• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Απόλυτη κυριαρχία του Quartararo
1-2 για την Monster Energy Yamaha!
Νέα 27/06/2021 - 17:24

Με μεγάλη άνεση και διαφορά, ο Fabio Quartararo, κέρδισε τον αγώνα του Assen. Ο Γάλλος αναβάτης έκανε μια τρομερή εκκίνηση, στην οποία σχεδόν συγκρούστηκε με τον ομόσταυλό του, Maverick Viñales και έστριψε πρώτος, με τους Francesco Bagnaia, Takaaki Nakagami, Alex RIns και Maverick Viñales να ακολουθούν από κοντά. Στον πρώτο γύρο, ο Bagnaia πέρασε μπροστά από τον Quartararo, ενώ ο Johann Zarco και ο Alex Rins ακούμπησαν, κάτι που οδήγησε σε έξοδο του Rins και πτώση του στην 22η θέση. Πολύ κακή εκκίνηση έκανε και ο Valentino Rossi, που βρέθηκε από την 12η θέση στην 21η. Αντίθετα, ο Marc Marquez, κατάφερε στον πρώτο γύρο, να ανέβει στην 11η θέση από την 20η στην οποία ξεκίνησε.

O Johann Zarco έκανε νέο ρεκόρ γύρου αγώνα με 1:33.477 καικυνηγούσε τους πρώτους τρεις. Στον πέμπτο γύρο, o Quartararo πέρασε στο σικέιν τον Bagnaia, αλλά ο Ιταλός απάντησε στην ευθεία και πέρασε πάλι μπροστά. Έναν γύρο αργότερα, ο Quartararo επανέλαβε την κίνηση και κατάφερε να μείνει μπροστά. Από εκεί και πέρα, ο Quartararo έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα. Έβαλε το κεφάλι κάτω, ανέβασε τον ρυθμό του και ξέφυγε από όλους κάνοντας μάλιστα νέο ρεκόρ γύρου αγώνα (1:32.869). 

Η Υamaha Monster Energy είχε το πρώτο της 1-2 για το 2021.

Πιο Πίσω, ο Valentino Rossi έπεσε στον 8ο γύρο στην έβδομη στροφή και εγκατέλειψε τον αγώνα. Ο Takaaki Nakagami πέρασε τον Bagnaia στον 12ο γύρο για την δεύτερη θέση, αλλά ο Bagnaia κατάφερε και πάλι να βρεθεί μπροστά. Δύο γύρους αργότερα, ο Viñales πέρασε τον Nakagami και ο Bagnaia έλαβε ποινή long lap, κάτι που επέτρεψε στον Viñales να περάσει και να αρχίσει να κυνηγάει τον Quartararo που είχε ήδη χτίσει διαφορά 4 δευτερόλεπτα. Στον 15ο γύρο, ο Jack Miller έπεσε στην πέμπτη στροφή και αργότερα ένα μηχανικό πρόβλημα τον οδήγησε σε εγκατάλειψη. Την ίδια μοίρα είχε και ο Jorge Martin που εισήλθε στα pits και εγκατέλειψε.

Με 8 γύρους να απομένουν, ο Joan Mir, που είχε ανεβάσει ρυθμό, πέρασε τον Johann Zarco και κατάφερε να κρατήσει την τρίτη θέση μέχρι το τέλος του αγώνα. Ο Iker Lecuona έπεσε στο σικέιν επτά γύρους πριν το τέλος και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.

Την γραμμή του τερματισμού πέρασε πρώτος ο Fabio Quartararo, με διαφορά από τον δεύτερο Maverick Viñales, 2,7 δευτερόλεπτα. Πιο πίσω ο Joan Mir κατάφερε να πάρει την τελευταία θέση του βάθρου. Τέταρτος ήταν ο Johann Zarco, μπροστά από τον Miguel Oliveira, που βρήκε ρυθμό στο δεύτερο μισό του αγώνα.

Πολύ καλό αγώνα έκανε ο Joan Mir, που κατέκτησε τελικά την τρίτη θέση.

Ο Francesco Bagnaia περιορίστηκε τελικά στην έκτη θέση, μπροστά από τον Marc Marquez που έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα από την 20η στην 7η θέση. Πίσω του,ήταν ο Aleix Espargaro που κατάφερε για λίγο να περάσει τον Marquez, ενώ την δεκάδα έκλεισαν ο Takaaki Nakagami, που έχασε τον ρυθμό του στο δεύτερο μισό και ο Pol Espargaro. O Alex Rins μετά την επαφή του με τον Zarco, βρέθηκε στην 22η θέση αλλά κατάφερε να ανέβει στον υπόλοιπο αγώνα και να τερματίσει τελικά 11ος.

 

Επόμενο άρθρο »

Viñales: Οι αγώνες έχουν αρχίσει να γίνονται εφιάλτης

« Προηγούμενο άρθρο

Assen: Moto2 Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα