• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Quartararo: Δεν επικεντρώνομαι στην βαθμολογία
Θέλω να σκέφτομαι αγώνα αγώνα
Νέα 04/08/2021 - 18:42

O Fabio Quartararo επιστρέφει στην Αυστρία ως "πρωταθλητής καλοκαιριού". Ο Γάλλος αναβάτης οδηγεί το πρωτάθλημα, με 34 βαθμούς διαφορά από τον Johann Zarco και 47 από τον Francesco Bagnaia, αλλά στα χαρτιά τον περιμένουν δύο δύσκολα Σαββατοκύριακα. Το Red Bull Ring δεν είναι η καλύτερη πίστα για την M1, ενώ οι Ducati έχουν ηττηθεί μόλις μια φορά εκέι, από την ΚΤΜ του Miguel Oliveira.

O Fabio παρόλα αυτά, δεν θέλει να ξεκινήσει το δεύτερο μισό της σεζόν απαισιόδοξα και ξέρει πολύ καλά ότι η Yamaha μπορεί να σταθεί επάξια σε μια πίστα όπου η ισχύς παίζει μεγάλο ρόλο.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφουμε στους αγώνες", δήλωσε ο Fabio. "Ήμουν καλά κατά την διάρκεια του καλοκαιρινού διαλείμματος και ήταν ωραία που ξεκουράστηκα λίγο, αλλά τώρα θέλω να ανέβω πάλι στην μοτοσυκλέτα μου. Θέλω να σκέφτομαι την σεζόν αγώνα αγώνα οπότε δεν επικεντρώνομαι πολύ στην βαθμολογία. Ο βασικός μου στόχος είναι να κάνω καλή δουλειά στην Αυστρία αυτό το Σαββατοκύριακο και το επόμενο. Ξέρουμε ότι το Red Bull Ring δεν είναι η καλύτερη πίστα για εμάς στο ημερολόγιο, αλλά έχω βρεθεί στο βάθρο εδώ στο παρελθόν, οπότε επίσης ξέρουμε ότι μπορούμε να παλέψουμε για τις κορυφαίες θέσεις. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε".

Για τον Maverick Viñales οι διακοπές ήταν μια ευκαιρία να κάνει ένα διάλειμμα μετά τα νέα για την αποχώρησή του από την Yamaha. Ο Ισπανός δεν έχει αποφασίσει ακόμα για το μέλλον του το 2022 (αν και η πόρτα της Aprilia είναι ανοιχτή για αυτόν) και στο μεταξύ πρέπει να σκεφτεί πως θα τελειώσει την φετινή χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

"Οι αγώνες της Αυστρίας πέρυσι ήταν γεμάτοι περιστατικά, το λίγοτερο, και τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που περιμέναμε", ανέφερε ο Maverick, ενθυμούμενος την πτώση του όταν βρέθηκε χωρίς φρένα στην πρώτη στροφή, ή όταν οι μοτοσυκλέτες των Johann Zarco και Franco Morbidelli πέρασαν ανάμεσα σε αυτόν και τον Valentino Rossi (δύο περιστατικά που έφεραν διακοπή αγώνα και στις δύο περιπτώσεις), "αλλά το γενικό αίσθημα δεν ήταν κακό". 

"Σίγουρα θα βάλουμε τα δυνατά μας για να ξεκινήσουμε το δεύτερο μισό της σεζόν του 2021 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Προπονούμαι πολύ αυτές τις τελευταίες εβδομάδες, οπότε νιώθω τέλεια! Οι δύο αγώνες που έρχονται προφανώς δεν θα είναι οι πιο εύκολοι για εμάς, αλλά στο Assen δείξαμε ότι έχουμε τρομερές δυνατότητες. Έχουμε κάνει κάποιους καλούς αγώνες στο Spielberg στο παρελθόν, ειδικά το 2019, οπότε θεωρώ ότι μπορούμε να κάνουμε καλή δουλειά ξανά".

 

Επόμενο άρθρο »

50 χρόνια αγώνων στην Αυστρία!

« Προηγούμενο άρθρο

H Suzuki επιτέλους φτάνει τους ανταγωνιστές της

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα