• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Τί σταμάτησε τον Marquez;
Από το να κερδίσει στην Αυστρία
Νέα 20/08/2021 - 16:47

O Marc Marquez αντιμετώπισε το πιο ενθαρρυντικό του Σαββατοκύριακο (μετά το Sachsenring) από την επιστροφή του στους αγώνες, στον αγώνα της Αυστρίας. Παρά το ότι τερμάτισε 15ος παίρνοντας μόλις ένα βαθμό, η απόδοσή του ήταν εκπληκτική. Ξεκινώντας από την δεύτερη σειρά της εκκίνησης, ο 8 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, πάλεψε για την νίκη σε έναν αγώνα που ήταν αρχικά στεγνός, πριν η βροχή παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο.

"Ήταν ο εχθρός μου", δήλωσε ο Ισπανός αναβάτης, καθώς οι πιθανότητές του για ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα στο στεγνό έγιναν πιο περίπλοκες με την εμφάνιση της βροχής. Έπειτα, με δύο γύρους να απομένουν, όλες οι ελπίδες για τερματισμό στο βάθρο εξαφανίστηκαν, όταν έχασε το μπροστινό στην πρώτη στροφή.

Παλιότερα, ο Marquez, θα είχε αφήσει τους πάντες με το στόμα ανοιχτό, σώζοντας το μπροστινό με τον αγκώνα του. Το έχει κάνει τόσο συχνά που οριακά πλέον το περιμένουμε από αυτόν. Αλλά μετά την τριπλή εγχείρηση στο δεξί χέρι, ο Marquez παραδέχεται ότι αυτή την στιγμή δεν μπορεί να επιδείξει τις ίδιες ικανότητες, όπως παρατηρήσαμε και κατά τις ΕΔ4.

"Φέτος, δεν μπορώ να σώσω αυτού του είδους τις πτώσεις", ανέφερε ο Marquez. "Mόλις πιέσω το μπροστινό, δεν μπορώ να πιέσω με τον αγκώνα και να το σώσω. Επίσης έχει να κάνει και λίγο με τις ρυθμίσεις. Αλλά όταν χάνεται, χάνεται. Αυτό είναι κάτι που συνέβαινε και στο παρελθόν, χρησιμοποιούσα αυτές τις ρυθμίσεις και η αίσθηση ήταν η ίδια. Σταθερή και απαλή, αλλά όταν χάνεται το μπροστινό δεν μπορώ να σώσω την πτώση".

Μετά την πτώση του το Σάββατο στην Αυστρία, ο Marquez συνέκρινε αυτή την πτώση με εκείνη στις ΚΑΤ2 κατά το Grand Prix της Styria. 

"Η σημερινή πτώση ήταν αρκετά παρόμοια με την προηγούμενης εβδομάδας. Φρέναρα, είχα μικρή κίνηση, έχασα την θέση της μοτοσυκλέτας. Έκανα μπροστά κα το άφησα λίγο. Μετά πίεσα πολύ το μπροστινό ελαστικό και έχασα το μπροστινό. Αλλά, εντάξει, είναι μια στροφή. Περισσότερο από μια στροφή, είναι μια στιγμή που θα πρέπει να είμαι πολύ προσεκτικός στον αγώνα και να κρατήσω το βάρος πίσω σε όλα τα σημεία φρεναρίσματος".

Θα είναι ένα παιχνίδι υπομονής για τον Ισπανό αναβάτη, καθώς συνεχίζει την αποθεραπεία του και τον, εκ νέου, εγκλιματισμό του στην μεγάλη κατηγορία. Σύντομα, θα μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα στιγμιότυπα με τον Marquez να σώζει μια σίγουρη πτώση, αλλά, προς το πςρόν, θα βλέπουμε το μπροστινό της RC213V να διπλώνει πιο συχνά από ότι συνήθως.

Επόμενο άρθρο »

WSBK Ναβάρα: O Scott Redding νικητής στον 1ο Αγώνα

« Προηγούμενο άρθρο

Yamaha και Viñales λήγουν άμεσα την συνεργασία τους!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα