• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dovizioso: Τα αποτελέσματα στο τέλος του 2022 θα δείξουν αν μου ταιριάζει η Yamaha
Νέα 17/09/2021 - 21:55

Ο πάγος έσπασε και ο Andrea Dovizioso οδήγησε σήμερα την Μ1 τόσο στο στεγνό όσο και στην βροχή .Δεν ήταν το πιο εύκολο πρώτο βήμα για τον Dovizioso μετά από 8 χρόνια στην Ducati, αλλά ήταν ένα πρώτο βήμα που θα χρειαστεί λίγο καιρό για να ολοκληρωθεί. Κάτι το οποίο βεβαίως γνωρίζει και ο ίδιος.

"Ήξερα ότι θα έχω αυτές τις δυσκολίες, αλλά αποφάσισα να προχωρήσω γιατί το να αγωνιστείς σε ένα Grand Prix επιταχύνει την διαδικασία", δήλωσε ο Dovizioso. "Ήταν πολύ περίεργο να είμαι πάνω στην Yamaha, η μοτοσυκλέτα είναι πολύ διαφορετική. Το πρώτο κύριο πρόβλημα ήταν να καθορίσω την θέση της σέλας, ακόμα δεν νιώθω άνετα και θα πρέπει να νιώθω άνετα για να αρχίσω να πιέζω. Πέρα από αυτό, έχω ήδη καλή αίσθηση σε κάποιους τομείς, αλλά υπάρχουν πολλά ακόμα που θα πρέπει να καθοριστούν, κάποια από αυτά μπορούμε να τα κάνουμε τώρα και κάποια άλλα όχι".

Γιατί είναι τόσο δύσκολο να βρεις μια θέση οδήγησης;

"Η μοτοσυκλέτα είναι μεγαλύτερη και πιο μακριά και αν είσαι κοντύτερος σε επηρεάζει. Θα πρέπει να οδηγήσω για να προσαρμοστώ γιατί κάποια πράγματα δεν αλλάζουν επειδή έτσι είναι η μοτοσυκλέτα".

Βρήκες μια Yamaha που σου θύμισε εκείνη που είχες οδηγήσει το 2012;

"Είναι λίγο νωρίς για να μιλήσουμε με λεπτομέρειες, αλλά υπάρχουν πολλά κοινά με εκείνη την μοτοσυκλέτα. Δεν ξαφνιάστηκα γιατί γνωρίζω την ιαπωνική νοοτροπία. Αλλά είμαι ακόμα στην αρχή, ας πούμε ότι ακόμα προσπαθώ απλά να την οδηγήσω (γελώντας), ζορίζομαι να βρω την θέση οδήγησής μου, αλλιώς θα ήμουν πολύ πιο γρήγορος. Προς το παρόν δεν μπορώ να φέρω τα πάντα στην θέση τους, έχω να κάνω μια δουλειά που συνήθως γίνεται στο τέλος του χρόνου".

Είχες αναφέρει ότι η Μ1 είναι η μοτοσυκλέτα σου. Είχες μια πρώτη επιβεβαίωση αυτού;

"Στο στεγνό ήμουν 2,5 δευτερόλεπτα πίσω, μπορούσα να καταλάβω μόνο τα βασικά, τα προβλήματα αρχίζουν όταν φτάνεις την μοτοσυκλέτα στο όριο.Το αν είναι η μοτοσυκλέτα μου θα φανεί στο τέλος του 2022, γιατί στο τέλος, είναι τα αποτελέσματα που μετράνε. Όπως είπα, έχω έρθει για να παλέψω για το πρωτάθλημα, δέχτηκα αυτή την προσφορά γιατί ήθελα να δοκιμάσω την Yamaha και είμαι χαρούμενος που το έκανα".

Δεν μπορείς να μιλήσεις ούτε για τις πρώτες εντυπώσεις;

"Μερικές φορές όταν το κάνεις δεν βγάζει νόημα, αλλά μπορώ να πω ότι η αίσθηση στην είσοδο της στροφής ήταν καλή, όπως και το ότι η μοτοσυκλέτα σου λέει τι ακριβώς συμβαίνει στην άσφαλτο".

Απογοητεύτηκες που δεν είχε την δύναμη της Ducati στην ευθεία;

"Είχα ήδη συνηθίσει την Aprilia, η οποία από αυτή την οπτική βρίσκεται ενδιάμεσα στην Ducati και στην Yamaha. Ήδη καταλαβαίνεις κάποια πράγματα από την πρώτη στιγμή που βγαίνεις από τα pits, όπως το ότι θα μου πάρει αρκετά sessions για να βρω την θέση μου πάνω στην μοτοσυκλέτα".

 

 

 

 

Επόμενο άρθρο »

Misano: Moto3 ΕΔ3

« Προηγούμενο άρθρο

Τα φρένα της Brembo στο ΜotoGP του Misano

Χορηγοί