• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bagnaia: Πάντα κάτι λείπει για την νίκη
Αλλά δεν μετανιώνω τίποτα
Νέα 16/08/2021 - 11:00

"Είμαι χαρούμενος αλλά πάντα κάτι λείπει για την νίκη, ακόμα και σήμερα". Ο Francesco Bagnaia δεν μπορούσε να κρύψει την απογοήτευσή του μετά τον αγώνα. 

Ο Binder δεν είναι διεκδικητής του πρωταθλήματος, ο Bagnaia κατάφερε να μειώσει την διαφορά του από τον Quartararo και να ανέβει στο βάθρο μετά από καιρό, αλλά η μοίρα φαίνεται να παίζει σκληρά παιχνίδια με τον Ιταλό αναβάτη. 

"Στο στεγνό χειριζόμουν τον αγώνα εκπληκτικά, είχα κρατήσει ένα περιθώριο που θα μου επέτρεπε να κάνω την διαφορά στους τελευταίους πέντε γύρους. Αλλά μετά άρχισε να βρέχει. Σίγουρα είμαι χαρούμενος, δεν είχα ανέβει στο βάθρο από την Jerez και αυτά τα δύο Σαββατοκύριακα δουλέψαμε καλύτερα από ποτέ".

Ήσουν έτοιμος να νικήσεις;

"Δεν ήταν εύκολος αγώνας από την αρχή, λίγες σταγόνες βροχής έπεσαν και ήταν δύσκολο να βρω τον ρυθμό, αλλά όσο οι γύροι περνούσαν γινόταν όλο και καλύτερος (ο ρυθμός). Μετά η βροχή άρχισε να δυναμώνει και σε εκείνο το σημείο αποφάσισα να αφήσω τον Marquez να περάσει γιατί  ήθελα να δω τι θα κάνει. Είναι πολύ καλός σε αυτές τις συνθήκες και όταν αποφάσισε να σταματήσει τον ακολούθησα, παρόλο που έβλεπα πολλούς αναβάτες να μένουν έξω με σλικ".

Μετά ο Marquez έπεσε. 

"Με τα βρόχινα ελαστικά η πίστα γλιστρούσε πολύ και στο φρενάρισμα στην αρχή, για κάποιο λόγο, ήταν πιο δύσκολο από ότι με τα σλικ. Ο Binder ήταν τρελός, πριν πιστεύαμε ότι ο μόνος αναβάτης που έπαιρνε τέτοιες αποφάσεις ήταν ο Miller, τώρα υπάρχει και ο Brad", είπε γελώντας. " Ήταν απίστευτος ".

Μετανιώνεις που δεν έκανες την ίδια επιλογή;

"Δεν μετανιώνω τίποτα. Η αλήθεια είναι ότι δεν σκέφτηκα ότι κάποιος θα έμενε έξω με σλικ. Όταν επέστρεψα στα pits, νόμιζα ότι έκανα την σωστή επιλογή, αλλά δεν υπάρχει νόημα στο να το σκέφτομαι τώρα. Νομίζω ότι και να μην είχα κάνει την αλλαγή δεν θα είχα καταφέρει να μείνω μπροστά από τον Binder έτσι και αλλιώς".

Πες μας για τον τελευταίο γύρο. 

"Οταν ξεκίνησα ήμουν νευριασμένος γιατί νόμιζα ότι ήταν λίγοι οι αναβάτες μπροστά μου, δεν περίμενα ότι είναι τόσο πολλοί. Όταν άρχισα να τους προσπερνάω, όλους στην 6η και 7η στροφή, ξεκίνησα να τους μετράω, αλλά πρέπει να έχασα μερικούς γιατί νόμιζα ότι ήμουν τέταρτος και όχι στο βάθρο (γελώντας) ".

Τί σου δίνει αυτή η δεύτερη θέση;

"Πολύ περισσότερη αυτοπεποίθηση. Ξέρω ότι δεν θα είναι εύκολο στο Silverstone με τις Yamaha και τις Suzuki, μπορούν να κάνουν την διαφορά εκεί, αλλά φέτος έχουμε πετύχει καλά αποτελέσματα ακόμα και σε πίστες που μας ζόριζαν. Αυτό το αποτέλεσμα μου δίνει περισσότερα κίνητρα να κερδίσω ".

Είσαι πάλι δεύτερος στο πρωτάθλημα. 

"Η κατάσταση είναι ίδια με πριν. 41 πόντοι διαφορά είναι πολλοί. Θα χρειαστεί άλλος ένας αγώνας σαν τον σημερινό για να πλησιάσω τον Quartararo. O Fabio είναι δυνατός, έχει μια εκπληκτική σεζόν και ακόμα και σε μια πίστα σαν αυτήν, όπου η Yamaha ζορίζεται, ήταν μπροστά. Του αξίζουν αυτά που πετυχαίνει".

 

 

 

 

Επόμενο άρθρο »

Ο Viñales υπέγραψε με την Aprilia!

« Προηγούμενο άρθρο

MOTOGPWORLD PADDOCK 11 Αυστρία

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα