• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WorldSBK: Portimao Πρώτος αγώνας
Νίκη του Toprak Razgatlioglu, πτώση του Jonathan Rea
Νέα 02/10/2021 - 17:55

Μια τρομερή μάχη εκτυλίχθηκε στον πρώτο αγώνα του Portimao μεταξύ των Toprak Razgatlioglu, Scott Redding και Jonathan Rea, με τον πρώτο να παίρνει την νίκη μετά την πτώση του Rea από την πρώτη θέση, ένα αποτέλεσμα που ίσως καθορίσει το πρωτάθλημα των Superbikes για το 2021.

Ο Razgatlioglu έστριψε πρώτος από την pole position ακολουθούμενος από τον Jonathan Rea, με τους δύο αναβάτες να δίνουν τρομερές μάχες στους πρώτους γύρους, συμπεριλαμβανομένης μιας επαφής στην 13η στροφή του τρίτου γύρου, κάτι που επέτρεψε στον Scott Redding να πάρει την πρώτη θέση στον τέταρτο γύρο. 

Στον πέμπτο γύρο, και ενώ μόλις είχε περάσει μπροστά, ο Rea έκανε λάθος στην 15η στροφή, έπεσε και εγκατέλειψε τον αγώνα, αφήνοντας τους Redding και Razgatlioglu να μάχονται για την πρώτη θέση. Αυτή ήταν η πρώτη φορά από το 2014 που ο Rea δεν βρέθηκε στο βάθρο σε αγώνα του Portimao. O Redding κράτησε την πρώτη θέση μέχρι τον 11ο γύρο, όπου ο Razgatlioglu τον προσπέρασε στην πρώτη στροφή. 

Ο Redding προσπάθησε τρεις φορές να ξαναπεράσει μπροστά, αλλά ο Razgatlioglu απάντησε και τις τρεις, ξαναπαίρνοντας την πρώτη θέση και καταφέρνοντας να πάρει την πρώτη νίκη για την Yamaha στο Portimao από τον δεύτερο αγώνα του 2011 όπου είχε κερδίσει ο Marco Melandri! O Scott Redding  περιορίστηκε στην δεύτερη θέση, ενώ πίσω τους μαινόταν μια μάχη για την τελευταία θέση του βάθρου, μεταξύ του Leon Haslam και του Alvaro Bautista, με τον πρώτο να την κρατά μέχρι την μέση του αγώνα πριν ένα λάθος τον κάνει να χάσει θέσεις. Ο Bautista πέρασε τρίτος αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει κενό, με τον Loris Baz να τον πλησιάζει και να παίρνει την τρίτη θέση μετά την πτώση του Bautista. 

O Michael Ruben Rinaldi τερμάτισε τέταρτος, μπροστά από τον Leon Haslam που πήρε τελικά την πέμπτη θέση. Ο Garrett Gerloff ήταν έκτος, μόλις τρία δέκατα πίσω από τον Haslam, ενώ ο Axel Bassani συνέχισε τα πολύ καλά του αποτελέσματα στην πρώτη του χρονιά, παίρνοντας την έβδομη θέση. 

Ο Leandro Mercado πέτυχε τον πρώτο του τερματισμό μέσα στην δεκάδα από το San Juan το 2019, στην όγδοη θέση, ενώ την δεκάδα έκλεισαν οι Eugene Laverty και Christophe Ponsson. 

Επόμενο άρθρο »

Austin: Moto3 ΕΔ3

« Προηγούμενο άρθρο

Quartararo: Αυτή δεν είναι πίστα MotoGP

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα