• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Maverick Vinales: Aprilia test & wild card
O Ισπανός σύντομα και πάλι στην πίστα
Νέα 22/08/2021 - 18:58

Η αμοιβαία λύση του συμβολαίου του Maverick Vinales με την Yamaha, πριν το τέλος της χρονιάς, έχει αφήσει ελεύθερο τον Ισπανό οδηγό να σχεδιάσει όσο καλύτερα γίνεται το μέλλον του στην Aprilia, με τον επικεφαλής Massimo Rivola ήδη να βρίσκει τις λύσεις.

Αρχικά ο Vinales θα είναι ο οδηγός εξέλιξης της εταιρίας και προφανώς οι Ιταλοί θα αφήσουν ελεύθερο τον Andrea Dovizioso, για τον οποίο έχει ενδιαφέρον η Petronas Yamaha, αν ο Franky Morbidelli είτε δεν επιστρέψει άμεσα στην Άραγκον, είτε αν η εργοστασιακή ομάδα και ο Lin Jarvis αποφασίσουν να τον ανεβάσουν στην εργοστασιακή ομάδα από φέτος.

Αλλά ας επιστρέψουμε στα της Aprilia και τον Vinales: Να πούμε ότι εκτός από το τεστ που ετοιμάζεται για το Μιζάνο τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου, μόλις η ομάδα επιστρέψει από το Σίλβερστοουν, η Ιταλική εταιρία βάση κανονισμού επιτρέπεται να κάνει μέχρι και 6 έκτακτες συμμετοχές μέσα στη χρονιά. Μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει καμία, οπότε θεωρητικά μετά από το τεστ ο Maverick Vinales μπορεί να συμμετάσχει ως “wild card” σε όλους τους αγώνες που απομένουν μέχρι το τέλος της χρονιάς. Αν και λογιστικά δεν θα είναι εύκολο για τις ΗΠΑ, αλλά στους 5 Αγώνες της Ευρώπης μπορεί να δούμε τον 26χρονο οδηγό να συμμετέχει, εξελίσσοντας τη μοτοσυκλέτα του 2022 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ενώ συγχρόνως θα συνηθίζει για πρώτη φορά στην καριέρα του να οδηγεί ένα V4 κινητήρα και επιπλέον δεν θα χάσει τη φόρμα του, καθώς είναι γνωστό ότι η αποχή από τους αγώνες είναι ο χειρότερος εχθρός για έναν οδηγό.

Μάλιστα με τη λύση του συμβολαίου από τώρα, θα συμμετέχει κανονικά στο τεστ της Βαλένθια μετά τον τελευταίο Αγώνα, κάτι που θα μπορούσε να του αρνηθεί η Yamaha σε περίπτωση που ήταν εν ισχύ το συμβόλαιό του. 

Φαίνεται λοιπόν ότι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2013 στην Moto 3 και 25 φορές νικητής στις 182 συμμετοχές του σε όλες τις κατηγορίες, θα έχει ένα ιδανικό τρόπο να ξεκινήσει τη συνεργασία του με το ανερχόμενο Ιταλικό εργοστάσιο και παρά το ότι έχασε αρκετά χρήματα από το συμβόλαιο που είχε, θα μπορεί να αντιμετωπίσει την πρόκληση της ανόδου της Aprilia με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. 

 

 

 

Επόμενο άρθρο »

WSBK Ναβάρα: O Scott Redding νικητής και στον Superpole Race

« Προηγούμενο άρθρο

Τί σταμάτησε τον Marquez;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα