• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Γλυκόπικρη γεύση για τον Περιστερά στο Μιζάνο
3ος στους 16χρονους, στο Yamaha R3 bLU cRU Cup
Νέα 12/06/2021 - 13:36

Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Yamaha R3 bLU cRU FIM European Cup 2021, ξεκίνησε με τους δύο πρώτους από τους 12 φετινούς αγώνες να γίνονται στην πίστα του Μιζάνο, μαζί με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WorldSBK.

H Ελληνική συμμετοχή με τον Πρωταθλητή Ελλάδας των κατηγοριών SSP300 και ΝΕΩΝ οδηγών με Yamaha R3, τον 16χρονο Γιάννη Περιστερά, ξεκίνησε με καλές προοπτικές ανάμεσα στους 27 οδηγούς (από 13 χώρες όλου του κόσμου), αφού ο Περιστεράς ήταν 4ος στις Ελεύθερες Δοκιμές και 7ος στις Κατατακτήριες της Παρασκευής. 

Στον 1ο Αγώνα του Σαββάτου – που αποτελούσε και το επίσημο ξεκίνημα του θεσμού – οι Yamaha R3 (τις οποίες είχαν πάρει με κλήρωση οι οδηγοί), με τα σλικ ελαστικά της Pirelli ήταν έτοιμες για τη σημαντική εκκίνηση. Ο Περιστεράς κέρδισε μια θέση στον 1ο από τους 10 γύρους του αγώνα και έμεινε συνεχώς στην πρώτη δεκάδα, με αρκετές εναλλαγές θέσεων, που έδινε το slipstreaming, κυρίως στη μεγαλύτερη ευθεία της πίστας.

Ο Γιάννης Περιστεράς 41 προηγείται σε μία από τις μάχες του
Ο Γιάννης Περιστεράς 41 προηγείται σε μία από τις μάχες του

Ο Γιάννης με καλή τακτική, είχε ήδη πετύχει τον 3ο ταχύτερο γύρο, στον τελευταίο γύρο έκανε την επίθεσή του και την ώρα που πέρασε 6ος, έπεσε ακριβώς μπροστά του ο Βραζιλιάνος Maier, τον οποίο ευτυχώς δεν κτύπησε πολύ η μοτοσυκλέτα του Περιστερά, με τη ζελατίνα του να σπάει από το πόδι του Βραζιλιάνου! Στην προσπάθεια για να τον αποφύγει ο Έλληνας οδηγός μπήκε στην αμμοπαγίδα και έχασε περίπου 15'', που τον περιόρισαν στον τερματισμό στην 11η θέση, την ώρα που έδειχνε ότι μπορούσε να παλέψει για το βάθρο. 

Ο μηχανικός του Άκης Τσόκος, άλλαξε τη ζελατίνα της μοτοσυκλέτας, έγιναν και μερικές ρυθμίσεις στη γεωμετρία της R3 και όλα ήταν έτοιμα για τον 2ο Αγώνα της ημέρας, που ακολουθούσε λίγες ώρες αργότερα. 

Διαφορετική γραμμή για τον Έλληνα οδηγό (41)
Διαφορετική γραμμή για τον Έλληνα οδηγό (41)

Ο Γιάννης Περιστεράς ξεκίνησε πολύ δυναμικά και αμέσως βρέθηκε στο πρώτο γκρουπ των 5 οδηγών που πάλευαν για το βάθρο. Μάλιστα ξεκίνησε τον 8ο γύρο στην 2η θέση και στον τελευταίο γύρο πέρασε και πάλι 2ος στην 1η από τις 16 στροφές της πίστας. Εκεί ένα μικρό λάθος στο κατέβασμα της ταχύτητας από 4η σε 3η, τον ανάγκασε να χάσει 2'' και μαζί 6 θέσεις και έτσι να τερματίσει 8ος. 

Ο Σλοβάκος Maxim Repak πήρε τη νίκη μπροστά από τους Ιταλούς Vannucci & Mora. O Έλληνας οδηγός πήρε την 3η θέση και το αντίστοιχο Κύπελλο, ανάμεσα στους 16χρονους και κάτω οδηγούς, ως ένα έπαθλο που του γλύκανε τη γεύση, μετά την πικρία του να χάσει ένα βάθρο και ίσως την πρώτη του νίκη, αφού ήδη έχει κερδίσει τον Σλοβάκο σε μεταξύ τους μονομαχία στις επίσημες δοκιμές του Πρωταθλήματος. 

Ευχαριστημένος με το νέο του Shoei X-Spirit III FIM
Ευχαριστημένος με το νέο του Shoei X-Spirit III FIM

Στη βαθμολογία του Yamaha R3 bLU cRU FIM European Cup 2021 του θεσμού που δίνει τη δυνατότητα στον τελικό νικητή να συμμετάσχει το 2022 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport 300, με την εργοστασιακή ομάδα της Yamaha, ο Έλληνας οδηγός βρίσκεται στην 9η θέση, με 13 βαθμούς, έναντι 45 του πρώτου Repak. Επόμενος Αγώνας στις 2-3 Ιουλίου στην Μεγάλη Βρετανία, στην πίστα του Ντόνιγκτον Παρκ.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ

 

“Δεν οδήγησα επιθετικά στον 1ο Αγώνα, όμως αισθάνθηκα καλά στον τελευταίο γύρο και έκανα ένα καλό τριπλό προσπέρασμα. Είχα την ατυχία να χρειαστεί να αποφύγω ένα συναθλητή μου, που ευτυχώς τελικά δεν κτύπησε. Στον 2ο Αγώνα η Yamaha R3 μου έδωσε από την αρχή πολλή σιγουριά και ήμουν άνετα στο πρώτο γκρουπ. Στον τελευταίο γύρο, ίσως έπρεπε να πιέσω με μεγαλύτερη δύναμη το λεβιέ των ταχυτήτων, αφού είχα μικροπροβλήματα στις αλλαγές, αλλά το λάθος έγινε και δεν κατάφερα να ολοκληρώσω τον καλό Αγώνα που πιστεύω ότι έκανα μέχρι εκείνη τη στιγμή. Τώρα το μυαλό μου είναι ήδη στο Ντόνιγκτον της Μεγάλης Βρετανίας για τους επόμενους δύο Αγώνες”.

Αριστερά ο αρχιμηχανικός του Άκης Τσώκος και δεξιά ο προπονητής του Λευτέρης Πίππος
Αριστερά ο αρχιμηχανικός του Άκης Τσώκος και δεξιά ο προπονητής του Λευτέρης Πίππος

 

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΙΠΠΟΣ – Προπονητής

 

“Η απόδοση του Γιάννη στον 2ο Αγώνα, ήταν αυτό που θέλαμε και είχαμε σχεδιάσει. Είμαι ευχαριστημένος με τον τρόπο που οδήγησε και έδειξε ότι έτσι μπορεί να είναι στους πρωταγωνιστές του Πρωταθλήματος, αν συνεχίσουμε την εντατική δουλειά στην προετοιμασία του. Πρέπει βέβαια να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος μέχρι να πέσει η καρό σημαία σε κάθε αγώνα και να πιστέψει ακόμη περισσότερο στον εαυτό του. Πιστεύω ότι σύντομα θα δούμε την Ελληνική σημαία και στο βάθρο της γενικής κατάταξης και όχι μόνο στους μέχρι 16 χρόνων!”

Όλοι οι νικητές των δύο Αγώνων του Μιζάνο
Όλοι οι νικητές των δύο Αγώνων του Μιζάνο

 

 

Την προσπάθεια υποστηρίζουν οι: Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, Γαλακτοποιήματα Πάτσης, Kenon caffe Le Greche, MouratisGP, Andeli Moto Touring, Visit Greece, REPSOL Petrolmak S.A., TECNO MOTO Performance, Akrapovic, DNA Filters, SHOEI, KARASSULIS International Transport, SP Spiliotis, Georgopoulos Racing, ΡΟΥΣΙΑΝΙΔΗΣ-Gimoto, Extreme Track Days, Rider Repair Graphics, Extra Products Tassoulis, Papastavrou Shops, RISE, AM Παπαγεωργίου, Tsokos Racing, MGP.gr, DXL Graphics, Peristeras Tyres, Pirelli – INTRAMOTO.

Η Ελληνική ομάδα με τον Team Manager Νίκο Περιστερά να φροντίζει για όλα!
Η Ελληνική ομάδα με τον Team Manager Νίκο Περιστερά να φροντίζει για όλα!

Επόμενο άρθρο »

WSBK Misano: Νίκη του Razgatlioglu στο 2ο αγώνα

« Προηγούμενο άρθρο

Το Grid του 2022

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα