• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dominique Aegerter: O rookie που έγινε πρωταθλητής
Στην WorldSSP
Νέα 18/10/2021 - 20:32

O Dominique Aegerter εξασφάλισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα της WorldSSP, χθες στον δεύτερο αγώνα του San Juan. O Aegerter είχε φτάσει στην Αργεντινή με 54 βαθμούς διαφορά, αλλά στον πρώτο αγώνα τερμάτισε 5ος, πίσω από τον βασικό του αντίπαλο στο πρωτάθλημα, Odendaal, όμως η πτώση του Νοτιοαφρικανού στην πρώτη στροφή στον αγώνα της Κυριακής επέτρεψε στον Aegerter να πανυγηρίσει άνετα την κατάκτηση του τίτλου της WorldSSP, στην πρώτη του χρονιά στην κατηγορία!

"Είναι τρομερός ο πρώτος παγκόσμιος τίτλος που παίρνεις", δήλωσε ο Aegerter μετά τον αγώνα, όπου τερμάτισε τρίτος.  "Eίναι δύσκολο να το αναλύσω τώρα, δεν μπορώ να περιμένω να πανυγηρίσω με την ομάδα. Περίμενα τουλάχιστον 25 χρόνια να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής και τώρα είμαι. Δεν ήταν εύκολο, έχω δουλέψει σκληρά αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που πέτυχα αυτόν τον στόχο. Δεν ένιωσα πίεση, ήμουν συγκεντρωμένος και πίεζα σε κάθε γύρο στον δεύτερο αγώνα, ώστε να πετύχω όσο  καλύτερο αποτέλεσμα μπορούσα. Έχασα πολλές θέσεις στην αρχή του αγώνα, αλλά στόχος μου ήταν να παλέψω για το βάθρο. Με είχαν πληροφορήσει ότι και η τέταρτη θέση ήταν εντάξει, αλλά δεν ήταν εντάξει για εμένα, οπότε έχτισα μια διαφορά. Ο τελευταίος γύρος ήταν συγκινητικός και όταν διέσχισα την γραμμή ήμουν παγκόσμιος πρωταθλητής. Ήξερα ότι ο τίτλος ήταν πιθανός από την στιγμή που υπέγραψα με την Ten Kate Yamaha. Είναι πολύ επιτυχημένοι, η Yamaha R6 είναι πολύ επιτυχημένη και μπορούσα να δω πως όλη η ομάδα, τόσο στην πίστα όσο και στο εργαστήριο, δούλευαν για το πρωτάθλημα. Θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες, είμαι απίστευτα χαρούμενος".

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος της WorldSSP στην πρώτη του χρονιά κατατάσσει τον Aegerter σε μια μικρή λίστα αναβατών που έχουν καταφέρει το ίδιο. Ο Cal Crutchlow, στην πρώτη του φουλ σεζόν το 2009 κατάφερε να πάρει τον τίτλο με την Yamaha, με 5 νίκες και 10 βάθρα, ενώ ο Sandro Cortesse (παγκόσμιος πρωταθλητής Moto3 το 2012) μετακινήθηκε από την Μοτο2 στην WorldSSP το 2018 και πήρε το πρωτάθλημα με 2 νίκες και 9 βάθρα. Τελευταίος σε αυτή την λίστα είναι ο Andrea Locatelli, ο οποίος επίσης μετακινήθηκε από την Moto2 στην WorldSSP και κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2020. Πλέον ο Aegerter είναι μέλος αυτής της πολύ "πριβέ" λίστας. 

"Συγχαρητήρια στον Dominique και στην Ten Kate Yamaha για τον πρώτο της τίτλο μαζί μας", δήλωσε ο Andrea Dosoli, μάνατζερ της Yamaha Motor Europe Road Racing. "O Dominique ήταν εκπληκτικός, κέρδισε 10 αγώνες και κυριάρχησε στο πρωτάθλημα σε σημείο που είχε ουσιαστικά εξασφαλίσει τον τίτλο έναν αγώνα πριν το τέλος, παρόλο που έχασε τους δύο αγώνες της Βαρκελώνης. Μπόρεσε να διαχειριστεί το πρωτάθλημα και να παραμείνει ήρεμος, το οποίο δείχνει πόσο δυνατός είναι ψυχολογικά και τονίζει την αφοσίωσή του. Το σπορ μας έχει να κάνει με το να δουλεύουμε σαν ομάδα, και χωρίς μια δυνατή ομάδα είναι αδύνατον να πετύχεις αποτελέσματα. Η Ten Kate Yamaha είναι ένας σημαντικός συνεργάτης για εμάς και έκαναν μια εκπληκτική δουλειά".

Επόμενο άρθρο »

Η Valencia αποδίδει φόρο τιμής στον Valentino Rossi

« Προηγούμενο άρθρο

Ατυχήματα σε πίστες και αγώνες και οι ευθύνες

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα