• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WorldSBK: Assen Πρώτος αγώνας
Ο Jonathan Rea παίρνει την 13η του νίκη στο Assen!
Νέα 24/07/2021 - 19:38

O Jonathan Rea κατέκτησε σήμερα την 13η νίκη του στο Assen και γίνεται ο πρώτος αναβάτης των Superbikes που καταφέρνει να κερδίσει 13 φορές στην ίδια πίστα. 

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Toprak Razgatlioglu να προσπερνά τον κάτοχο της pole position, Jonathan Rea πριν την πρώτη στροφή. Ο Τούρκος αναβάτης προσπάθησε να ξεφύγει από τον Rea αλλά χωρίς αποτέλεσμα. 

Η κακή εκκίνηση του Rea και ένα λάθος του Razgatlioglu, επέτρεψαν στον Michael Ruben Rinaldi να πλησιάσει τους πρωτοπόρους, αλλά ο αγώνας του έληξε με την πτώση του στην όγδοη στροφή του τρίτου γύρου. Στην ίδια στροφή, έναν γύρο πριν, είχε πτώση ο Alvaro Bautista που είχε πάει πολύ καλά κατά τις ΕΔ χθες. 

Αυτό επέτρεψε στον Scott Redding να πλησιάσει τους δύο πρώτους πριν ο Rea κάνει την προσπέραση στον Razgatlioglu στον πέμπτο γύρο. Τρείς γύρους αργότερα, ο Redding προσπέρασε και αυτός τον Razgatlioglu στην ίδια στροφή, ρίχνοντάς τον στην τρίτη θέση. 

Τίποτα δεν χώριζε τους τρεις πρώτους καθώς ο αγώνας έμπαινε στο δεύτερο μισό, αλλά ένα λάθος του Redding επέτρεψε στον Razgatlioglu να ανέβει στην δεύτερη θέση και στον Rea να ξεφύγει λίγο μπροστά με τον Razgatlioglu και τον Redding να μάχονται μέχρι το τέλος για την δεύτερη θέση. Τελικά την δεύτερη θέση κατέλαβε ο Redding που πέρασε τον Razgatlioglu στον 16ο γύρο. 

Τέταρτος ήταν ο Michael Van Der Mark με την BMW από την ένατη θέση της εκκίνησης, μπροστά από τον Andrea Locatelli που ισοφάρισε τον καλύτερό του τερματισμό στα Superbikes. 

Μετά την πτώση του Jonas Folger,  οι κόκκινες σημαίες βγήκαν και ο αγώνας τερμάτισε στον 19 γυρο απο τους 21, ενώ ο Γερμανός αναβάτης μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο για έλεγχο.

O Garrett Gerloff παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε από την 21η θέση κατάφερε να τερματίσει έκτος, ενώ πίσω του ήταν ο Tom Sykes. 

O Leon Haslam τερμάτισε όγδοος, ενώ την δεκάδα έκλεισαν ο Chaz Davies και ο Axel Bassani. 

Πτώση είχε επίσης ο ομόσταυλος του Rea, Alex Lowes. 

Επόμενο άρθρο »

Μαχητικός ο Περιστεράς στο Assen

« Προηγούμενο άρθρο

WorldSBK: Assen ΕΔ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα