• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marc Marquez: Η νίκη ήταν δύσκολη, αλλά πιστεύω σε εμένα
Οι δηλώσεις του Marquez μετά την νίκη
Νέα 20/06/2021 - 20:13

Σήμερα, ο Marc Marquez κατάφερε να επιιστρέψει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του, Ήταν μια συγκινητική στιγμή και ο ίδιος μετα΄βίας μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του στην συνέντευξη που έδωσε από το παρκ φερμέ.

"Είναι μια από τις σημαντικότερες και πιο δύσκολες στιγμές της καριέρας μου και σήμερα ήξερα ότι ήταν μια τρομερή ευκαιρία. Δεν ήταν εύκολο ψυχολογικά γιατί προέρχομαι από μια δύσκολη κατάσταση, τρία μηδενικά στην σειρά, αλλά είπα ότι σήμερα είναι η μέρα".

"Πριν φτάσει το Σαββατοκύριακο έλεγα "οκ θα παλέψω για το βάθρο, θα προσπαθήσω να είμαι κοντά με τους κορυφαίους", αλλά η νίκη είχε λίγες πιθανότητες. Αλλά είπα ότι αν οι συνθήκες είναι τέλειες, θα προσπαθήσω".

Από όταν ο Marquez ήρθε στα MotoGP, τα πήγαινε καλά στις μικτές συνθήκες. Όταν σήμερα άρχισαν να πέφτουν σταγόνες, έστω και λίγες, ήξερε ότι είναι η μέρα του.

"Όταν είδα λίγες σταγόνες, στον τέταρτο ή στον πέμπτο γύρο, είπα: αυτός είναι ο αγώνας μου. Σε εκείνο το σημείο πίεσα και κράτησα τον ίδιο ρυθμό με πριν. Ακόμα και την δεύτερη φορά που έριξε σταγόνες πίεσα παραπάνω και είπα ότι είναι η στιγμή να πάρω ένα ρίσκο".

"Ο Miguel (Oliveira) πίεσε πολύ. Ήταν δύσκολο, πραγματικά δύσκολο να μείνω συγκεντρωμένος λόγω όλων των αναμνήσεων - όλες οι καταστάσεις από το προηγούμενο έτος ήταν εκεί. Αλλά ναι! Το καταφέραμε.Θα το κάνουμε ξανά και θα προσπαθήσουμε να είμαστε στο ίδιο επίπεδο¨.

Με την μορφολογία της πίστας του Sachsenring να βοηθάει πολύ το χτυπημένο χέρι του Marquez, ήταν η πρώτη φορά που ο φυσικός περιορισμός θα ήταν τόσο μικρός.

"Το είχα ήδη πει ότι αυτό θα είναι το πρώτο Σαββατοκύριακο που θα οδηγήσω με λιγότερους φυσικούς περιορισμούς. Είχε λιγότερες δεξιές στροφές, οπότε λιγότερες στροφές στις οποίες έχανα χρόνο".

"Στις αριστερές στροφές δεν νοιώθω 100% την θέση μου, αλλά δεν με περιορίζει στο να είμαι γρήγορος. Όλα αυτά με βοήθησαν σήμερα και έκανα πολύ καλή εκκίνηση. Έκανα τον τέλειο πρώτο γύρο. Όταν είδα ότι ο Miguel με πλησίαζε είπα ότι θα είναι δύσκολο, αλλά πιστεύω, πιστεύω σε εμένα".

"Ήταν δύσκολο να πιέσω και δύσκολο να έχω αυτοπεποίθηση γιατί σκεφτόμουν περισσότερο τις τρεις πτώσεις στη σειρά. Οπότε σήμερα ήταν πολύ σημαντικό να τερματίσω τον αγώνα και το έκανα με έναν πολύ καλό τρόπο".

 

Επόμενο άρθρο »

Ο βασιλιάς του Sachsenring επέστρεψε!

« Προηγούμενο άρθρο

Sachsenring: Moto2 Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα