• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Maverick Viñales: ντεμπούτο με την Aprilia στην Aragon
Νέα 01/09/2021 - 11:56

H Aprilia ανακοίνωσε επίσημα ότι ο Maverick Viñales, που ολοκληρώνει σήμερα τα πρώτα του τεστ με την ομάδα στο Misano, θα αγωνιστεί για πρώτη φορά με την RS-GP στον επόμενο αγώνα της Aragon. Ο Viñales, ο οποίος έφυγε νωρίτερα από την Yamaha μετά την Αυστρία και πρόσφατα υπέγραψε με την Aprilia για το 2022, λέγεται ότι έμεινε πολύ εντυπωσιασμένος από την πρώτη του επαφή με την ιταλική ομάδα και θα βρεθεί δίπλα στον Aleix Espargaro στον επόμενο αγώνα.

Αυτά τα νέα έρχονται την στιγμή που η Aprilia βρίσκεται ήδη στον έβδομο ουρανό μετά το βάθρο του Aleix στο Silverstone την προηγούμενη εβδομάδα. Ο Viñales, ο οποίος έχει κερδίσει 9 φορές σε Grand Prix με την Yamaha και την Suzuki, θα πάρει την θέση του rookie, Lorenzo Savadori, ο οποίος θα γυρίσει σε καθήκοντα δοκιμαστή και θα έχει συμμετοχές wild card. 

"Η απόφαση να έχουμε τον Maverick στην πίστα από την Aragon είναι το άμεσο αποτέλεσμα των τεστ που κάναμε στο Misano", ανέφερε ο τεχνικός διευθυντής της Aprilia, Romanο Albesiano. "Δεν ήταν δεδομένο ότι ο Viñales, έχοντας περάσει την καριέρα του σε μοτοσυκλέτες με εν σειρά κινητήρες, θα προσαρμοζόταν τόσο γρήγορα σε διάταξη V4. Για αυτό το λόγο αυτό το τεστ, σε μια πίστα που ιστορικά δεν είναι εύκολη για τη μοτοσυκλέτα μας, ήταν μια σημαντική αξιολόγηση".

"Επομένως, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τις άμεσες θετικές αντιδράσεις του Viñales, που έδειξαν μια καλή αίσθηση τόσο με την RS-GP, όσο και με την ομάδα και τον τρόπο δουλειάς μας. Το ταλέντο αυτού και του Aleix, μαζί με την εμπειρία που έχει αποκτήσει ο Lorenzo (Savadori) φέτος μας κάνουν να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον μας στα MotoGP".

O Viñales έκανε χθες γύρους στα 1:33.0s που είναι ταχύτερο από τον καλύτερο γύρο του Aleix στον αγώνα του 2020 και μόλις μισό δευτερόλεπτο μακριά από τους δικούς του περσινούς χρόνους, καθοδόν για την νίκη του με την Yamaha. Την 2η ημέρα του τεστ κατέβασε χρόνο στο 1¨32.4 που είναι εξαιρετικός χρόνος!

"Eίμαστε πολύ περηφανοί που ανακοινώνουμε τα πλάνα μας για φέτος και για το 2022, με στόχο να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες των τριών αναβατών μας με τον  καλύτερο τρόπο", ανέφερε ο Massimo Rivola. "Μαζί με τον Aleix, είναι χαρά μας να καλωσορίζουμε έναν ταλαντούχο αθλητή σαν τον Maverick στην Aprilia, ο οποίος επέδειξε πολύ καλή αίσθηση με την ομάδα και τη μοτοσυκλέτα από την πρώτη στιγμή και ο οποίος, είμαι βέβαιος, θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό ήδη από την Aragon. Την ίδια στιγμή επιβεβαιώνουμε ότι ο Savadori θα παραμείνει το 2022 ως δοκιμαστής αναβάτης".

"Αυτή είναι μια κομβική θέση που ανταμείβει τις τεράστιες προσπάθειες που έχει καταβάλει, ενώ θα τελειώσει την χρονιά του 2021 συμμετέχοντας σε όσους αγώνες αποφασίσουμε μαζί ως wild card, όταν επανέλθει 100% στην φυσική του κατάσταση".

 

 

Επόμενο άρθρο »

Puig: Ο Maruez θα πάλευε για το βάθρο αν δεν έπεφτε

« Προηγούμενο άρθρο

Τι έφταιξε για την κακή απόδοση του Oliveira στο Silverstone;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα