• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Πρώτη νίκη στο MotoGP για τον Pecco Bagnaia
Στο Grand Prix της Αραγονίας
Νέα 13/09/2021 - 13:02

Δελτίο Τύπου


Παρθενική νίκη για τον Pecco Bagnaia στο Grand Prix της Αραγονίας

Την πρώτη νίκη στην καριέρα του σημείωσε ο Francesco-Pecco-Bagnaia, με την Ducati Desmosedici GP 21, στο Grand Prix της Αραγονίας, στην πίστα MotorLand Aragón, στο Alcañiz της Ισπανίας. Ο 24χρονος Ιταλός αναβάτης της Ducati ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος σε όλο το αγωνιστικό τριήμερο, όντας πρώτος όχι μόνο στο Grand Prix αλλά και στα δοκιμαστικά, ακόμα και στην προθέρμανση που προηγήθηκε του αγώνα.

O Pecco Bagnaia ξεκίνησε από την 1η θέση της σειράς εκκίνησης, καταγράφοντας την 50η pole position στην ιστορία της μάρκας από το Borgo Panigale, στο MotoGP. Δεν έχασε στιγμή την πρωτοπορία, ενώ όταν πιέστηκε από τον έμπειρο πολυπρωταθλητή Marc Márquez στους τελευταίους γύρους, διαχειρίστηκε την κατάσταση με ψυχραιμία. Εκμεταλλευόμενος τις δυνατότητες της Desmosedici GP 21, πέρασε τη γραμμή τερματισμού μόλις 673 χιλιοστά του δευτερολέπτου μπροστά από τον Ισπανό, ολοκληρώνοντας για τον ίδιο και τη Ducati ένα ονειρεμένο τριήμερο.

Ο έτερος αναβάτης της ομάδας, ο Αυστραλός Jack Miller, δίπλα από τον Bagnaia στη 2η θέση στη σειρά εκκίνησης, τερμάτισε τελικά στην 5η θέση. Προσπάθησε να ακολουθήσει από νωρίς το δίδυμο των πρωτοπόρων αλλά μία άτυχη στιγμή στο δεύτερο μισό του αγώνα, τον οδήγησε σε λανθασμένες γραμμές στην πίστα με αποτέλεσμα να τον προσπεράσουν δύο αντίπαλοί του και να τερματίσει τελικά πέμπτος.

Μετά και τον 13ο αγώνα της σεζόν, η Ducati πέρασε στην 1η θέση στην κατάταξη των κατασκευαστών, ενώ στο αντίστοιχο πρωτάθλημα ομάδων, η Ducati Lenovo Team είναι δεύτερη. Στο πρωτάθλημα των αναβατών, ο Pecco Bagnaia παραμένει στη 2η θέση, πίσω από τον Quartararo, ενώ ο Miller είναι στην 5η θέση.

Pecco Bagnaia
Pecco Bagnaia

Επόμενος αγώνας, το Grand Prix στο Σαν Μαρίνο, στην πίστα Misano World Circuit Marco Simoncelli, το τριήμερο 17 -19 Σεπτεμβρίου.

Jack Miller
Jack Miller

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Προσπαθούσα να βρω τα αδύναμα σημεία του Bagnaia

« Προηγούμενο άρθρο

MOTOGPWORLD PADDOCK 13 LIVE ARAGON

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα