• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Κέρδισε τις 24 Ώρες του Λε Μαν η Suzuki
1η η Yoshimura SERT Motul GSX-R1000R
Νέα 13/06/2021 - 22:36

Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια ομάδα των Αγώνων Αντοχής, η Yoshimura SERT Motul έδειξε δύναμη στον πρώτο για φέτος Αγώνα του θεσμού Endurance World Championship, τον περίφημο 24ωρο Αγώνα που γίνεται στην πίστα του Le Mans στην Γαλλία.  

Στις Κατατακτήριες ήταν στη 2η θέση, πίσω από την YART Yamaha, ενώ στο ξεκίνημα του Αγώνα κράτησε την 2η θέση τις δύο πρώτες ώρες, για να περάσει στην 1η θέση την 3η ώρα και να μείνει εκεί μέχρι το τέλος. Μάλιστα όταν την 11η ώρα το μοτέρ της YART Yamaha παρέδωσε το πνεύμα του, η πίεση εξαλείφθηκε και από κει και πέρα η νίκη ήρθε σχετικά εύκολα. 

Οι τρεις οδηγοί, ο Gregg Black, ο Xavier Siméon και ο Sylvain Guintoli κράτησαν ένα ψηλό ρυθμό συνέχεια και οι τεχνικοί της ομάδας έκαναν πολύ γρήγορα pit stops. Συμπλήρωσαν τελικά 855 γύρους και έκαναν 24 pitstops, με συνολικό χρόνο σχεδόν 33' λεπτά, 9' λιγότερα από την 2η ομάδα της κατάταξης, που είναι η WEBIKE SRC KAWASAKI FRANCE TRICKSTAR, η οποία συμπλήρωσε 847 γύρους, με οδηγούς τους GUARNONI Jeremy, NIGON Erwan & CHECA David. Στο 3ο σκαλί του βάθρου η BMW MOTORRAD WORLD ENDURANCE TEAM με τους REITERBERGER Markus, MYKHALCHYK Illya & FORES Javier, που έκαναν 842 γύρους. Οι δύο αυτές ομάδες ανέβηκαν από μια θέση στην κατάταξη την 19η ώρα, όταν αντιμετώπισε προβλήματα η μέχρι τότε 2η FCC TSR Honda. 


Ο Sylvain Guintoli δήλωσε: “με τον Gregg και τον Xavier, είμασταν αποφασισμένοι για τη νίκη. Και εδώ στο Le Mans κάναμε έναν σχεδόν τέλειο αγώνα. Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα”. 


Ο Gregg Black είπε: “ Κυνηγούσα τη νίκη στο Le Mans πολλά χρόνια. Και τελικά ήρθε! Είμαι πραγματικά χαρούμενος και ευχαριστώ όλη την ομάδα για την εξαιρετική δουλειά, όλη την εβδομάδα. Η αλληλοκατανόηση με τους ομόσταυλους είναι τέλεια και στους Αγώνες Αντοχής αυτό είναι κύριος παράγοντας”.  

Ο Xavier Siméon δήλωσε: “Ο πατέρας μου ήταν οδηγός της SERT πριν μερικά χρόνια. Έτσι αυτή η νίκη έχει μια ειδική γεύση για μένα, γιατί ήταν ο μόνος αγώνας που του έλειπε από την τροπαιοθήκη του. Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτή τη νίκη και τον χωρίς προβλήματα αγώνα”.

Yoshimura SERT Motul
Yoshimura SERT Motul
WEBIKE SRC KAWASAKI FRANCE TRICKSTAR
WEBIKE SRC KAWASAKI FRANCE TRICKSTAR
BMW MOTORRAD WORLD ENDURANCE TEAM
BMW MOTORRAD WORLD ENDURANCE TEAM

Επόμενο άρθρο »

Ο αριθμός του Dupasquier θα αποσυρθεί από την Moto3

« Προηγούμενο άρθρο

WSBK Misano: Νίκη του Razgatlioglu στο 2ο αγώνα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα