίς να συμβεί κάτι τέτοιο. Είναι μη πρώτη φορά που συμβαίνει από το 2014, την χρονιά που ο Marquez κέρδισε 10 αγώνες στη σειρά. 

Φέτος, όλα τα μάτια ήταν στραμμένα στον Franco Morbidelli, δεύτερο πέρυσι στο πρωτάθλημα και νικητή τριών αγώνων. Δυστυχώς, η Yamaha βάζοντάς τον σε μια μοτοσυκλέτα δύο ετών δεν βοήθησε την κατάσταση. Δεν μπορούμε να πούμε ότι ο Franco δεν κάνει προσπάθεια. Συχνά στα δοκιμαστικά πάει πολύ καλά, αλλά το να παλεύεις στους αγώνες με μια μοτοσυκλέτα που έχει την χαμηλότερη τελική ταχύτητα δεν μπορεί να φέρει θαύματα. 

Είναι μια διαφορετική ιστορία για τον Francesco Bagnaia, ο οποίος βρίσκεται σε μια από τις καλύτερες ομάδες με μια από τις καλύτερες μοτοσυκλέτες. Η αλήθεια είναι ότι ο Pecco δεν έχει δείξει κακή εικόνα μέχρι τώρα με τρία βάθρα ήδη. Το πρόβλημα είναι ότι οι άλλοι αναβάτες της Ducati (Zarco, Miller) πάνε καλύτερα, με τον πρώτο να είναι δεύτερος στο πρωτάθλημα και τον Miller να έχει ήδη δύο νίκες φέτος. Ο Bagnaia είναι γρήγορος, αλλά τείνει να περιπλέκει τα πράγματα με το λάθος του στο Mugello να είναι κατανοητό, αλλά η απόδοσή του στη Βαρκελώνη ήταν κατώτερη των προσδοκιών. Από τους Ιταλούς της μεγάλης κατηγορίας αυτή τη στιγμή, είναι αυτός που μπορεί να κάνει την διαφορά με λίγη παραπάνω προσπάθεια. 

Η κατάσταση για τον Valentino Rossi είναι πιο περίπλοκη. Ο Valentino άλλαξε ομάδα, αλλά όχι μοτοσυκλέτα και τα πράγματα δεν πηγαίνουν καθόλου καλά. Κανείς (ούτε καν ο ίδιος) δεν περίμενε να είναι ο Rossi των παλαιών ετών, αλλά φέτος υπάρχει ένα νέο ιστορικό χαμηλό. Στο Le Mans και στην Βαρκελώνη υπήρξαν κάποια ψήγματα βελτίωσης στις δοκιμές αλλά οι αγώνες δεν είχαν αντίστοιχα αποτελέσματα. Αλλά επειδή μιλάμε για τον Valentino Rossi υπάρχει πάντα η πιθανότητα να δούμε κάποια έκπληξη. 

Το ίδιο περιμένουμε και από τον Danilo Petrucci. O Danilo και η KTM δεν φαίνεται να τα πηγαίνουν πολύ καλά και η μόνη δυνατή στιγμή ήταν στο βρεγμένο Mugello. Είναι αλήθεια ότι o Petrucci δεν είχε στην διάθεση του το νέο πλαίσιο της KTM, αλλά η απόδοσή του δεν είναι ίδια με των προηγουμένων ετών. Πάντως, επειδή δεν έχει συμβόλαιο για το 2022 στο όνομα του, λογικά θα πρέπει να πιεστεί να βρει αποτελέσματα. 

Όσον αφορά τους rookies Enea Bastianini, Luca Marini και Lorenzo Savadori, κανείς δεν μπορεί να έχει ακραίες απαιτήσεις. Ειδικά για τον Savadori, η έλλειψη προηγούμενης εμπειρίας στα MotoGP είναι πολύ σημαντικός παράγοντας. 

 

 

Επόμενο άρθρο »

MOTOGPWORLD PADDOCK ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 7 - 2021

« Προηγούμενο άρθρο

5007 θεατές ανά ημέρα στο Μιζάνο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα