• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marc Marquez: Είμαι χαρούμενος με την τέταρτη θέση
Δεν πρέπει να κυνηγάς φαντάσματα
Νέα 20/09/2021 - 23:16

Πριν από 2 χρόνια, ο Marc Marquez δεν θα βρισκόταν και στην καλύτερή του διάθεση με την 4η θέση, αλλά οι καιροί έχουν αλλάξει και, μετά τον αγώνα του Misano, καλωσόρισε με ευχαρίστηση το αποτέλεσμα. Ούτε αυτός, ούτε η Honda βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση, αλλά ένα λιοντάρι, ακόμα και τραυματισμένο, δεν κρατιέται.

"Πήγε καλύτερα από ότι περίμενα", παραδέχτηκε ο Marquez. "Πίστευα ότι θα είμαι από πέμπτος μέχρι έβδομος. Στο πρώτο μέρος του αγώνα δεν πήγα πολύ καλά, αλλά στο τέλος ήμουν δυνατός γιατί μπόρεσα να χειριστώ καλά το σώμα μου στην αρχή".

"Η τέταρτη θέση σε αυτόν τον αγώνα ήταν πιο σημαντική από την δεύτερη θέση στην Aragon. Έχει τεράστια σημασία. Αλλά ο στόχος μου είναι να παλεύω για την νίκη και βρίσκομαι ακόμα μακριά από αυτό. Δεν μπορούσα να κρατήσω τον ρυθμό του Quartararo και του Bastianini. Συνειδητοποίησα ότι, από την μια μεριά, πρέπει να βελτιώσω την φυσική μου κατάσταση, αλλά και ότι η μοτοσυκλέτα μας έχει κάποιες αδυναμίες.  Δεν θέλω να είμαι ο πρώτος αναβάτης της Honda που περνάει την γραμμή του τερματισμού, αλλά θέλω να παλεύω για νίκες και πρωταθλήματα".

Βέβαια δεν έχει φτάσει ακόμα η ώρα για αυτό και ο Marc το ξέρει πολύ καλά. 

"Όταν είσαι σε μια δύσκολη θέση πρέπει να το καταλαβαίνεις και να είσαι ρεαλιστής. Δεν μπορείς να κυνηγάς φαντάσματα, αλλά θέτεις στόχους που μπορείς να πετύχεις, αλλιώς τα επίπεδα εκνευρισμού ανεβαίνουν. Το Σάββατο είχα μια εικόνα της πιθανής μου επίδοσης και για αυτό είμαι τελικά χαρούμενος με το αποτέλεσμα".

Για να βρεθεί πάλι στην κορυφή, όπως ο ίδιος ανέφερε, πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει με τον εαυτό του και με την RC213V.

"Έτσι είναι ο ανταγωνισμός. Πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε. Κάποιες φορές ήταν η Honda που μου έδωσε το πρωτάθλημα και άλλες φορές το έδωσα εγώ σε αυτούς. Είμαστε ομάδα. Όταν επέστρεψα, η κατεύθυνση που έπρεπε να πάρουμε για την εξέλιξη δεν ήταν ξεκάθαρη. Τώρα είναι και τα τεστ της Τρίτης και της Τετάρτης θα είναι σημαντικά. Ο στόχος για το 2022 είναι να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι αναβάτες της Honda θα παλεύουν για την δεκάδα".

Πώς θα το καταφέρετε αυτό;

"Δουλεύοντας πάνω στην επιτάχυνση και την ταχύτητα στην στροφή, τα οποία συνδέονται. Τώρα, για να κερδίσουμε χρόνο, πιέζουμε τα φρένα πολύ, παίρνουμε ρίσκα και κάποιες φορές πέφτουμε. Ήμουν πίσω από τον Bastianini στον αγώνα. Φρέναρε σαν θηρίο και έβγαινε από τις στροφές σαν πύραυλος. Νομίζω ότι η Ducati είναι πιο ανταγωνιστική από την Yamaha αυτή την στιγμή , αλλά ο Quartararo είναι ο ταχύτερος αναβάτης".

Ο Bagnaia και ο Bastianini θα μπορούσαν να είναι οι αντίπαλοί του για τον τίτλο;

"Ο Pecco ξεκίνησε δυνατά στο Qatar άλλα δεν έχει την σταθερότητα του Quartararo. Βέβαια πολλά μπορεί να αλλάξουν σε ένα χρόνο. Παράδειγμα η διαφορά στις επιδόσεις του Quartararo ανάμεσα στην προηγούμενη και τη φετινή σεζόν."

Κανένας δεν μπορεί να ξέρει αν ο Bastianini θα είναι στο παιχνίδι της διεκδίκησης, αν και ο Marc μίλησε κολακευτικά για αυτόν

"Είχα ήδη προσέξει από τις κατατακτήριες 1 ότι ήταν γρήγορος." Θυμάται ο Marc. "Όταν με προσπέρασε στον αγώνα συνειδητοποίησα άμεσα ότι είχε πολλές πιθανότητες για μια θέση στο βάθρο. Τον ακολούθησα και αρχίσαμε να πλησιάζουμε τον Quartararo, άλλα ήταν πέρα από τα όριά μου και σταμάτησα να τον ακολουθώ. Έχει βρει τον τρόπο πως να πηγαίνει την Ducati. Δεν κάνει τίποτα εκπληκτικό άλλα όλα πάνε καλά."

Ο επόμενος αγώνας είναι το Austin, μια πίστα που αρέσει πολύ στον Marquez.

"Το δεύτερος κομμάτι της πίστας είναι απαιτητικό, ακόμη και αν είσαι σε καλή φυσική κατάσταση" είπε. "Θα πάω εκεί προσπαθώντας να περάσω καλά, είμαι πιο αισιόδοξος από οτι σε άλλους αγώνες. Ο στόχος μου κατά την επιστροφή μου από το καλοκαιρινό διάλειμμα ήταν να τερματίζω στην πρώτη πεντάδα σε όλους τους αγώνες και το έχω καταφέρει ."

Επόμενο άρθρο »

Misano MotoGP: Bοήθησε η εκπληκτική εκκίνηση στη νίκη του Bagnaia;

« Προηγούμενο άρθρο

MOTOGPWORLD PADDOCK 14 MISANO Video

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα