• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Assen: Moto3 Aγώνας
Εκπληκτική νίκη του Dennis Foggia
Νέα 27/06/2021 - 13:38

Με 9 αναβάτες να έχουν λάβει ποινές ήδη πριν την αρχή του αγώνα ξεκίνησε η Moto3 σήμερα. Ο Jo Kelsi, o Yuki Kunii και ο Jaume Masia είχαν ποινή περάσματος από τα pits. Ο Ricardo Rossi θα ξεκινούσε από τα pits (γιατί έκανε προπόνηση πρόσφατα στην πίστα, κάτι που απαγορεύεται), ο Ryusei Yamanaka, ο Lorenzo Fellon, o Takuma Matsuyama, και ο Andi Farid Izdihar είχαν ποινή long lap, ενώ ο Romano Fenati είχε διπλή ποινή long lap.

Έξι αναβάτες εκτίουν ταυτόχρονα την ποινή περάσματος από τα pits.

Πρώτος έστριψε ο Romano Fenati, από την δεύτερη θέση της εκκίνησης, ενώ από κοντά ακολούθησαν ο Jeremy Alcoba, o Sergio Garcia, o Gabriel Rodrigo και ο Dennis Foggia. Στον τρίτο γύρο, ο Fenati εξέτισε την πρώτη ποινή του, κάτι που τον έριξε στην έβδομη θέση και επέτρεψε στον Dennis Foggia, που στο μεταξύ είχε ανέβει, να περάσει μπροστά.

Σύντομα, ο Sergio Garcia πέρασε τον Foggia, ενώ ο Fenati έκανε την δεύτερη ποινή του και βρέθηκε στο πίσω μέρος του γκρουπ των πρωτοπόρων. Στον 9ο γύρο, ο Niccolo Antonelli έκανε μια μικρή κίνηση για να αποφύγει τον Kaito Toba και ο Andrea Migno δεν κατάφερε να τον αποφύγει, τον χτύπησε από πίσω και οι δύο αναβάτες έπεσαν. Ο Migno αποσύρθηκε ενώ ο Antonelli συνέχισε για να τερματίσει τελικά μέσα στις βαθμολογημένες θέσεις.

Ο αγώνας τελείωσε νωρίς για τον Andrea Migno.

Μπροστά οι μάχες συνεχίζονταν και στον 14ο γύρο, οι 9 πρώτοι είχαν ξεφύγει από τους υπόλοιπους. Εκεί συνήθως στην κορυφή βρισκόταν ο Dennis Foggia με τον Fenati να ακολουθεί κατα πόδας μαζί με τον Garcia. O ομόσταυλος του Fenati, Adrian Fernandez, έπεσε στον 15o γύρο, στην 15η στροφή και εγκατέλειψε. Έναν γύρο αργότερα, ο Pedro Acosta, που το πρωί βρισκόταν ακόμα στο νοσοκομείο, έκανε νέο ρεκόρ γύρου αγώνα (1:41.618) καθώς είχε αρχίσει την επίθεσή του για να πάρει θέσεις. 

Στην αρχή του 19ου γύρου, ο Fenati πέρασε τον Foggia, για να προσπεραστεί και πάλι στην μέση του γύρου, ενώ στο σικέιν στο τέλος, ο Darryn Binder, με μια εκπληκτική κίνηση πέρασε τόσο τον Sergio Garcia όσο και τον Romano Fenati για να βρεθεί δεύτερος. Στον επόμενο όμως γύρο, ο Binder έκανε ένα σοβαρό λάθος που τον άφησε πίσω στην έβδομη θέση.

Στον τελευταίο γύρο, ο Foggia είχε δημιουργήσει μια μικρή διαφορά από τους Fenati και Garcia ενώ πίσω τους ο Pedro Acosta προσπέρασε τον Tatsuki Suzuki για την τέταρτη θέση. Στο τέλος, ο Darryn Binder κατάφερε να τους προσπεράσει και τους 2, αλλά έχασε την τέταρτη θέση μετά τον αγώνα λόγω παραβίασης των ορίων της πίστας.

Πρώτος διέσχισε την γραμμή του τερματισμού ο Dennis Foggia, παίρνοντας την δεύτερη νίκη του φέτος, μπροστά από τον Sergio Garcia και τον Romano Fenati. Τέταρτος, μετά την ποινή του Binder που έμεινε έβδομος, ήταν ο Pedro Acosta, ενώ στην πέμτπη θέση ήταν ο Tatsuki Suzuki. Έκτος ήταν ο John McPhee, που ανέβηκε από την μέση του αγώνα και μετά, ενώ όγδοος τερμάτισε ο Gabriel Rodrigo. Ο Xavier Artigas έκανε έναν καλό αγώνα, για λίγο ήταν δεύτερος, και τελικά τερμάτισε στην ένατη θέση, ενώ την δεκάδα έκλεισε ο Jeremy Alcoba.

Romano Fenati και Dennis Foggia αλληλοσυγχαίρονται μετά τον τερματισμό.

 

Επόμενο άρθρο »

Assen: Moto2 Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Assen: MotoGP Ζέσταμα

Χορηγοί