• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Η πτώση του 2019 μου ερχόταν συχνά στο μυαλό
Κατά την διάρκεια του αγώνα
Νέα 06/10/2021 - 18:03

O Marc Marquez επιβεβαίωσε την Κυριακή ότι είναι ι βασιλιάς της COTA, παίρνοντας την νίκη. Ο Ισπανός αναβάτης έτρεξε έναν τέλειο αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος, παίρνοντας την δεύτερη νίκη του φέτος μετά το Sachsenring. 

Το αποτέλεσμα αυτό δεν σβήνει τις αμφιβολίες για την φυσική κατάσταση του Marc, ο οποίος έχει κερδίσει φέτος μόνο σε δύο αριστερόστροφες πίστες, στις οποίες έχει επιδείξει απόλυτη κυριαρχία στο παρελθόν. Η πλήρης επιστροφή του στον παλιό του εαυτό ίσως έρθει σε μια πίστα σαν το Misano, όπου τα MotoGP θα επιστρέψουν για τον τρίτο αγώνα από το τέλος του πρωταθλήματος. 

"Ένιωσα λίγο σαν τον παλιό Marquez, ήταν μια τέλεια Κυριακή", δήλωσε ο Marquez. "Ειλικρινά στο Sachsenring το αντιμετώπισα περισσότερο ως δώρο. Στην Aragon ζορίστηκα από την Παρασκευή. Μετά το Misano πήγα στο Austin αποφασισμένος να πιέσω. Ένιωσα κατευθείαν καλά από την Παρασκευή, αλλά συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να διαχειριστώ το Σάββατο, ίσως να οδηγήσω λίγο. Το έκανα αυτό και ήρθα στο ζέσταμα σε πολύ καλή φόρμα, ένιωσα άνετα και στον αγώνα, μπορούσα να κάνω όλα όσα ήθελα ".

" Έκανα μια πολύ καλή εκκίνηση και στους πρώτους γύρους ήμουν ήρεμος, διαχειριζόμουν την δύναμή μου, μετά πίεσα και δημιούργησα διαφορά. Δεν περίμενα ότι θα έχω τόσο προβάδισμα σε σχέση με τον Quartararo, αλλά είμαι χαρούμενος που το δημιούργησα, γιατί δεν είμαι ακόμα πλήρως έτοιμος για κοντινές μάχες. Υπάρχει πολύ συζήτηση για μια τέταρτη επέμβαση, αλλά προς το παρόν δεν χρειάζεται να την κάνω. Μετά από τρεις επεμβάσεις, οι μηχανισμοί του σώματος αλλάζουν λίγο. Πριν το Misano έκανα ένα τσεκ και το κόκκαλο δεν είναι ακόμα πλήρως συγκολλημένο. Δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια μόλυνση και ο γιατρός με κρατάει ήρεμο λέγοντάς μου ότι αργά ή γρήγορα θα φτιάξει ".

Όπως φαίνεται, ο Marc Marquez δεν βρίσκεται ακόμα στο 100% των δυνατοτήτων του. 

"Ακόμα δεν είμαι καλά το ξέρω. Στον  πρώτο τομέα της πίστας στο παρελθόν ήμουν πολύ δυνατός, ενώ φέτος ζοριζόμουν στις αλλαγές κατεύθυνσης, δεν μπορούσα να τις κάνω όπως ήθελα. Στον αγώνα ζορίστηκα, αλλά ζορίστηκαν και οι υπόλοιποι γιατί είναι μια πολύ απαιτητική πίστα. Το πρόβλημα είναι ότι και σε πίστες όπως το Misano τερματίζω τόσο κουρασμένος όσο τερμάτισα εδώ, γιατί πάνω στην μοτοσυκλέτα πρέπει να δουλεύω με το σώμα μου με έναν περίεργο τρόπο, σχεδόν το διπλάσιο. Οι άλλοι είναι πιο καθαροί και λιγότερο κουρασμένοι. Κάνω ότι μου ζητάει ο γιατρός και αυτός επιμένει να οδηγώ πιο πολύ. Εχω κερδίσει δύο αγώνες φέτος, έχω ανέβει στο βάθρο, αλλά ακόμα δεν είμαι αρκετά καλά ώστε να παλέψω για το πρωτάθλημα του χρόνου ".

Αυτή η σεζόν φτάνει στο τέλος της και ήταν σίγουρα μια δύσκολη χρονιά για τον Marquez. 

"Αυτή η σεζόν είναι περίεργη και δύσκολη για εμένα. Δεν έχω νιώσει τίποτα σαν αυτό στην καριέρα μου. Το κακό είναι ότι μερικές φορές πέφτω και δεν καταλαβαίνω γιατί, είμαι απλά γρήγορος ή αργός και δεν καταλαβαίνω γιατί. Βήμα βήμα, αρχίζω να οδηγώ και να χειρίζομαι τις καταστάσεις καλύτερα, αλλά απέχω ακόμα πολύ από αυτήν την ιδιαίτερη σχέση εμπιστοσύνης που θα ήθελα να έχω με την μοτοσυκλέτα. Δυστυχώς, νιώθω ακόμα μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο δεξί και στο αριστερό χέρι, στο φρενάρισμα δεν μπορώ να τοποθετηθώ στην σέλα όπως θέλω. Έχω περιορισμούς αλλά μπορώ να οδηγήσω την μοτοσυκλέτα καλά. Την Πέμπτη ζήτησα από τους μηχανικούς μου να μην ρωτάνε για το χέρι μου".

Παρά τις δυσκολίες, ο Marquez παραμένει πολύ δυνατός στις αριστερόστροφες πίστες. 

"Οι αριστερόστροφες πίστες ήταν πάντα οι αγαπημένες μου, αλλά ειδικά τώρα με τον τραυματισμό στο δεξί χέρι ισχύει ακόμα περισσότερο. Ο λόγος είναι απλός, όταν πρέπει να στρίψω δεξιά υποφέρω πιο πολύ, ενώ στις αριστερές μπορώ να οδηγήσω κανονικά. Ακόμα οδηγώ αρκετά καλά τώρα, αν και πέφτω συχνά και δεν μπορώ πλέον να σώζω τις πτώσεις με τον αγκώνα όπως έκανα παλιά. Αλλά δουλεύουμε σκληρά πάνω σε αυτό και νομίζω ότι βελτιώνομαι. Ξέρω ότι στο Misano θα είναι ζόρικα, αλλά οι τελευταίοι δύο αγώνες θα είναι ενδιαφέροντες για εμένα. Το Portimao είναι όλο δεξιόστροφο οπότε θα είναι καλό για τεστ".

Αν και η COTA αρέσει πάρα πολύ στον Marquez, συμφωνεί ότι πρέπει να γίνει κάτι με τα σαμαράκια. 

"Μου αρέσει πολύ αυτή η πίστα, αλλά η ασφάλεια προηγείται. Κάτι πρέπει να γίνει με τις στροφές 2-10. Αν γίνει κάτι και χειροτερέψει θα είναι υπερβολή. Την Παρασκευή όλοι είχαν πρόβλημα, αλλά νομίζω ότι την Κυριακή, αφου δουλέψαμε με την μοτοσυκλέτα, όλοι πήγαιναν λίγο καλύτερα. Τα σαμαράκια βρίσκονται εκεί για όλους και πρέπει να αποφασίσεις πόσο θες να ρισκάρεις. Αν πας πθο γρήγορα, ρισκάρεις πιο πολύ ".

Όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος, η πτώση του 2019 του ερχόταν συχνά στο μυαλό κατά την διάρκεια του αγώνα. 

"Σκέφτηκα την πτώση μου (στην COTA) το 2019 πολλές φορές. Μερικές φορές, όταν φρέναρα δυνατά σκεφτόμουν την πτώση και αυτό με βοήθησε να αισθάνομαι άνετα. Το σκεφτόμουν πολύ συχνά και σε κάποια σημεία της πίστας ένιωθα ήρεμος που δεν έδινα τον καλύτερό μου εαυτό. Βασικά έτρεχα με το φάντασμα της πτώσης του 2019 σε όλο τον αγώνα. 

 

Επόμενο άρθρο »

O Bastianini νιώθει σαν κανονικός αναβάτης των MotoGP

« Προηγούμενο άρθρο

Dovizioso: O Fabio κάνει κάτι απίστευτο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα