• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Miller: O Mir; Για αντίστοιχη μανούβρα έδωσαν 30'' ποινή στον Aegerter
Νέα 05/10/2021 - 20:44

Φέτος ο Joan Mir και ο Jack Miller έχουν έρθει πολλές φορές σε επαφή στον τελευταίο γύρο. Συνέβη στο Qatar, ξανά στο Misano και τώρα στο Austin. Στην 16η στροφή, σε μια προσπάθεια να προσπεράσει, ο Mir ακούμπησε με τον Αυστραλό αναβάτη, με αποτέλεσμα να τους προσπεράσει και τους δύο ο Enea Bastianini. 

"Πρώτα απ'όλα θέλω να ζητήσω συγνώμη, δεν μου αρέσει να προκαλώ επαφή στο προσπέρασμα", δήλωσε ο Mir. "Ζοριζόμουν στην επιτάχυνση και στο προσπέρασμα, παρότι ο Miller ήταν αρκετά πιο αργός από εμένα, οπότε περίμενα τον τελευταίο γύρο για να προετοιμαστώ για προσπέραση. Την έκανα στον πρώτο τομέα της πίστας, στο σικέιν, αλλά ξαναπέρασε μπροστά στην ευθεία και μετά προσπάθησε να κλείσει την γραμμή του. Οδηγούσε λίγο περίεργα. Στην 16η στροφή πήρε μια πολύ κλειστή γραμμή. Δεν το περίμενα. Έφτασα στην κορυφή και σε αυτό το σημείο, προσπάθησα απλά να αποφύγω την σύγκρουση, αλλά τον ακούμπησα. Ευτυχώς δεν έπεσε κανείς, αλλά μας προσπέρασε ο Bastianini".

Οι αγωνοδίκες έκριναν την κίνηση του Mir εκτός κανόνων και τον κατέβασαν μια θέση. 

"Δεν καταλαβαίνω την ποινή", συνέχισε ο Joan. "Αν έτσι είναι τα δεδομένα, τότε δεν μπορούμε να προσπαθούμε να προσπεράσουμε πια και οι αγώνες χάνουν το ενδιαφέρον τους. Οι κριτές δεν ήταν οι ίδιοι με το Qatar, όταν το ίδιο συνέβη. Ίσως ήταν σε διακοπές αυτή την φορά. Τον περίμενα στην ευθεία για να απολογηθώ, αλλά με απείλησε με Αυστραλιανό στυλ", είπε αστειευόμενος. "Καταλαβαίνω ότι ήταν θυμωμένος, δεν μπορώ να πω κάτι κακό για αυτόν, ζητώ συγνώμη".

Αν για τον Joan η ποινή ήταν πολύ βαριά για τον Miller ήταν ελάχιστη. 

"Δεν έχω πολλά να πω", δήλωσε ο Miller. "Στον τελευταίο γύρο έκανε ότι είχε κάνει και στο Misano. Με έβγαλε εκτός γραμμής και με προσπέρασαν δύο αναβάτες. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι διαφορετικό. Ζοριζόμουν με το μπροστινό και υπερασπιζόμουν την γραμμή μου. Σρ αυτό το σημείο, δεν υπήρχε χώρος για να με προσπεράσει. Ήταν μια μανούβρα αντίστοιχη με του Aegerter με τον Torres στην Moto E με την διαφορά ότι του δώσανε ποινή 30 δευτερολέπτων για αυτό. Ευτυχώς δεν έπεσα ".

Ο Jack δεν έδωσε συνέχεια στο θέμα και μίλησε για την προσπέραση του Bagnaia. 

"Ήμουν γρήγορος στην αρχή και στο τέλος του αγώνα. Εκείνη την στιγμή είχε καλύτερο ρυθμό από εμένα και δεν ήθελα να τον ενοχλήσω. Το να έχεις μια προσπέραση λιγότερη να κάνεις είναι πάντα καλύτερο. Κατάφερε να μειώσει την ζημιά σε σχέση με τον Quartararo και τώρα είμαστε πρώτοι τόσο στο πρωτάθλημα κατασκευαστών όσο και των ομάδων ".

Επόμενο άρθρο »

Στο βάθρο της SSP ο Γιάννης Περιστεράς

« Προηγούμενο άρθρο

Bagnaia: Ξέρω που έχασα το πρωτάθλημα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα