• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Δεύτερη σερί νίκη για τον Bagnaia
Πρώτο βάθρο στα MotoGP για τον Enea Bastianini!
Νέα 19/09/2021 - 16:44

Ο αγώνας του Misano τα είχε όλα για τους Ιταλούς οπαδούς. Δύο Ιταλοί, με ιταλικές μοτοσυκλέτες στο βάθρο και μάλιστα ο ένας από τους δύο πρώτους. Πρώτος έστριψε ο Francesco Bagnaia από την pole position, ενώ πίσω του ήταν οι Jack Miller, Fabio Quartararo, Jorge Martin και Marc Marquez.

O Bagnaia έκανε έναν εκπληκτικό πρώτο γύρο και είχε ήδη κάνει διαφορά ένα δευτερόλεπτο στο τέλος του, με τον Quartararo να έχει εμπλακεί σε μάχες με τον Jorge Martin. Οι μάχες αυτές έληξαν στον τρίτο γύρο, όπου ο Martin είχε πτώση στην 14η στροφή. Μπροστά, ο Bagnaia αύξανε την διαφορά του, ενώ ένα λάθος τόσο του Miller όσο και του Quartararo στον 8ο γύρο του επέτρεψε να φτάσει σχεδόν τρία δευτερόλεπτα μακριά τους, με τον Quartararo να περνάει τον Miller στον 14ο γύρο. Πιο πίσω, ο Enea Bastianini ανέβαινε συνεχώς και είχε φτάσει, από την 12η θέση του grid, στην τέταρτη, προσπερνώντας τους Alex Rins, Marc Marquez και Aleix Espargaro. 

Ο ρυθμός του Bastianini μετά το πρώτο μισό του αγώνα ήταν απίστευτος και σύντομα πέρασε τον Jack Miller για την τρίτη θέση, ενώ λίγο πιο πίσω ο Alex Rins έπεσε στον 18ο γύρο από την πέμπτη θέση και εγκατέλειψε. Μπροστά, ο Quartararo είχε αρχίσει να ανεβάζει τον ρυθμό του και έκοβε σε κάθε γύρο την διαφορά από τον Bagnaia. Οι δυό τους είχαν ξεφύγει πολύ μπροστά από τον Εnea Bastianini, ο οποίος με την σειρά του είχε αφήσει τον Miller πίσω και έκανε έναν μοναχικό αγώνα στην τρίτη θέση. 

Στους τρεις τελευταίους γύρους, ο Quartararo είχε μειώσει την διαφορά κάτω από μισό δευτερόλεπτο, φτάνοντάς την στον τελευταίο γύρο στο ένα δέκατο, χωρίς όμως να καταφέρει να πλησιάσει αρκετά ώστε να κάνει την κίνησή του. Έτσι, την γραμμή του τερματισμού πέρασε πρώτος ο Bagnaia, με τον Quartararo στην δεύτερη θέση, ενώ ένας εκπληκτικός Enea Bastianini (που έκανε και τον ταχύτερο γύρο του αγώνα) πήρε το πρώτο του βάθρο στα MotoGP, πάνω σε μια Ducati 2 ετών!

Στον τελευταίο γύρο ο Marc Marquez κατάφερε να περάσει τον Jack Miller και να πάρει την τέταρτη θέση, με τον Αυστραλό να τερματίζει πέμπτος. Ο Joan Mir δεν μπόρεσε να πιέσει και τερμάτισε τελικά έκτος, δίνοντας τέλος στις ελπίδες του να υπερασπιστεί τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή. Οι αδερφοί Espargaro πήραν την έβδομη και την όγδοη θέση, με τον Pol να τερματίζει μπροστά από τον Aleix.

O Brad Binder ήταν η κορφαία ΚΤΜ, σε ένα καταστροφικό Σαββατοκύριακο για τους Αυστριακούς, παίρνοντας την ένατη θέση μετά το ξεκίνημά του από την 17η θέση του grid, ενώ την δεκάδα έκλεισε ο Takaaki Nakagami. O Maverick Viñales περιορίστηκε στην 13η θέση, ενώ ο Andrea Dovizioso ήταν τελευταίος, 42 δευτερόλεπτα πίσω από τον Bagnaia. O Valentino Rossi τερμάτισε 17ος, μπροστά από τον Franco Morbidelli και τον αδερφό του, Luca Marini.

 

 

Επόμενο άρθρο »

WorldSBK Catalunya: Αγώνας Superpole

« Προηγούμενο άρθρο

Misano: Moto2 Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα