• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η αλήθεια για τη διακοπή του οράματος της IRONTEAM για το HSBK
Νέα 02/10/2021 - 02:06

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Η IRONTEAM αισθάνεται την ανάγκη, τώρα που το επιτρέπουν οι συνθήκες, να παραθέσει την τροπή των πραγμάτων και τις συνθήκες βάσει των οποίων δεν συνεχίζεται η εμπλοκή της με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μοτοσυκλετών HSBK - παρά το γεγονός ότι το στήριξε με ιδιαίτερο κόστος υπό το βάρος των μεγάλων προβλημάτων της προηγούμενης χρονιάς.

 

Στα τέλη Ιανουαρίου 2020, κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των επάθλων στους πρωταθλητές του πρωταθλήματος ταχύτητας 2019, έγινε η παρουσίαση της νέας συνεργασίας της ΑΜΟΤΟΕ με την IRONTEAM για την επιμέλεια και προώθηση του Πρωταθλήματος Ταχύτητας 2020-2022. 

 

Ένας νέος θεσμός, το HSBK είχε γεννηθεί (https://hsbk.gr/2020/article/78/), στηρίχθηκε και «χειροκροτήθηκε» από όλους τους εμπλεκόμενους.

 

Εκεί παρουσίάστηκε η από κοινού δράση με την ΑΜΟΤΟΕ για την επερχόμενη τριετία με πρώτο στόχο την ενημέρωση των άμεσα εμπλεκομένων και τη μεταστροφή του κλίματος, ώστε να υπάρξει και πάλι αίσθηση της τόσο απαραίτητης αισιοδοξίας.

 

Ο COVID-19 έπαιξε το ρόλο του ώστε τα σχέδια της χρονιάς να χαθούν, και όταν τον Ιούνιο του 2020 εντέλει επετράπη η διεξαγωγή αγώνων, κρίθηκε άτοπη η διοργάνωσή τους στη μέση του καλοκαιριού. Αποφασίστηκε η διοργάνωση δύο διπλών αγώνων (με απαγόρευση προσέλευσης θεατών) το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2020 - και έτσι έγινε, με στόχο την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος 2020 με 4 από τους 6 αγώνες. 

 

Ήταν μια απόφαση που ελήφθη συνυπολογίζοντας την οικονομική πίεση των αθλητών, οι οποίοι σε ενάμισι μήνα θα έπρεπε να ανταπεξέλθουν στο βάρος του 66% του ετήσιου προϋπολογισμού τους, αλλά και την αδυναμία ανάληψης της τέλεσης των αγώνων από τα Σωματεία που είχαν αναλάβει την υποχρέωση πριν την καραντίνα (από τον νόμο αλλά από την συμφωνία με την ΑΜΟΤΟΕ, μόνο τα σωματεία μέλη της ΑΜΟΤΟΕ έχουν δικαίωμα οργάνωσης αγώνων, άρα έχουν και το οικονομικό φορτίο της οργάνωσης. Η IRONTEAM αναλαμβάνει την επιμέλεια και την προώθηση). Ο μόνος που επιθυμούσε να εγγυηθεί τη συνέχιση του HSBK ήταν η IRONTEAM και παρόλο που δεν ήταν ποτέ στις υποχρεώσεις της η οικονομική εξασφάλιση του θεσμού, ανέλαβε το συνολικό ρίσκο.

 

Με τους δύο διπλούς αγώνες λοιπόν ολοκληρώθηκε τυπικά το Πρωτάθλημα του 2020 - κάτι που πέραν πάσης αμφιβολίας απέδειξε τη βούληση της IRONTEAM να κάνει τα πράγματα να συμβούν, ακόμα και κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. Στους αγώνες αυτούς είδαμε:

 

  • Την ΕΡΤ να επιστρέφει στους αγώνες.
  • Τη δημιουργία μιας νέας, διακριτής, σύγχρονης ταυτότητας διεθνούς προτύπου του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος

Ταχύτητας Μοτοσυκλετών (Hellenic SuperBike, HSBK) τόσο εικαστικά όσο και ονοματολογικά, με οργανωμένη και

σχεδιασμένη στρατηγική επικοινωνίας και προώθησης.

  • Αποκλειστικό web-site και παρουσία στα social media με συνεχείς ανανεώσεις.
  • Να γίνεται τεράστια προσπάθεια επικοινωνίας με όλους τους τρόπους, με ποιότητα και κύρος.
  • Να δίνονται συνεντεύξεις από πάρα πολλούς αγωνιζόμενους (και όχι μόνο τους νικητές) και να προβάλλονται στην ΕΡΤ, στα συνεργαζόμενα μέσα και στα social media.
  • Να ενισχύεται η δυναμική του HSBK με το HSM (Hellenic Supermoto), που έδωσε με την ένταση του παλμό και «χρώμα».
  • Παράλληλες εκδηλώσεις με τις κλασικές μοτοσυκλέτες, σαν πρόδρομο για τη δημιουργία της κατηγορίας Vintage του HSBK, αλλά και με την δυναμική παρουσία των «Γυναικών για τον Καρκίνο».
  • Για πρώτη φορά στην Ελλάδα να εγκαθίσταται σύστημα καταγραφής βίντεο, με 6 κάμερες, για την αναπαραγωγή των επίμαχων φάσεων και του jump start - ώστε οι αποφάσεις να κρίνονται με παρακολούθηση του συμβάντος και όχι μόνο με αναφορές κριτών και εμπλεκομένων.

 

 

 

 

 

 

Όλα αυτά, μέσα σε διοργανώσεις "εκτάκτου ανάγκης" και με έλλειψη χρόνου για την καλλιέργεια και την προετοιμασία των δράσεων. Και με οικονομική ζημία πολλών χιλιάδων Ευρώ, εκ των προτέρων προϋπολογισμένη (χωρίς εισιτήρια και με τα Σωματεία να δηλώνουν αδυναμία διεξαγωγής, το οικονομικό αποτέλεσμα ήταν μετρήσιμο εξαρχής). 

 

Μία εβδομάδα μετά την τέλεση του τελευταίου αγώνα του 2020, ζητήθηκε η άμεση υπογραφή του συμφωνητικού της τριετίας, το οποίο δεν είχε υπογραφεί ποτέ. Όσα έκανε η IRONTEAM, στηρίζονταν μόνο στην καλή πίστη και στον λόγο τιμής. Είχε ολοκληρωθεί η προφορική συμφωνία προ καραντίνας και εκκρεμούσε η υπογραφή. Όμως δεν μπορούσε η συνέχεια να είναι "στον αέρα".

 

Μετά από αδικαιολόγητη επαναδιαπραγμάτευση από πλευράς ΑΜΟΤΕ, κατέληξαν οι 2 πλευρές  εκ νέου σε προφορική συμφωνία στα μέσα Φεβρουαρίου. Όταν ζητήθηκε, όμως, από την ΑΜΟΤΟΕ να διερευνήσει ποια Σωματεία της επιθυμούν να αναλάβουν αγώνες για το 2021, κανένα Σωματείο δεν επιθυμούσε να αναλάβει την βέβαιη οικονομική ζημιά να οργανώσει αγώνα, ούτε και η ίδια η ΑΜΟΤΟΕ.

 

Φυσικά και έμεινε «παγωμένη» η υπογραφή της σύμβασης μέχρι τη στιγμή που εκδόθηκε η Προκήρυξη, οπότε και υπήρχε πεδίο για την υλοποίηση της σύμβασης. Έκτοτε, δηλώθηκε ξεκάθαρα άρνηση για την υπογραφή της. 

 

Το δικαίωμα υπαναχώρησης, τυπικά το έχει καθένας πριν υπογράψει κάτι. Όταν όμως ο αντισυμβαλλόμενος σε έχει «ξελασπώσει» θεσμικά και σε έχει σώσει από μεγάλη οικονομική ζημιά, τιμώντας τον λόγο του, σε αντίθεση με άλλους promoters  που ίσως δίκαια αθέτησαν τη συμφωνία τους λόγω της επερχόμενης ζημιάς ελέω καραντίνας, τότε είσαι ηθικά πιο δεσμευμένος στην προφορική σου συμφωνία.

 

Μέχρι σήμερα, η στάση της διοίκησης της ΑΜΟΤΟΕ είναι αρνητική, απαξιωτική και σημαντικά προσβλητική τόσο για τους ανθρώπους της IRONTEAM όσο και για το έργο τους, αφού διασπείρονται μεθοδευμένα συκοφαντίες για να υποστηριχθεί η άρνηση της ΑΜΟΤΟΕ να τηρήσει τα συμφωνημένα.

 

Για λόγους αρχής, δεν κάναμε καμία παρέμβαση μέχρι σήμερα, γιατί κατ' αρχήν η ελπίδα για εκλογίκευση πεθαίνει τελευταία. Και έπειτα, σκοπός μας δεν ήταν και δεν θα είναι ποτέ να δυναμιτίσουμε την προσπάθεια κανενός. Αφού λοιπόν ολοκληρώθηκε η διαδικασία δήλωσης συμμετοχών, είμαστε υποχρεωμένοι να εξηγήσουμε την εκκωφαντική σιωπή μας όλο το 2021.

 

Ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλή διασκέδαση σε όλους.

 

Για την IRONTEAM

 

Πάνος Σιδέρης

Επόμενο άρθρο »

"Για εμένα, δεν μπορούμε να αγωνιστούμε"

« Προηγούμενο άρθρο

WorldSBK Portimao: ΕΔ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα