• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Σε άλλο επίπεδο ο Marc Marquez!
Οδήγησε τον αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος!
Νέα 03/10/2021 - 23:25

Ο Marc Marquez έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα στην COTA και από νωρίς έδειξε ότι αυτή η πίστα είναι δική του. Ο Marquez έστριψε πρώτος, με τους Fabio Quartararo, Francesco Bagnaia, Alex Rins και Jorge Martin να ακολουθούν. Ο Rins σύντομα πέρασε τον Bagnaia και ο Martin τον ακολούθησε στον δεύτερο γύρο. Ο Takaaki Nakagami βρισκόταν στην έκτη θέση, όταν έπεσε στην 12η στροφή του δεύτεορυ γύρου.

Οι τέσσερις πρώτοι είχαν δημιουργήσει μια μικρή διαφορά από τους υπόλοιπους και στον τέταρτο γύρο ο Martin προσπέρασε τον Rins. O Marquez δεν είχε καταφέρει να ξεφύγει από τους υπόλοιπους όπως έκανε συνήθως σε αυτή την πίστα, με τον Quartararo να τον ακολουθεί από κοντά. Στον πέμπτο γύρο ο Johann Zarco έπεσε ενώ βρισκόταν μέσα στην δεκάδα.

Στον επόμενο γύρο, ο Marquez άρχισε να κινείται σε άλλο ρυθμό και κατάφερε μέσα σε δύο γύρους να αυξήσει την διαφορά από τον Quartararo στο 1,5 δευτερόλεπτο, ενώ ο Miller είχε αρχίσει να ανεβαίνει και προσπέρασε τον Rins. 

To κακό Σαββατοκύριακο συνεχίστηκε για τον Aleix Espargaro, ο οποίος έπεσε στην 13η στροφή του 9ου γύρου και εγκατέλειψε τον αγώνα. Μπροστά, ο Marquez συνέχιζε να αυξάνει την διαφορά, ενώ ο Bagnaia άρχισε και πάλι να ανεβαίνει και κατάφερε να περάσει τον Rins για την πέμπτη θέση, ενώ λίγο αργότερα ο Miller του επέτρεψε να περάσει και να κυνηγήσει τον Martin για μια θέση στο βάθρο. 

Προς το τέλος του αγώνα ο Martin είχε αρχίσει να δείχνει σημάδια κόπωσης και ένα λάθος στην είσοδο της τέταρτης στροφής τον ανάγκασε να σηκώσει την μοτοσυκλέτα του και να περάσει εκτός πίστας ανάμεσα στην τέταρτη και στην πέμπτη στροφή. Αυτό, βάσει κανονισμών, επέφερε ποινή long lap. Πριν προλάβει να την εκτίσει, o Bagnaia τον προσπέρασε για την τρίτη θέση, ενώ και ο Rins κατάφερε να τον περάσει μετά.

Μπροστά, ο Marc Marquez διέσχιζε την γραμμή του τερματισμού για να πάρει την 6η νίκη του σε 7 αγώνες στο Austin, με διαφορά 4,679 δευτερόλεπτα από τον δεύτερο, Fabio Quartararo, o οποίος μεγάλωσε το προβάδισμά του στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Francesco Bagnaia κατάφερε, παρά την κακή του αρχή του αγώνα, να πάρει την τελευταία θέση του βάθρου. 

Με την ποινή long lap ο Alex Rins κατάφερε να περάσει τον Jorge Martin για την τέταρτη θέση, αφήνοντας τον Ισπανό rookie πέμπτο. Ο Joan Mir, στον τελευταίο γύρο, προσπάθησε να περάσει τον Jack Miller, με τους δύο αναβάτες να ακουμπάνε για άλλη μια φορά με αποτέλεσμα ο Enea Bastianini να προσπεράσει και τους δύο και να πάρει την έκτη θέση. Η επαφή αυτή επέφερε την οργή του Miller μετά τον τερματισμό, κατά τον οποίο πήρε την όγδοη θέση, πίσω από τον Mir.

O Brad Binder κατάφερε άλλον έναν τερματισμό μέσα στην δεκάδα για την ΚΤΜ, παίρνοντας την ένατη θέση, ενώ ο Pol Espargaro τερμάτισε δέκατος. 

Επόμενο άρθρο »

Τρίτη συνεχόμενη παρουσία στο βάθρο για τον Pecco Bagnaia

« Προηγούμενο άρθρο

Austin: Moto2 Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα